PRE-kersttradities om in de kerststemming te komen!

Je hebt van die jaren dat je niet in de kerststemming komt, maar soms zit je er al in sinds de zomervakantie. Zelf heb ik daar enorm veel last van en kom ik echt tijd tekort. Ik overdrijf niet, maar weet je hoeveel ideeën ik heb voor kerst? Maar hey, toch wil ik alles eruit halen wat erin zit. Ik wil nog meer in de kerstsfeer komen, maar daarvoor heb ik mijn jaarlijkse tradities. Hoe kom ik in de kerstsfeer?

Schermafbeelding 2013-12-23 om 22.36.47

Zodra ik op YouTube kom zie ik het kerstnummer van Shane Dawson. Mijn geliefde Amerikaanse broeder is zo gek als een deur, kan misschien beter acteren dan de BN’ers, maar is en blijft een apart geval. Shane aka Nerd, S-Deezy, Shanes’ Mom of Shananay maakt elk jaar een feestelijk nummer, waardoor ik gewoon de kerstvlokken in mijn mond kan proeven. Ook dit jaar is hij weer zoet en sappig!

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Er worden altijd films bij ons gekeken. Niet alleen Harry Potter of Lord of the Rings – die bijna altijd op TV is, maar ik nog nooit heb gezien – maar voornamelijk Home Alone. Yeap, Home Alone en the Christmas Carol met de Muppets! Mr. Bean mag ook niet vergeten worden met een kalkoen op zijn hoofd. HILARISCH. Dat is echt een in-je-broek-zeik-moment.

Schermafbeelding 2013-12-23 om 22.55.34

Elk jaar gaan wij rondom de kerstvakantie naar Amsterdam om in kopen te doen voor kerst. Hoe goed wij het ook plannen, er gaat van alles mis. Treinen met vertraging, twintig centimeter sneeuw of de winkels zijn dicht. Nu zijn de make-upwinkels o.a. de INGLOT en de Make Up Store gesloten. Om te huilen. We hebben onze route iets uitgebreid en zijn naar de Rozengracht gewandeld en hebben de Negen Straatjes meegenomen. Shoppen in Damsco is ons ding!

4

Het Glazen Huis. Rottend op de bank, voeten omhoog, in mijn Packpak en helemaal niets doen. Of bloggen. Ook heb ik een dag dat ik volop aan het schoonmaken ben, zodat ik zeg maar de kerstcadeautjes kan indelen op de plekken waar ze moeten komen. Maat, dat is ook een hele opgave. Schoon en opgeruimd het nieuwe jaar in!

large

Schoonmaken onder het genot van muziek, maar van de persberichten tot aan de schoolpapieren en de make-upkasten worden meegenomen. De inloopkast wordt op zijn kop gezet, alles afstoffen, lades soppen en kijken wat voor make-up ik nog heb. Herkenbaar? Altijd als ik ga opruimen, blijf ik hangen en ga ik peeken naar de stuff die ik op dit moment bezit. HEERLUK.

large-9

Oh, de kerstvoorbereiding mag niet ontbreken! Elk jaar ben ik dagen van te voren bezig om alles tot in de kleinste details uit te werken. Zalig om vroeg te beginnen, zodat je geen last hebt van kerststress. Wil je mijn kerstvoorbereiding van dit jaar weten? Check hem dan even hier!

large-5

Op de dag zelf is het belangrijk dat je met la famiglia bent. Gezelligheid, goed eten en natuurlijk een goed glas drank. Of het nou Jip en Janneke champagne van de Hema is of Jackie D puur. Geniet ervan, want het gebeurt maar één keer in het jaar en het zijn maar twee dagen en anders moet je weer 364 dagen wachten. BUH. Fijne dagen babeh! 

Wat is jouw pre-kersttraditie?

Bron foto’s: Weheartit.com


8 Comments

 • ChantalAngel

  24/12/2013

  Mijn traditie is om alles altijd op het laatste moment te doen haha. En dan opgelucht zijn dat het toch weer allemaal gelukt is.

  Reply
 • Anne Solveig

  24/12/2013

  Shane Dawson! Hahaha!

  Reply
 • Judith

  24/12/2013

  Wat een leuk artikel!! Dat liedje van Shane is nice! Ik probeer van tevoren altijd gekke dingen met mijn make-up of haar, vind het vervolgens niks aan en zie er dus uiteindelijk tijdens Kerst uit zoals ik er altijd uit zie haha ;)

  Reply
 • natiza

  24/12/2013

  wat een leuk artikel! Ik hou van de kerst, voor mij mag dat ook wel veel langer duren haha! Fijne kerst alvast en alvast ook een fijne jaarwisseling ;)

  Reply
 • Shani

  24/12/2013

  Wij doen ook altijd alles last minute haha.:) Alvast een zalig kerstfeest iedereen. <3

  Reply
 • Yu Fan

  24/12/2013

  Shane Dawson! Ik vier zelf geen kerst, maar toch leuk om al die tradities van andere mensen te lezen!

  Reply
 • Kiss & Make-up

  24/12/2013

  Ik voel de kerstsfeer echt totaal niet. Ben net thuis van mijn werk en ik ben doodop. Heb de voorbije twee weken echt crazy uren gedraaid, en ik ben de kerstdrukte dus eigenlijk al beu voor het echt Kerstmis is :-S

  Reply
 • Irma

  25/12/2013

  Ik help mijn moeder altijd met koken en natuurlijk een optijd beginnen met een geschikte kerstlook vinden (:

  Reply

Geef een reactie