Make-up behouden met oudejaarsdag + nacht!

Zelf wil ik er nog niet aan geloven, maar morgen zullen we het nieuwe jaar in gaan stappen. De laatste feestdagen gaan in. Drank, oliebollen en kinderchampagne. GOODLIFE. Ik mis het vuurwerk nog. Hoe kon het ook anders!  Make-up die de hele dag piekfijn op zijn plek moet blijven zitten. Let’s do this guys. Tips voor op de dag, maar ook in de avond!

large-5

 Oogmake-up? Doe gewoon wat jij wilt dragen. YALA. Een simpele look of juist over de top met glitters. Zelf ben ik een fan van overdone, too much en zeer feestelijk. Hallo, het is wel een jaarwisseling! Dat doen wij in stijl. Overdag luchtig, in de avond losgeslagen wat het daglicht niet kan verdragen. Gebruik ook een oogschaduwbasis, altijd belangrijk.

1-bi-768x1024

Wil je er op en top fris uitzien? Gebruik dan veel highlighter, zowel mat als met een subtiel glittertje. Een lipstick erbij, blush en een bronzer, dan komt het helemaal goed. Op een slechte dag doet lipstick echt wonderen. Een pin up look is een perfecte uitkomst daarvoor!

large-6

De hele dag niet thuis? Maak gebruik van primers en setting sprays. Alle beetjes kunnen helpen. Niet teveel, want dan krijg je alsof aardverschuivingen op het gezicht. Ben je echt desperate? Dan kan je de haarlaktruc gebruiken. Kan je de hele dag niets bijwerken of wil je zekerheid hebben? Spray dan van een afstand haarlak over je gezicht heen, dit moet het houden voor de komende jaren. Pas op, doe dit maar een keer per maand. Anders zitten je poriën zo vol.

IMG_9268

Je lippen moeten er fierce uitzien. Bij mij slijt dat altijd als eerste, tenzij ik de longlasting potloden gebruik en er nog eens met een longlasting lipstick overheen ga en het vervolgens aandruk of terwijl set met een oogschaduw. Zorg ervoor dat je lippen droog zijn en niet vochtig, anders mislukt je truc.

large-2

Ben je niet thuis? Maar wil of kan je je make-up gewoon bijwerken? Neem dan de benodigdheden met je mee. Werk sowieso je gezichtsmake-up bij, dus je foundation, blush en bronzer etc. Je ogen zijn ook belangrijk om even op te frissen met bijvoorbeeld een potlood of een highlighter in je ooghoeken. Geef je wenkbrauwen ook een touch up. Of turn je ooglook naar een avondlook!

large-1

Voor in de avond:
Wil je overgaan naar een avondlook? Begin gewoon helemaal opnieuw. Alleen als je hier tijd voor hebt natuurlijk. Zelf maak ik er tijd voor vrij. Even twee uurtjes in de make-up om de kruitresten van mijn gezicht te boenen. Heerlijk om op een schoon gezicht te beginnen.

large-2

Ben je van plan om de nacht door te halen? Gebruik veel witte producten, denk aan lichte ooghoeken, concealer onder de ogen – het liefst een tintje lichter – maar ook een wit of een huidkleurig oogpotlood op de waterlijn. Pas op met foto’s, anders ben je een glimmende discobal of juist Casper het spookje.

large-5

PRIMERS! Oogschaduwprimers en ook lipprimers als je ze hebt. Je gaat mensen zoenen, waardoor je lipstick snel zal beschadigen, je gezicht zal meerdere gezichten aanraken, dus seal de boel. Denk trouwens ook even aan kauwgom, een lekkere deo en misschien een verleidelijke parfum waarmee je mensen de das om kunt doen.

large-1

Van een daglook naar een avondlook? Gebruik donkere kleuren in de crease, voeg wat glitters eraan toe en een donkere lip en je bent ready to go! Geniet van de dag + avond, drink niet teveel en wees voorzichtig met vuurwerk. Check dit artikel om oud en nieuw veilig te overleven!

Wat zijn jouw technieken om je make-up goed te behouden met de lange zit van de jaarwisseling?


16 Comments

 • Laura

  30/12/2013

  Handige tips! Ik kijk wel hoeveel tijd ik heb voor de make-up! ;)

  Reply
 • femketje

  30/12/2013

  ik draag altijd het minimale aan make-up met zulke dagen :3

  Reply
 • Daisy

  30/12/2013

  Leuk artikel! Ik vind het ook altijd super leuk om even lekker los te gaan met make-up voor oud en nieuw! :D

  Reply
 • ValleyDoll

  30/12/2013

  Handige tips ! Ik weet nog niet welke look ik ga dragen op NYE.

  Reply
 • Tjuly

  30/12/2013

  Leuk handig artikel!

  Reply
 • martina

  30/12/2013

  handige tips!

  Reply
 • Beautydagboek

  30/12/2013

  Hele handige tips Cynthia! Zeker een lippotlood onder je lipstick aanbrengen doe wonderen :)

  Reply
 • Eline

  30/12/2013

  Leuke tips! Ik ben nog steeds aan het bedenken wat ik wil…

  Reply
 • Ik ga morgen ook weer lekker los met de make-up. Weet alleen niet niet echt hoe, haha.

  Reply
 • I scream beauty

  30/12/2013

  Handige tips!

  Reply
 • Irma

  30/12/2013

  Goede tips!
  Ik heb nog geen idee voor wat voor look ik ga, maar wel iets uitgebreider dan normaal (:

  Reply
 • Marita

  30/12/2013

  leuk gedaan cynthie. Ik weet nog niet wat ik ga dragen, blijf gewoon thuis en er komt een vriendin.. want ik dacht YALA… Fijne jaarswisseling cynthie! x

  Reply
 • Allissa

  30/12/2013

  Slim slim! Zelf start mijn oudjaarsavond al om een uur of 3 en gaat ie door tot weetikhoelaat. Dus dat wordt primen primen primen, misschien ga ik je haarlaktruc nog wel even proberen. Mijn settingsspray is op, huilies. Fijne oudjaarsavond alvast!

  Reply
 • Birte

  31/12/2013

  Heel handige tips. Have fun vanavond en happy 2014!

  Reply
 • Annika

  31/12/2013

  Leuk artikel, handig! Fijne jaarwisseling! :)

  Reply
 • Nadia

  31/12/2013

  Ik vind deze dagen ook heerlijk om lekker uit te pakken qua make-up! =)

  Reply

Geef een reactie