Vleesetende bacterie Meets Cynthia?!

Ziek, zwak en misselijk. Yeap, dat is de perfecte benaming van mijn leven op moment. Geen woord kunnen uitbrengen zonder het gevolg van een gigantische hoestbui waar je bijna in om komt. Zijn het mijn keelamandelen niet – die zijn gelukkig al naar de kapper geweest! – hangen letterlijk de neusamandelen de etterbakken – again letterlijk – uit. YUK! Lage weerstand, geen stem, ontstoken bende en nu ook nog eens een bacterie! Vleesetende bacterie Meets Cynthia!

vleesetende bacterie

OH YUK! OH YEAH! Dat ziet er uber vies uit, wat ook gruwelijk pijnlijk is. Een bacterie die je huid opnomt, moet je toch niet aan denken? Bye bye opmaaksessies, bye bye! Scheelt wel, kan je in de ochtend langer blijven liggen! Aan elk nadeel zit een voordeel! Juist’em..

vleesetende bacterie

vleesetende bacterie

Mijn gezichtsmake-up zat er nog van de dag op, waardoor ik al een basis had. Voor de rode waas gebruikte ik de Ben Nye Master Bruise Wheel gebruikt, wat ik deppend met een grove spons aanbracht en vervolgens met een schminkspons voor een andere structuur. De eerste laag van de Ben Nye Liquid Latex ging eroverheen. Royaal over mijn wang, jukbeenderen en een beetje op mijn neus. Ook mijn lip nam ik mee.

vleesetende bacterie

Netjes laten drogen en met een spateltje bracht ik de rondjes latex aan. Weer laten drogen en over de cirkels bracht ik een nieuwe laag aan. Dit deed ik meerdere keren, om de randen van de rondjes te verhogen. Hierdoor krijg je diepte. Nadat alles gedroogd wat depte ik nogmaals met de schminkspons over de rondjes heen om het wat meer van een huidkleur te geven en de diepte vulde ik op met de donkerrode kleur in het Wheel.

vleesetende bacterie

vleesetende bacterie

Hier en daar voegde ik wat geel erin toe en blendde de rode kleur wat over mijn lippen en langs de zijkant van mijn hoofd. De gaatjes vulde ik met nepbloed en bracht de Mehron Castor Sealer eroverheen. Hierdoor komt de wond tot leven, gaat het glanzen en houd het je nepbloed in leven. Het droogt door de Castor Sealer niet op en het behoudt de bruisbal die ik eroverheen strooide vast. Om het te activeren spoot ik er water overheen, waardoor er een soort ‚pus’ ontstond in de wond.

vleesetende bacterie

vleesetende bacterie

Het ziet er enorm ranzig uit, maar ik vind het ook wel wat hebben! Door de Castor Seal veranderde de vleesetende bacterie ineens in een levensechte wond. De volgende keer zal ik het vastleggen op video, maar hey! De aftrap van mijn goede voornemen is begonnen, namelijk meer bezig zijn met de special effects makeup. 

Heb jij ooit een vleesetende bacterie in het echt gezien? En wat wil jij nog zien op het gebied van special effects?


33 Comments

 • Daniela

  12/04/2014

  Aaah wat gaaf!! Liet het m’n vriend zien, die zat met een vies gezicht te kijken haha. Goed gedaan!

  Reply
 • Samantha

  12/04/2014

  Ik verbaas me iedere keer weer over het talent dat je hebt! Het ziet er echt ontzettend tof uit. Ik kijk alvast uit naar de video, want ik ben wel erg benieuwd hoe het er stap voor stap uitziet! Door jou wil ik eigenlijk ook beginnen met zulk soort dingen, maar ik denk dat ik láng niet zo goed ben of word als jij. Haha! :p

  Reply
 • Laura

  12/04/2014

  Wow, weer super gaaf gedaan! Echt creepy! :)

  Reply
 • Eline

  12/04/2014

  Superziek gedaan dit! Heel erg tof!

  Reply
 • Amanda

  12/04/2014

  Supergaaf gedaan Cynt! Zou je hier een how to filmpje van kunnen maken? Maakt het voor mij nog wat duidelijker.

  Reply
 • Yak Man

  12/04/2014

  jij kan mij keer oo keer bang maken met dit soort dingen >_<. Echt zo gaaf! ^^

  Reply
 • Elke

  12/04/2014

  Mijn eerste reactie was echt ieuw, dus dat is teken dat je het echt geweldig hebt gemaakt! Top!

  Reply
 • femketje

  12/04/2014

  lekker fris XD erg gaaf gemaakt!

  Reply
 • Marita

  12/04/2014

  HAHAHA NOM! Ik weet meteen je birthday present… XD Goed gemaakt Cynth!

  Reply
 • Shana

  12/04/2014

  Wow, heel goed gedaan! Kan wel iets leuk zijn voor Halloween :p

  Reply
 • Sofie

  12/04/2014

  Wauw, zo gaaf deze look! Je bent geweldig!

  Reply
 • Myrna

  12/04/2014

  Brr dat ziet er heel echt en creepy uit! Ik zou wel eens willen zien hoe mensen reageren als je zo de eerste hulp binnen loopt haha!

  Reply
 • Angelique

  12/04/2014

  wauw amazing en wat ranzing haha doe je goed ladyy! Hopelijk ben je snel van je verkoudheid enz af want dat sucks

  Reply
 • Linda

  12/04/2014

  Ieeel bah! xD

  Reply
 • Debora

  12/04/2014

  Ieuw! Verschrikkelijk goed gedaan :D

  Reply
 • Ieehh, zo nasty! Goed gedaan hahah! En het lijkt me super om je eens op video ermee bezig te zien!
  Loop je wel eens voor de gein met zo’n gezicht naar buiten toe? Hahah..

  Reply
 • Mariska

  12/04/2014

  Oh wow supervet gemaakt :)

  Reply
 • Fleur

  12/04/2014

  Hahah voor dat ik begon met lezen dacht ik nog even dat het echt was.. aaah!
  Wat ontzettend gaaf zeg!

  Reply
 • Birte

  12/04/2014

  Ik bedoel dit echt op de best mogelijke manier, maar: JAKKES!

  Reply
 • Alexandra

  12/04/2014

  WOWW, dit ziet er echt zo vies uit, haha! Maar wauw, echt respect, het ziet er namelijk heel echt uit, echt supergoed gedaan!

  Reply
 • bertine

  12/04/2014

  jakkie ik krijg er jeuk van.. knap gemaakt hoor!

  Reply
 • shirley

  12/04/2014

  Griezelig realistisch. Ik denk alleen niet dat mensen die aan een vleesetende bacterie lijden er zo charmant mee in de make-up zitten, maar Cyntherbaas moet er natuurlijk fab uit zien, ook als een gemene bacterie haar gezicht op eet. ;P

  Reply
 • Marloes

  13/04/2014

  Wat ontzettend gaaf gedaan zeg! Heel mooi. Wauw! Kunstenaar haha!

  Reply
 • Irma

  13/04/2014

  Yuk! Het ziet er heel echt uit!
  Good job, girl!

  Reply
 • Gerrianne

  13/04/2014

  GATSIE, blergh. Ik zag het al op facebook voorbij komen, maar ik ga echt over m’n nek #lol. Het ziet er zo vies uit, maar wel ontzettend goed gelukt. Je mag zeggen: missie voltooid!

  Reply
 • Natasja

  13/04/2014

  oh my god.. geen woorden voor behalve.. dat ziet er echt zooooo nasty uit. iekkkk. verder is je oog makeup wel erg mooi :’) wat een contrast haha. Vet goed gedaan hoor! Brrrr.

  Reply
 • Paola

  13/04/2014

  Wauw! Zo gaaf gemaakt!

  Reply
 • Judith

  13/04/2014

  Zo enorm gaaf! Echt zo knap dat je dit zo kunt!!

  Reply
 • pamela

  14/04/2014

  super gaaf! ziet er heel erg vies en scary uit :P

  Reply
 • Xan

  15/04/2014

  This is really NASTY. hahaha echt super cool gedaan. Je zou mensen in horror films kunnen opmaken. Mijn ma gruwelde gewoon toen ze het zag. Hhahah geweldig.
  Super cool gedaan.
  Love,

  Reply
 • Nadia

  16/04/2014

  Weer cool gedaan!

  Reply
 • Mieke

  20/04/2014

  Wow, dit ziet er echt te ranzig uit! Super gemaakt!

  Reply
 • Melike

  02/05/2014

  JEZUS. Zo eng en creepy maar toch heel gaaf!

  Reply

Geef een reactie