What to do: met hoge temperaturen?!

De temperaturen lopen deze week op, zo ook de gemoederen en gaan mensen bitchen. Anyway, het is van belang dat je rekening houdt met je eigen gezondheid! Neem voldoende water, eet goed, maar niet te zwaar. Lekker licht en veel, maar verspreid over de dag. Wat moeilijk is, ik bik namelijk ook graag. Het allerbelangrijkste is natuurlijk genieten van de zon en bakken tot je een korstje hebt!

large-5

Wil je geen korstje krijgen? Vermijd dan de drie uur dat de zon het sterkst is, dat is in de ochtend van elf tot en met twee uur in de middag. Het is mogelijk dat je dan naar buiten kunt, maar houd er rekening mee dat de UV-stralen HELLA STRONG zijn! Buiten die uren kan je wel gewoon lekker in de zon chillen.

large

Relax! Maak je niet druk met de extreme schommeling met de graden die blijven oplopen. Hoe drukker jij je gaat maken, hoe warmer je het krijgt. Opvliegers to the max! Dat wil je echt niet meemaken. Je weet niet waar je het moet vinden, maar als je gewoon je rust pakt en niet er teveel bij nadenkt, komt het goed!

large

Hydratatie, dat is het belangrijkste! Drink minimaal anderhalve liter tot twee liter aan vocht, zodat je voldoende binnenkrijgt. Het is warm, je verbrandt veel, waardoor je ook enorm veel vocht uitscheidt, bijvoorbeeld met zweten. Je hoeft maar te bewegen en de straaltjes lopen over je rug. In de zon droog je snel uit, waardoor je voldoende moet innemen! Als je wilt bakken natuurlijk!

large-6

Ga je in de zon liggen? Maak dan gebruik van zonnebrand, want de sterke UV-stralen laten je burnen gurl. They’re burning you ALIVE. You hear me? ALIVE ALIVE ALIVE! Serieus, smeer die plakkerige bende op je lichaam, want in de avond zal je er spijt van krijgen. Dan moet je smeren met aftersun!

large-7

Houd je haar in de gaten, want ook je lokken kunnen uitdrogen! Dankzij de Wella Sun collectie kun je je haar beschermen door middel van een shampoo en een conditioner + een Sun UV spray. Dit spray je door je haar heen en dan weerhoud je je haar ervan om een droog bosje te worden!

large-2

Doe je zonnebril op! Waarom? Dit beschermt niet alleen de huid rondom je ogen, want je krijgt rimpels van het vele knijpen door de zon + door de UV-stralen wordt je huid ouder en de zonnebril beschermt je ogen tegen de stralen! Oh, laten we niet vergeten dat je er FAB uitziet!

large-3

Wat kan je doen met het warme weer? Magazines lezen in het gras, picknicken met je bro’s, zwemmen in het open water, als het daar schoon genoeg voor is en er geen alg in groeit. Lees een boek, hang op Tumblr op je telefoon, zodat je toch nog lekker buiten bent! Probeer de schaduw op te zoeken of ga pootjebaden, zolang je maar lekker rustig aandoet! Schilderen, tekenen, gezellig met je maatjes op stap!

large-4

In de zon met je smartphone kijkend naar je favoriete serie, ondertussen wordt je bruin en neem je een slokje van je lekkere verse limonade met fruit erin. Ruikend naar de zonnebrandcrème die juist zo goddelijk is en de nagels in de lak, want in de zon droogt alles sneller!

Heb jij nog tips voor deze warme dagen?

Bron foto’s: Weheartit.com

15 Comments

 • Priscilla

  21/05/2014

  Leuk artikel! Als ’t warm is ga ik ’t liefst naar een zwembad of lees ik een boekje in m’n eigen tuin. En soms kijk ik inderdaad series en films buiten in ’t zonnetje of sleep ik m’n Wreck This Journal mee naar buiten.

  Reply
 • bertine

  21/05/2014

  insmeren is inderdaad heel belangrijk, dat doe ik heel braaf! maar veel water drinken wil ik nog wel eens vergeten!

  Reply
 • Amelie

  21/05/2014

  Goede tips! Ik ga voor lekker smeren en veel ijsjes eten!

  Reply
 • Laura

  21/05/2014

  Leuke tips! Ik ben al ietsjes verkleurd, maar moet me wel echt insmeren. Vergeet ik altijd!

  Reply
 • Miss Sentinelli

  21/05/2014

  Leuk artikel met handige tips :). Ik moet mezelf altijd echt goed insmeren, dan ben ik erg snel zo vuurrood…en jah ijsjes eten :) yummm

  Reply
 • Svenja

  21/05/2014

  Fijne tips <3 Ik ben echt dol op dit warme weer. Ik geniet er intens van :)

  Reply
 • Rosina

  21/05/2014

  Hele fijne tips! Dit weer is zo lekker. Geniet er enorm van. Liefs

  Reply
 • Manon

  21/05/2014

  Fijne tips, vooral IK moet goed insmeren met mijn melkflessen lichaam ik ben zo wit hahahaha!!!! Ik verbrand gelukkig niet snel, maar krijg wel snel last van bultjes door de zon blegh !

  Reply
 • Marloes/GLAMOURMOES

  21/05/2014

  Krijg er wel een heel zomers gevoel van, van dit artikel!

  Reply
 • Rachel Kromdijk

  21/05/2014

  leuk geschreven meid een goed en zinvol artikel om te lezen! liefs x

  Reply
 • Jouvence

  21/05/2014

  leuk artikel ♥ ben helemaal klaar voor de zomer.!

  Reply
 • alexa

  21/05/2014

  wat een super leuke post!!

  Reply
 • Redhotjillypeppers

  22/05/2014

  Ik gebruik al enkele haren een supplement van Oenobiol en dat helpt goed tegen zonneallergie.

  Reply
 • Irma

  27/05/2014

  Ik begin hierdoor wel heel veel zin in de zomer te krijgen!

  Reply

Geef een reactie