Wat ik voor, tijdens en na het make-uppen doe!

Je hebt allerlei routines ergens voor, een bepaald stappenplan om ergens mee te beginnen, zodat alles smooth verloopt. Ja, dat heb ik ook, maar dan voor make-up! Zodra ik ga zitten achter mijn werkplek en los ga voor een make-uplook op Beauty Koning, dan gaat er een heel proces aan vooraf. Wil je die weten? Check it out!

Nicole Richie inspired makeup

Als allereerst kies ik mijn oogschaduws uit. Even loeren in de kast naar de stash die er ligt. Vaak verzin ik mijn make-uplook ter plekke of tijdens het opmaken, zodat ik nog kleuren erbij kan pakken. Een beetje swatchen en vergelijken met andere tinten om tot de juiste collectie te komen.

blue liner

Meestal ruim ik de plek eerst op, zodat ik ruimte heb om te werken. Ik moet mij vrij kunnen bewegen, omdat het anders te krap wordt. Zo gaan er palettes vallen en er zijn er al heel wat gesneuveld tijdens verschillende sessies.

Drinken. Yeap, ook tijdens het filmen zorg ik voor een glas verse koude cola. In de zomer voorzie ik het glas ook nog eens van ijsblokjes, zodat het lekker lang ijskoud blijft! Af en toe een sip is goddelijke!

Cardi B makeup inspired

MUZIEK! Spotify op en mijn favorietenlijst aan. Oordopjes in en gaan met die banaan! Ook zet ik nummers op repeat, waardoor ik soms twee uur lang hetzelfde nummer aan hoor, maar je kunt er geen genoeg van krijgen!

Dan start ik met mijn basissen, zowel de oogschaduwprimer als de basis voor mijn oogschaduwkleur. Negen van de tien keer gebruik ik een potlood op het ooglid, meestal een NYX Jumbo Pencil en klop het in. Op het wenkbrauwbot een lichte huidkleur, voor het blenden en het contouren van mijn brows.

bad hair day

Ik eindig altijd en dan ook àltijd met mijn bronzer, blush en highlighter op de wangen, op en onder de jukbeenderen. Waarom? Eerst doe ik de ooglook, vervolgens mijn foundation + poeder, dan de lipstick, omdat je lipstick de kleuren van je blush of bronzer naar beneden kan halen of zelfs helemaal laten wegvallen. Dat moeten we niet hebben!

Opnieuw ruim ik alles op en soms maak ik een handje kwasten schoon, omdat ik dan een te intense kleur heb gebruikt, die je dan blijft terugzien in de toekomstige make-uplooks. Haal een doekje over het bureau waar ik aan werk, vanwege losse pigmenten die overal kunnen liggen en andere make-upresten.

bad hair day

Eens in de zoveel tijd ben ik aan het bellen met iemand voor de gezelligheid, maar ook om verhalen van een ander aan te horen. Zeker de moeite waard om te proberen! Samen met een andere gurl make-uppen en ondertussen roddelen onder het genot van goede muziek en lekkere drankjes!

Hoe ga jij te werk als jij je gaat opmaken?


13 Comments

 • Bianca

  25/03/2014

  Leuke routine ^^ Bronzer en de cola skip ik, verder is het vrij hetzelfde. Mooie foto’s trouwens!

  Reply
 • Laura

  25/03/2014

  Leuk om te zien hoe jij je opmaakt! Ik zit aan mijn bureau waar het eigenlijk altijd wel opgeruimd is. ;)

  Reply
 • Anneloes

  25/03/2014

  Wat leuk! Opruimen moet ik eigenlijk ook altijd doen en meestal breng ik juist eerst foundation aan (uit gewoonte, want af en toe als ik met heftige kleuren werk heb ik daarna een gekleurd gezicht). En verder… is het eigenlijk vrijwel hetzelfde :D! Of vaak met een youtube filmpje ipv muziek op de achtergrond.

  Reply
 • Juudith

  25/03/2014

  wat leeeuk!! muziek moet ik er ook bij hebben! haha!

  Reply
 • Kiss & Make-up

  25/03/2014

  Je neemt duidelijk je tijd! En je geniet ervan! :-)

  Reply
 • Eline

  25/03/2014

  haha ik doe het op dezelfde manier! ook met drinken en muziek erbij en van tevoren al palettes uitzoeken :)

  Reply
 • Judith

  25/03/2014

  Klinkt als een heerlijke routine! Ik luister muziek of kijk filmpjes op YouTube. Filmpjes kijken is eigenlijk niet zo handig, dan mis ik net een leuk stukje omdat je dan bezig bent met opmaken :P

  Reply
 • femketje

  25/03/2014

  leuk om te lezen :D

  Reply
 • Maura

  25/03/2014

  Wauw super mooie spiegel met die lichten!! Ik ga er ook altijd echt voor zitten (en ik herken het verhaal van de vallende producten helaas ook maar al te goed). Alleen doe ik altijd eerst mijn primer en foundation en daarna ga ik naar de ogen en lippen.. en als ik die weer af heb ga ik verder met concealers en highlighters en dat soort dingen. Heel onlogisch maar dat is mijn volgorde. x

  Reply
 • Manon

  25/03/2014

  super leuk om te lezen!

  Reply
 • Yasmina

  25/03/2014

  zou je is een roomtour op willen nemen?

  Reply
 • Birte

  26/03/2014

  Ik word helemaal hebberig van al dat NARS-lekkers op die foto’s. What are you doing to me, woman?!

  Reply
 • Eline

  31/03/2014

  Zo leuk om te lezen, ik ontbijt altijd tijdens het opmaken ;)

  Reply

Geef een reactie