Mijn huidproblemen + mijn verslaving.

In 2011 startte ik mijn blog, op dat moment had ik er al last van. Alle complimentjes die ik over mijn huid krijg omarm ik en ben daar ook zeer dankbaar voor. But gurl, this skin.. IT’S A PAIN IN THE ASS! Schrale plekken, pijnlijke oogleden, geen normale cupidoboog, kapotte mondhoeken, maar geen vitaminegebrek. WTH was going on?!

17

Lipglosses droeg ik met pride, maar helaas moest ik daar ineens afstand van doen. Mijn lippen scheurde al als je er naar keek, de vellen hingen eraan en geen één lippenbalsem bracht verbetering. Purol, Vaseline, blistex, Burt’s Bees, nothing.. Pure sheabutter, random olie, olijfolie, kokosolie, helemaal niets.

57

Als je in pijn verkeerd en niets helpt, dat is best frustrerend. Scrubben, verschillende medische crèmes, maar niets hielp. Ik wilde naar de dermatoloog gaan, maar ergens hield mij dat ook weer tegen. Ik was al meerdere keren bij de dokter geweest en die schreef mij vaselinecrèmes voor. Juist’em. Vaseline sluit de huid af, dat voedt je huid totaal niet. Daarnaast was ik er ook nog eens allergisch voor – lees hier het artikel + de update hier – kortom dikke huidproblemen die werden verergerd.

21

Ik koos ervoor om gewoon helemaal niets meer te gebruiken, geen middeltjes en al die rotzooi eromheen. Daarbij bande ik met pijn in mijn hart de lipglosses en lipsticks uit mijn leven. Ik heb meerdere keren dag- en nachtcrèmes van verschillende merken aangeschaft, maar daardoor begon mijn huid enorm te branden, prikken en werd het vuurrood. Maskers en alle andere dingen hield ik vrij bij mijn lippen. Het zag er vreemd uit, maar eh gurl, ik had geen zin om het weer te doorstaan.

14

Tijdens mijn opleiding schoonheidsspecialiste lag ik regelmatig model, maar ook dat probeerde ik te ontwijken. Ik had last van andere huidproblemen, maar nog steeds die in het gezicht. Men zegt het dan ook altijd. „Wat zijn je lippen droog, wil je labello?” NEE, dat meen je niet?! Nee, dank je, ben allergisch. Ik ga toch ook niet tegen iemand die acne heeft zeggen dat ik de witte koppen wel wil uitdrukken voor diegene? DUDE!

22

Mijn liplijn is daardoor ook deels vervaagd, maar toen kwam ik het helpende middeltje tegen. De blauwe Nivea pot met de hemelse vettige witte crème. Oh my, hier smeerde ik jarenlang mijn huid mee in. Dag in, dag uit. Dagcrème, nachtcrème, lippenbalsem, maar ook voor mijn nagelriemen. Als ik het niet gebruikte reageerde mijn huid daarop, werd trekkerig, geïrriteerd en soms gebruikte ik het teveel, waardoor ik juist weer een schrale huid kreeg, droge en pijnlijke plekken.

119

Ik besloot mij te gaan verdiepen in de ingrediënten, want ik wist dat waar mijn probleem was begonnen. De Rosebud Salve, wie kent de beste lippenbalsem niet? Twee ingrediënten kwamen overeen, namelijk de minerale oliën. Yeap, ik was verslaafd, verslaafd aan minerale oliën. Mijn huid was verslaafd.

1

Mineralie oliën staan erom bekend dat ze een verslavende werking hebben voor je huid. Zo gaan er verhalen rond over dat het acne kan veroorzaken, maar ook dat het je huid verstikt en dat je huid- en gezondheidsproblemen kan krijgen door het gebruik van de olie. De meningen hierover zijn verdeeld. Het is ook mogelijk dat je huid wordt overgehydrateerd, waardoor je eigen huid minder zijn best gaat doen, omdat je ‚voldoende’ binnenkrijgt. De werking van je eigen huid vermindert of wordt grotendeels vernietigd. Zodra je niet met het product smeert, zal je merken aan je huid wat er werkelijk aan de hand is.

img_7591

Meerdere keren heb ik al geprobeerd om er vanaf te stappen, maar tevergeefs. Afgelopen zondag, 4 mei 2014, besloot ik het opnieuw op te pakken. Een week zonder make-up, in ieder geval minder make-up.. ik ben en blijf een beautyblogger! Geen Nivea meer, geen lippenbalsems en ook geen lipsticks. Ik ben nu zo’n drie volledige dagen verder, smeer de hele dag door, omdat ik anders niet normaal kan praten, in verband met de uitgedroogde huid, lippen, oogleden.. ALLES G!

1310

Het gaat wel beter met mijn huid, op dit moment gebruik ik alleen nog maar pure arganolie en nog een product waar binnenkort een review over komt. Het is rotspul, maar ik moest ooit gaan afkicken! Nu let ik automatisch ook op lipproducten of gezichtsproducten of er minerale oliën in zitten, om dit soort gevallen opnieuw te voorkomen. Het moment dat je weer het product gebruikt, inclusief de minerale olie is hemels. Totdat je weer je volgende dosis nodig hebt.

10 ELLIE

Not anymore! Ik ben benieuwd hoe mijn huid over een tijdje eruit zal gaan zien. Op dit moment is het een ware hel en ben ik niet cameraproof. Vandaar dat er minder FOTD’s en looks online staan. Maar hey, we streven naar het punt dat alles genezen is! Hopelijk kan ik dan weer gewoon lipglosses dragen, want de lipsticks heb ik al overwonnen.. MOEHAHA! Als ik volledig ben hersteld zal ik een nieuwe update schrijven, inclusief mijn methodes om de schrale lippen te verbergen en al het andere leedvermaak.

Heb jij ervaringen met minerale olien? En hoe reageer jij erop?


24 Comments

 • Ceetje

  08/05/2014

  Wow! Ik had even helemaal gemist dat je zo’n eigenwijze huid hebt! Heb ook veel last van gescheurde mondhoeken…niet sexy..wel door vitamine tekort. Succes meis!

  Reply
 • Yanna

  08/05/2014

  Oh jeetje wat klinkt dat pijnlijk! Hopelijk gaat het snel terug beter!

  Reply
 • femketje

  08/05/2014

  Jeetje meis, wat een verhaal! Mijn huid is al een jaar fucked up door het wisselen van pil.. heb er nu een waar m’n huid rete vet van wordt met dikke face demons als gevolg :(

  Reply
 • Sofie

  08/05/2014

  Wauw, dit had ik echt niet verwacht! Je huid ziet er meestal heel erg goed uit op foto .
  Ik heb zelf erg last van acne, maar momenteel ziet het er weer beter uit :)
  Maar echt liplijn, neen dat heb ik ook niet. Een vaag gekarteld randje, dat wel :)

  Reply
 • Redhotjillypeppers

  08/05/2014

  Een allergie is erg vervelend. Hopelijk vind je producten waar je huid blijvend goed op reageert !

  Reply
 • JT

  08/05/2014

  Misschien moet je eens Jetske Ultee proof gaan smeren? O.a. op livelifegorgeous.nl (het best of basics huidverzorging artikel) staat daar veel over geschreven! Misschien ken je de methode al, maar ik wilde de tip toch even delen ;)

  Reply
 • rachel

  08/05/2014

  oef wat rot joh vooral omdat je veel looks maakt! ik hoop dat het beter word, liefs x

  Reply
 • Tjuly

  08/05/2014

  Oh.. dat klinkt heftig zeg.. sterkte…!

  Ik hoop dat je je snel weer een stuk beter voelt!
  <3

  Reply
 • Amelie

  08/05/2014

  He, vervelend! Minerale olie is inderdaad niet zo’n fijn ingrediënt…

  Reply
 • Wow, tja ik gebruik geen crème’s of andere toestanden en door de weeks amper make up. Sinds lange tijd is mijn huid gewoon lekker rustig. Tenzij mijn medicatie weer word verandert of whatever… Dan zie ik er ook echt niet uit! ;)

  Reply
 • Wat knap dat je dit verhaal neerschrijft, hoe vervelend kan het zijn om als schoonheidsspecialiste zo allergisch te reageren op producten! Ik wist dat helemaal van minerale oliën, dit is de eerste keer dat ik lees dat je huid eraan verslaafd kan geraken.
  Ik hoop dat je huid snel terug hersteld!

  X Sara

  Reply
 • Priscilla

  08/05/2014

  Oh meid dat klinkt niet goed!! Ik heb gelukkig weinig huidproblemen. Ja wel soms een koortslip en rond mijn menstruatie wel eens puistjes, maar daar houdt het dan ook wel mee op gelukkig. Sterkte! Je staat altijd zo prefect op foto’s, ik had dit echt niet verwacht!

  Reply
 • Angelique

  08/05/2014

  Jeetje meis klinkt niet goed heb gehoord dal salicylzuur wel erg goed helpt tegen probleem huidjes wel prijzig maar zeker wel goed, volgens mij heeft Jetske Ultee ofzo een serum met dat erin misschien iets voor jou

  Reply
 • pretty beauty land

  08/05/2014

  meis wat vervelend! ik weet wat huidproblemen zijn… hopelijk gaat het snel beter!

  Reply
 • Stéphanie

  08/05/2014

  Veel succes ermee!

  Reply
 • Bouchra

  08/05/2014

  Oh jeetje, klinkt heftig! Lijkt me heel vervelend. Hopelijk gaat het snel beter! <3 <3

  Reply
 • Manon

  08/05/2014

  Oh ik wist echt niet dat je dat had je ziet er altijd prachtig uit op foto’s

  Reply
 • shirley

  08/05/2014

  Ik hoop dat je huidje snel weer beter word en tot rust komt. Klinkt verschrikkelijk. :(

  Reply
 • Mieke

  09/05/2014

  Wat rot Cynthia! Ik hoop dat je huid snel weer opknapt! x

  Reply
 • Irma

  09/05/2014

  Vervelend, Cynth! Ik hoop dat het snel beter gaat!
  Zelf heb ik een vrij dunne huid, waar adertjes snel door te zien zijn, maar hier is volgens mij niks aan te doen.
  Good luck!

  Reply
 • Fleur

  09/05/2014

  Wow, stoer dat je het probeert! Ik smeerde altijd religieus Vaseline (ook: test op dieren!) op mijn lippen maar nadat ik het hele minerale oliën verhaal hoorde ben ik overgestapt naar Burt’s Bees, waar ik al meerdere blikjes van heb versleten. Ik hoop dat het snel beter gaat!!
  Btw, die tweede foto is echt PRACHTIG!! Perfecte eyeliner. Donkerdere wenkbrauwen staan je ook echt megagoed, wow.
  Offtopic, maar veel sterkte!

  Reply
 • Lisa

  09/05/2014

  Oeh ik ben heel benieuwd naar jouw update(s)! Mijn huid is hier namelijk ook verslaafd aan ben ik bang…

  Reply
 • Xan

  10/05/2014

  Oh mine…dat klinkt niet fijn. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet op let. Moet ik ook maar eens gaan doen.
  Hoop dat je huid snel hersteld.
  Love,

  Reply

Geef een reactie