De culinaire arganolie van Acounna!

Het Marokkaanse goud gebruikte ik al voor de huid, maar dat was niet voor inwendig gebruik. Gelukkig is er nu ook een culinaire arganolie waarmee je lekker kunt kokkerellen. Arganolie brengt mij terug in de tijd, goede herinneringen aan de geur. Oud en nieuw baby! Nu geen oud en nieuw, maar wel pizza-time!

IMG_0882

Food is belangrijk, vooral hiero! Niet alleen omdat ik altijd honger heb en de hele dag wil bikken, maar ook vanwege mijn huid. Kaan ik een week lang geen fruit? Gurl, dat kan ik merken. Uitslag all over the place, vitaminegebrek to the fullest. De culinaire arganolie van Acounna is handmatig geproduceerd zonder verhitting en dit is de allereerste persing.

IMG_0869

IMG_0877

De kleur is alleen al goddelijk, wacht maar tot je de geur hebt geroken. Een zoetige, maar ook weer bittere geur drinkt het reukorgaan binnen, maar een warme huishoudelijke touch brengt het met zich mee. Vrij dikkig, maar enorm goed voor pizzadeeg. Zelf maak ik het altijd vanuit het vuistje, want hey. Ik wil weten wat erin gaat en hoeveel calorieën het bevat. Eigenlijk ik niet, maar de gezusters Naab wel. Ik ook een beetje, ANYWAY. Een eetlepel of twee in het deeg en kneden maar.

IMG_0883

IMG_0875

Zodra de olie zich gaat mengen met de bloem en de andere ingrediënten zie je dat het een smeuïge deegbal wordt. Geen uitgedroogde en stukken pizza, maar een gelijkmatige en vrij plakkerig deed. Niet sticky-sticky, maar de voldoende plakkerigheid, zodat het niet uit elkaar gaat vallen. In de oven en wachten maar!

IMG_0871

De aroma’s komen al vrij als je de dop opendraait en de geur verspreidt zich snel, maar ook tijdens het bakken. Je denkt dat het heftig aanwezig zal zijn in je eten, maar absoluut niet! Een zoetige en nootachtige smaak wat het deeg een volle boost geeft! Ik ben om.

IMG_0873

Wist je dat ik met olijfolie scrub? Suiker en olijfolie, maar dit keer gebruikte ik ook de culinaire arganolie. Ik weet niet of het er geschikt voor is, maar gurl. SOFT SKIN! Alsof ik was herboren. Goed in het eten, goed voor de huid. De Cynth is helemaal blij! Het is echt heel anders dan dat je gewend bent, maar het geeft een luxe en volle boost aan de pizza. Good food, happy people.

IMG_0881

De culinaire arganolie Acounna is online verkrijgbaar in de webshop van Puur Arganolie waar zij ook cosmetische arganolie verkopen. De culinaire arganolie is verkrijgbaar voor €29,95! Als je een keukenheldin bent, is het zeker de moeite waard om een fles aan te schaffen. Je zal er geen spijt van krijgen! Ik durf te wedden dat het ook goddelijk is in de bami enzovoort. Althans, de Nederlandse bami van mijn mommay! MET KIP. OMG. MAM!

Heb jij weleens de culinaire arganolie gebruikt?


2 Comments

 • Laura

  21/04/2014

  Klinkt ontzettend goed! Zelf heb ik überhaupt nog nooit argan olie gebruikt. ;)

  Reply
 • Beautydagboek

  21/04/2014

  Argan olie in je eten is nog helemaal nieuw voor mij! Maar ik ben benieuwd :)

  Reply

Geef een reactie