Kerstvoorbereiding van de Cyn!

Feestelijke voorbereidingen in huize Koning. Mom is druk bezig om de puntjes op de ‚i’ te zetten met de kerstversiering en de meeste hebben vakantie onder ons. Tijd om die benen een te kappen, de boel te harsen en in de verse lak te zetten. Een jaarlijkse traditie voor mij om in de kerstsfeer te komen. De kerstvoorbereiding op beauty-gebied!

sb10067362v-001

Sinds april – check hier! – verf ik de onderkant van mijn haar in de smurfenkleur. Beetje matchen met de algenkleur vind ik niet hip, vandaar dat het weer in de smurk moet gezet worden. Net voor de feestdagen, zodat de kleur op zijn best is. Verf jij ook je haar? Tijd om je kleur weer eens op te peppen! 

IMG_8843

Een knipbeurt is ook nooit mis, zelf heb ik het al een poos niet meer gesnoeid, maar tot nu toe zijn de punten nog zo zacht als de kont van een baby. Geen zorgen hiero. Hangt je pony voor je ogen? Laat die dan even bijsnoeien. Geen tijd of geen geld? YouTube is je vriend. Blame mij niet als je ineens haaientanden in je pony hebt staan.

2-v

Epileer je wenkbrauwen als je dat doet, breng er wat vorm in, maar doe dit een dag van te voren. Waarom? Anders heb je vuurrode wenkbrauwen op de foto’s – als je op de foto gaat. Niet sexy. Niet cool. Gebruik anders verschillende koelproducten, denk aan aloë vera, maar ook van die koeling gels die je daar speciaal voor hebt.

Foto op 29-10-13 om 22.24 #2

Over naar het gezicht! Breng een dag van te voren een masker aan, zodat je de volgende dag kan genieten van het volledige resultaat. Gebruik niet de raarste maskers, maar eentje waar je al mee bekend bent + waar je echt denkt: „Oh guuuurl, mah skins looks FAB!’ Op een allergische reactie zit je niet te wachten. Vergeet de meeeterstrip niet. Plak hem op je neus, kin of op je voorhoofd. Het kan allemaal.

3-lem

Verzorg je handen. Neem handmaskers – check hier, hiero, hierzo, hier, deze en nog eens dit recept voor de homemadeversions. Natuurlijk kan je ze gewoon kant en klaar komen, maar je hebt de ingrediënten vaak ook thuis liggen. Haal je nagellak eraf, smeer ze goed in, laat het intrekken en duw je nagelriemen terug als dat nodig is.

1-fu-e1359078780186

Een dag van te voren kun je gerust je nagels lakken. Bang dat ze chippen? Maak dan op de dag van kerst zelf hier vrij voor. Neem de tijd ervoor, gebruik desnoods de Dry Drops, zodat de nagellak snel uithard. Genoeg tijd? En geen chip-angst? Kerstavond is hier prima voor! Tenzij je natuurlijk verkast, doe het dan een dag ervoor. Begin op tijd, trek je outfit al aan, maar pas op met je natte nails!

1-NAILS

PEDITIME! Pel je eeltvoeten, laat ze urenlang weken in een voetenbadje en verzorg ze tot in de puntjes. Voetenmaskers – pak gewoon een handmasker die homemade is, check hierboven in het artikel – lak je teennagels en laat de verstopte voeten stralen!

IMG_5478

Doe je een panty aan? Of heb je blote benen? Scheer, epileer of hars je benen. Ga je harsen? Doe dit dan twee tot drie dagen voor de feestdagen, epileren het liefst twee dagen of een dag, maar scheren kan altijd. Take it easy, want je mesje kan altijd veranderen in een samoerai zwaard. Neem sowieso de rest van je lichaamshaar ook mee, nooit charmant als je ineens gaat zwaaien. Oef, ongemakkelijk.

large-5

Scrub het lichaam, gebruik voedende producten, maar je hebt ook maskers voor het lichaam. Scrubben met olijfolie werkt ook als een baas. Suiker met een goede scheut olijfolie, works like a damn charm. Verzorg je lichaam ook, want dan ben je van top tot teen helemaal opgefrist en ready to go voor de feestdagen!

Wat zijn jouw kerstvoorbereidingen?

Bron foto 1, 9: Weheartit.com

11 Comments

 • Bianca

  24/12/2013

  Haha, grappige tips ^^ Hier ook druk bezig aan de voorbereidingen :) Fijne feestdagen!

  Reply
 • Priscilla

  24/12/2013

  Deze oude vrouw wordt al weer moe als ze er aan denkt! Oef! Ik ga vanmiddag aan de slag want ik mag vanavond al aanschuiven bij vrienden. Vooral de ontharen, man ik ben net een yeti.

  Reply
 • Mirjam - Jewelyz

  24/12/2013

  Handige tips, I love Lemony :)

  Reply
 • martina

  24/12/2013

  leuk artikel !

  Reply
 • Judith

  24/12/2013

  Kijk, handige tips!! Heb er zin in!

  Reply
 • Anne Solveig

  24/12/2013

  Die scrub met suiker en olijfolie heb ik gemaakt op mijn blog! Je krullen zijn heel mooi!

  Reply
 • Tessabd

  24/12/2013

  gellak aanbrengen en wenkbrauwen epileren staat voor vandaag op de planning ;) een fijne kerst voor jou! x

  Reply
 • Arletta

  24/12/2013

  leuk artikel !!:D
  x

  Reply
 • Daisy

  24/12/2013

  Als ik dit lees denk ik: Fuck! Ik ben te laat begonnen haha! Ga nl vanavond al sjiek uit eten met mijn lief!

  Reply
 • Lyana

  24/12/2013

  Hele fijne tips!

  Reply
 • Irma

  25/12/2013

  Ik heb gister even mijn haar bijgeknipt en vanochtend geëpileerd en mijn nagels gelakt, dus ik ben weer bijna klaar voor de feestdagen (:

  Reply

Geef een reactie