Stoppen met roken? Een goede reden! (+Shocking pics, vids!)

Het goede voornemen van elk jaar, naast afvallen, meer bewegen en geld sparen is zo’n faalvoornemen ook stoppen met roken. Negen van de tien mensen die ik ken zijn gestopt per 2 januari, want hey! Die ene dag willen ze nog even zo’n het laatste pakje oproken en genieten van hun laatste sigaretten. Wil je stoppen met roken? Dan heb ik misschien wel dé juiste manier voor je gevonden!

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Zelf dacht ik dat alleen make-up op dieren werd getest, maar dat zou ook kunnen komen, omdat dat eigenlijk altijd in het nieuws is. Wat er dan van in het nieuws is, want ook dit wordt in de doofpot gestopt. Scrollend door mijn timeline van Facebook, stuitte ik ineens een bericht van de PETA. WAIT WHUT!

Wist je dat ook sigaretten op dieren worden getest?! Ik dacht eerst dat ik het niet goed had lezen, want deze dame is niet thuis in de sigarettenbusiness, maar blijkbaar wel.. Helaas worden ook sigaretten op dieren getest. Vrijwel alle merken van Marlboro, Pall Mall, Camel – DE KAMEEL JONGEN! – Caballero en nog veel brands maken zich eraan schuldig.

Honden, katten, muizen en zelfs konijnen worden blootgesteld aan nicotine. Zo worden zwangere apen geïnjecteerd met nicotine om vervolgens het kind van de moeder te scheiden, zodat zij kunnen kijken hoe de longen zich hebben ontwikkeld. Ze krijgen gasmaskers op, worden overgegoten met sigaretten teer en noem maar op.

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

American Spirits beweert een vegan sigarettenmerk te zijn, wat opgekocht is door Philip Morris. De man zegt dat zijn stokken dierproefvrij zijn. Alhoewel P. Moriss nog eerder wel op dieren experimenteerde met de sigarettenrook die dieren moesten inademen, maar ook het eten van tabak en sigaret teer op de blote huid werd gesmeerd. Sick fucks.

Green smart living E-sigaret blijkt wel veganproof te ijn en dierproefvrij, maar om nou aan zo’n E-sigaret te gaan lurken, dat ziet er niet uit + het blijkt niet hetzelfde te zijn. Kortom, stoppen met die shit, want het kost niet alleen een vermogen, maar je stinkt, je nagels worden geel, je huid gaat eraan en je tanden rotten binnen de korte keren – jaren.. – uit je mond. Dat worden heel wat bleeksessies gurl!

Zelf heb ik de petitie getekend en ook jij dan dat doen! Klik hier, dan ga je naar de website, vul je voor- en achternaam in en je e-mail en dan heb ook jij de petitie getekend om een verbod te krijgen op het testen van sigaretten op dieren!

Rook jij? En ben je van plan om te gaan stoppen? Of ben je al gestopt?


15 Comments

 • Birte

  12/05/2014

  Wohoooooow, dat wist ik helemaal niet. Ik rook wel regelmatig, maar ook niet dagelijks, dus eigenlijk denk ik dat ik er best mee zou kunnen stoppen. Ik doe het eerder voor de gezelligheid, maar als ik dit dan zie… Ugh!

  Reply
 • emily

  12/05/2014

  Ahh :( ik heb gelijk de petitie getekend!!

  Reply
 • Tineke

  12/05/2014

  Ik ga ook de petitite tekenen, ik word hier gewoon misselijk van..

  Reply
 • femketje

  12/05/2014

  menn :( ik ga nooit van m’n leven beginnen met roken

  Reply
 • Tessa

  12/05/2014

  Jeetje nu ben ik helemaal blij dat ik niet rook! Echt erg zo iets :(

  Reply
 • Monique

  12/05/2014

  Vreselijk D:
  Ik rook gelukkig niet, en mijn vader is na tientallen jaren roken nu overgestapt op de e-sigaret.
  Hier word volgens mij geen dierproeven mee gedaan. :)

  Reply
 • Manon

  12/05/2014

  IK BEN BLIJ DAT IK NIET ROOK :P

  Reply
 • Natiza

  12/05/2014

  Baaaah! Wat erg zeg! Ik heb al zo vaak tegen mijn vriendje gezegt dat die moet stoppen met roken haha

  Reply
 • Leonie

  12/05/2014

  Ieuw wat vies!

  Reply
 • Iris

  12/05/2014

  Walgelijk gewoon!
  Ik ben al zo goed als gestopt, maar die troep ban ik nu helemaal uit mn leven.

  Reply
 • Kiss & Make-up

  12/05/2014

  Well yuck… Thank god dat ik nooit begonnen ben met roken.

  Reply
 • Amelie

  12/05/2014

  Bah! Ik ben blij dat ik niet rook!!

  Reply
 • rachel

  13/05/2014

  wat walgelijk zo ga je toch niet met dieren om BAH! ik ben alweer 8 maanden gestopt na 7 jaar wat ben ik daar blij mee als ik dit zie vreselijk! dit is het aankomen na het stoppen zeker waard

  Reply
 • Ingrid krul Bakker

  23/12/2014

  Onmenselijk en onnodig om dit dieren aan te doen. Er zullen toch wel andere manieren zijn om het te testen.

  Reply

Geef een reactie