GRAFSPIRTATION: Graffiti bro’s op YouTube!

De verse geur van verf, het gerinkel van de bussen en de kleuren die je op de straten vind. Kunstwerken die de wereld doen opvrolijken, want dat hebben sommige steden of straten wel nodig. Graffiti is nog steeds actief in het hart van de Cynth! Op YouTube volg ik enkele artiesten die jou meenemen in de wereld van de streetart!

 

Mee de straat op één van mijn favorieten! Treinen die worden ondergespoten door sierlijke letters, sprekende kleuren en hoe men vermomt is om niet te worden herkent. Dat je de sjaak bent als je wordt gepakt is algemeen bekend. Misschien zijn die video’s daarom ook zo leuk!

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Op mijn YT dash verschenen weer nieuwe updates van enkele abonnementen. YEAY! Een beetje doorklikken en ik kwam bij een welbekende video terecht. Helaas uit het oog verloren, maar de man is back! Ik herkende het bekende poppetje wat hij altijd spuit, zijn naam en ineens BAM. ABOVE!

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

ABOVE is mijn nummer één! Het lettertype wat hij gebruikt, de snelheid die hij heeft, maar ook de variërende stijl van de jongeman. Zodra hij begint dan houd ik mijn hart vast of hij verandert snel iets. Drie sprayen verder en dat joch heeft een kunstwerk a la van Gogh neergezet. MEESTERWERK!

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

ABUV is ook in Nederland geweest, namelijk AMSTERDAM! Natuurlijk, welke toerist gaat daar niet naar toe? Je ziet regelmatig de tram voorbij komen en hij neemt er zelfs een shot van. Sierlijke letters met een funny en speelde touch. Zeker de moeite waard om hem eens onder de loep te nemen als je van Graf houdt.

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Ik spotte een video van hem aan de zijkant van de lijst en ging even de video’s van hen checken. Een DIY is nooit verkeerd, maar de manier hoe hij de video opnam, sigaret in zijn hand, verf over zijn handen + de tafel waar hij aan het werk was en de vallende camera vond ik hilarisch. Een blik in de videogeschiedenis van hen wat zij al hadden gepubliceerd en mijn oog bleef hangen op de treinen.

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Je wordt niet alleen meegenomen achter de schermen, maar ook doorgegeven aan de maatjes waar hij mee is. Dan klimt de ene op de trein, spuit de ander de onderkant en ook gaan ze samen op stap. ABOVE is altijd alleen, maar deze knaap heeft een aantal bro’s waarmee hij verschijnt.

Klik hier voor de mind-blowing video als je hem niet kunt bekijken.

Ik heb meerdere mensen die ik volg van de grafworld, maar deze video is echt MASTERLIJK. Toevallig vond ik hem van de week, maar dit is gewoon boven het gemiddelde. Bakken verf die uit de trein worden gegooid, over de trein heen om hun werk compleet te maken. Het nummer begint met ‚All Day’ en vervolgens verschijnt het woord op de trein, net zoals ‚All Night.”

 

Je ziet bro’s met twee bussen tegelijk spuiten, op de grond liggen, fotograferen en met camera’s op hun hoofd verschijnen. Ze staan achterop de trein, doen net alsof ze daar werken en springen in en uit. Halve letters op treinen en halve letters op muren, zo komen beide voorwerpen ineens tegelijk in één woord. Op de achtergrond staat een tekst en die moet je weer met de trein vergelijken. Mooie beelden en perfecte timing! MIND IS BLOWN!

Ik houd ervan, ik word er vrolijk van en gewoon om alles te zien maakt mij gelukkig. Als ik in Amsterdam loop kijk ik ook graag naar de rest om mij heen. De kleuren maken het ALIVE! Helaas heb ik de skills niet in mij om het zelf te doen. Eigenlijk heb in in real ook nooit mensen bezig gezien, behalve op YouTube. Heb jij ze weleens gezien? Zoja, wat dacht je toen? Ik zou echt denken: ‚DAFUQ G DAFUUUUUQ. Oh hey.’ Wink wink.

Wat is jouw mening over graffiti? En waar heb jij het tot nu toe allemaal gespot?


7 Comments

 • Laura

  07/04/2014

  Sommige dingen vind ik echt heel knap en zeker als het zo realistisch gemaakt is. Zelf heb ik nog nooit mensen bezig gezien. ;)

  Reply
 • Irma

  07/04/2014

  ik ken wel mensen die graffiti spuiten, maar niet zulke mooie kunstwerken. dat vind ik zo knap!

  Reply
 • pamela

  07/04/2014

  ik vind dit altijd zo leuk om te zien! zeker als er bijvoorbeeld ‘wedstrijden’ zijn dan zie je echt kunstwerken voorbij komen.

  Reply
 • Angelique

  07/04/2014

  sommige graffiti vind ik geen hol aan maar sommige kunnen ook echt onwijs mooi zijn, heuse kunstwerken

  Reply
 • Stephanie

  07/04/2014

  Ik heb regelmatig mensen gespot, zowel onder het viaductje hierzo, als in de Berenkuil in Eindhoven. Daar kom ik regelmatig, puur voor de graffiti.

  Zoals je waarschijnlijk al doorhad ben ik zelf ook helemaal gek van graffiti. Ik kan er intens van genieten, en wil het zelf ook spuiten. Echter heb ik het geld en de tijd er niet voor. En ook niet de skills.

  Reply
 • Manon

  07/04/2014

  Ik vind het altijd echt gaaf om te zien

  Reply
 • Birte

  07/04/2014

  Leuke filmpjes. Ik heb ooit een workshop graffiti gevolgd en vond het superleuk. Helaas ontbrak het me verder aan talent ;-).

  Reply

Geef een reactie