Mijn beautyfails: Cocaine, oorlogsstrepen en THOSE BROWS GURL!

Steek je hand op als je een te donkere foundation in bezit hebt? Nu of enkele jaren terug, ooit in je hele make-up carrière. CAKEFACE! De bekende en geweldige kleurkeuzes, zowel met oogschaduws als met mooie metallic glans of de lipsticks die deze bevatten. De verkeerde rode lipstick of te donkere wenkbrauwen. BEEN THERE, DONE THAT! Op naar de exclusievere beautyfails, dit keer mijn editie!

1-gold

Ik gebruikte toentertijd nog talkpoeder in mijn haar, dat gaf lekker veel volume! Oké, als ik een vette kop had, dan strooide ik er ook hele bussen in. En mom maar zich afvragen hoe die troep zo snel opging.. Yeah.. Ik moet iets bekennen. Anyway, ik ging daar heel wild mee om, misschien iets te wild. Ik kneep als een idioot in die flacon en dan kwam er lekker veel uit. Niet alles belandde in mijn haar, soms op het voorhoofd, neus, wangen en gurl.. dan leek het niet meer op talkpoeder..

7-blues

Mijn lippen waren altijd enorm schraal, waardoor de liplijn die ik had was verdwenen. Zelf dacht ik dat je het niet zou zien als ik wat met een huidkleurig potlood zou bijtekenen. Dat klopt, je zag het niet! Je zag alleen dat het potlood totaal niet mijn kleur was, omdat het twee misschien wel drie tinten donkerder was. Oeps?

5

Shapen is mijn ding! Zelf begon ik met foundation, toen kwam er poeder bij en even later was dat een glanzend bruin ding. Yeah, contouren met een shimmer moet je niet doen. Waarom niet? Je wordt een discobal en men heeft snel door dat je op verkeerde plekken aan het shaken bent. Niet alleen leek ik op een bezweette glimworm, maar was de bronzer niet mijn kleur en zat het niet op de juiste plek. Oorlogsstrepen zeg ik je, oorlogsstrepen.

IMG_0463

Lichtval is belangrijk als je je opmaakt. Waarom? Om deze fail te voorkomen! Een lichte kant wat is opgemaakt, waar ik àltijd nog problemen mee heb. Zo was de ene kant heel licht en neutraal en bij de linkerkant leek het net alsof ik er een klap op had gehad. En nee, ik zat niet in de special effect make-up..

img_8923

In het begin van mijn blog maakte ik Marilyn Manson na, supergoed gelukt, vond ik toentertijd, maar ik moest mijn wenkbrauwen op de achtergrond lijmen. Positieve reviews op het internet met een gluestick, maar enorm ellendig om te verwijderen. In de haast trok ik er een heel stuk af. Bye bye, eyebrow! Ik miste de hele rechterstaart van mijn wenkbrauw. GURL, IK WAS KAAL!

Ribbet collage

Om in de wenkbrauwsfeer te blijven, wist je dat ik echt jaren, maar dan ook jaren heb gedaan over de borsteltjes die ik nu heb? Van roze, naar rood, naar zwart, bruin en blond. Donker, licht tot nauwelijks zichtbaar, naar extreem aanwezig, te dik en te dun. Verkeerde ondertoon en nog steeds is het een dagelijkse battle! Op dit moment ben ik wel happy met mijn wenkies!

7 vAMPIRE

Twee weken terug ging ik voor een vurige donkere kleur op de lippen die ‘weleens’ kon gaan bloeden. Lopend over de liplijnen alsof er geen einde meer voor was. Ik dacht dat het proces niet zo snel verliep, maar helaas was dat minder waar. Het leek snel alsof ik een wilde mensenjacht had gehouden en met mijn vampierenvrienden enkele bloederige shots had genomen.

Alle mislukte make-up pogingen kan ik mij nog goed herinneren! Die goede oude vertrouwende oranje foundation en die wenkbrauwen die gewoon te donker zijn en je een gemeen uiterlijk geven en eigenlijk niet staan, maar je wel door de juiste-wenkbrauwzoektocht voor dé wenkbrauwen die je wilt! BAM. FAILS. LOVE THEM! Ze helpen je om je naar het eindpunt te brengen waar je wilt komen!

Wat is jouw ultieme fail?!


17 Comments

 • Ceetje

  19/05/2014

  Holy $%&$^* gewoon je halve wenkbrauw weg!!! Mijn fail is toch wel dat ik op veels te late leeftijd erachter kwam dat wenkbrauwen epileren geen overbodige luxe is. Mennn als ik die foto’s terug zie :(

  Reply
 • femketje

  19/05/2014

  fouten maken kan je alleen maar van leren XD

  Reply
 • Stéphanie

  19/05/2014

  Geweldig!

  Ik ben nog maar relatief kort bezig met make-up, maar heb nu al een te donkere foundation gekocht (oompa loompa all the way!) en is de foundation die ik nu heb een beetje té mat :’)

  Reply
 • Amelie

  19/05/2014

  Al die fouten, ik heb er ook heel veel!, hebben je gebracht tot de artiest die je nu bent!

  Reply
 • Amelie

  19/05/2014

  en iedereen die zegt dat ‘ie nooit een te donkere foundation heeft gehad liegt!

  Reply
 • Chinouk

  19/05/2014

  Wat een leuke foto’s om te zien! Sommige vind ik helemaal niet zo opvallen hoor, of nja, die ene met de donkere contour dan wel. Ik vind je wenkbrauwen prachtig zoals ze nu zijn!

  Reply
 • pamela

  19/05/2014

  ik hou enorm van strakke wenkbrauwen, maar soms maak ik mijn wenkbrauwen net iets te donker en te strak :P whoooppss……… super leuk artikel in iedergeval!!

  Reply
 • Irma

  19/05/2014

  Hahaha, leuk artikel!
  Ik heb wel eens een foundation gebruikt die heel oranje was! :/

  Reply
 • Birte

  19/05/2014

  Hahahahaha, supergrappig geschreven alweer!

  Reply
 • Redhotjillypeppers

  19/05/2014

  Leuk om te lezen :) ik gebruikte vroeger vaak te lichte foundations omdat ik dacht dat je daar een egaler effect mee kreeg…

  Reply
 • Miranda

  20/05/2014

  Wat een leuk artikel. Oh ja , te donkere foundation , dat heb ik nu soms nog , aangezien ik zo ontzettend licht ben.

  Reply
 • Martina

  20/05/2014

  Haha heerlijk om te lezen!

  Reply
 • Je bent toch een mens om fouten te mogen maken! Ach whatever! Ik heb wel gigantisch genoten van de prachtige foto’s :D

  Reply
 • shirley

  20/05/2014

  Te lichte concealer onder de ogen, te veel foundation / poeder, verkeerd gebruik van bronzer, te donkere en dikke wenkbrauwen, rode oogschaduw in de tijd dat primers nog niet bekend goed waren, heftige make-up die een dragqueen niet zou misstaan om boodschappen te doen, bloedende lippenstift… Ja, een wild beauty verleden. Momenteel is mijn ergste zonde: wenkbrauwen niet epileren. Luiheid. :p

  Reply
 • alexa

  20/05/2014

  wat heb je het leuk geschreven

  Reply
 • Joy

  21/05/2014

  Hahaha, ja wenkbrauwen zijn altijd lastig! Vooral als je vaker van haarkleur wisselend moet je telkens weer een nieuwe kleur vinden… Ook de vorm gaat bij mij vaak mis helaas :'(

  Reply
 • Natasja

  22/05/2014

  Ach ja… falen hoort er ook bij he. We moeten gewoon oefenen, proberen en spelen.. zo leren we ook wat we niet meer moeten doen :D

  Reply

Geef een reactie