TALK: De jongen met een bloedneus..

Ik weet het nog zo goed, als de dag van gisteren. Rustig op mijn gemak zat ik snotterend in de trein naar huis toe. Amsterdam Centraal was zoals gewoonlijk weer afgeladen en ik was eigenlijk te ziek om een Starbucks op te pikken onderweg naar mijn home. Hoestend met geen stem nam ik een plekje in een rustige coupe met aardig wat mensen, voordat het vooral zich voor deed..

 

Het moment dat de trein mijn station binnenreed pakte ik deels mijn spullen, pakte ook mijn rust trouwens, maar ik wilde zo snel mogelijk naar huis. Kan jij je de SimplyPR vlog nog herinneren? Het was namelijk die dag, ziek als een hond, maar wel gegaan. Het is gewoon werk, weet je. Opgestaan van mijn plek zag ik de jongeman bedekt in bloed. Alles zat onder, zijn gezicht, zijn neus, zelfs zijn beginnende groeiende baard.

HULPVERLENERROLMODUS AAN ALLES! Ik vroeg of hij een zakdoekje bij zich had, maar helaas, de knaap zei dat hij bij die vreettenten aan de onderkant van centraal enkele servetten ging roven. Ik zei even dat hij moest wachten en viste een pakje zakdoeken uit mijn tas. Gurl, hooikoorts to the max, dit kind heeft altijd zakdoeken + kauwgom op zak. Ik gaf hem een zakdoekje en zag dat zijn hele handen onder het bloed zaten. Ik viste nog een zakdoekje uit het pakje en zei dat hij deze kon meenemen voor onderweg, ondertussen drukte ik er nog meerdere in zijn hand.

Net afgestudeerd van mijn verzorgende IG opleiding en informeerde naar hoe hij zich voelde. Was hij misselijk? Duizelig? Wilde hij niet even zitten? Maar de jongeman met de bloedneus zei dat het wel ging. Hij vermeldde erbij dat hij naar huis ging, dus we verlieten gezamenlijk de trein. Beide gingen onze eigen weg, totdat ik zag dat zijn zakdoek helemaal was doordrenkt met bloed. Gurl, ik kon hem toch niet zo weg laten gaan? Maar ik wilde mijzelf ook niet opdringen, want dan dacht hij dat ik een creep was en kickte op bloed? Doe ik ook, maar dan met special effects makeup.. Dit was some real ass shit! 

Van een afstand heb ik gekeken of hij niet flauwviel – Yeah.. I just did that.. creeping from a distance – maar hey, ik had wel even iemand geholpen. En zoals ik al zei, de coupe was best afgeladen met mensen, maar niemand van de klaplopers schoot de jonge gozer te hulp. Dan vraag ik mij echt af: “Ben ik zo behulpzaam? Of zijn de andere gewoon echte zakkenwasser die niets voor een ander over hebben?”

Na het bloederige incident draag ik altijd handschoenen op zak, omdat ik dat ook op mijn stage deed. Dit was verplicht trouwens, ondanks dat anderen het niet deden, maar voor lul stonden als het op een noodgeval aankwam. Het is ideaal als je iemand te hulp kan schieten, zonder zelf besmet te worden of misschien omdat je diegene niet wilt aanraken met je blote handen, vanwege hygiene of omdat jijzelf al gewond bent. Klein wondje of een flinke jaap, veiligheid als eerst!

Nu vraag ik mij af of jij ook zo’n soort situatie hebt meegemaakt? En hielp jij wel diegene? Of liet jij hem/haar ook gewoon links liggen? Heb je het nog niet meegemaakt? Wat zou jij dan doen als je zo’n situatie voorgeschoteld krijgt? Ik voelde mij trouwens wel even de hero van de dag + hij was mij ook zeer dankbaar. Hopelijk gaat alles goed met hem en is hij op weg naar huis niet de moord gestoken.

Wat zou jij doen in zo’n situatie? En heb je zo’n situatie ooit meegemaakt? Wat deed je?


13 Comments

 • Eline

  27/05/2014

  Tof dat je hem hielp, ik heb een tijdje last gehad van een broos adertje in mijn neus (zodra ik ging niezen kreeg ik al een bloedneus), dus mensen die hielpen zoals jij waren mijn held <3 ;)

  Reply
 • Nikita

  27/05/2014

  Ik heb ook iemand geholpen in de bus, door de hitte en de drukte was er iemand flauwgevallen. Hebben ze de buschauffeur verwittigd en ben ik met dat meisje naar buiten gegaan.

  Reply
 • Priscilla

  27/05/2014

  Ik ben geloof ik nog nooit in zo’n situatie beland dat ik iemand moest/kon helpen, maar ik ben wel eens “het slachtoffer” geweest. Ik dacht – lang geleden – een dagje lekker alleen te gaan shoppen, maar ik viel flauw midden in de koopgoot in Rotterdam. Ik dacht; nou ben ik de sjaak; beroofd, weet ik het.. Maar nee er kwam een mevrouw aan die mij toen ik weer bij kwam dropjes gaf en regelde dat ik even bij een winkel achter bij kon komen. Echt tof! Geen flauw idee wie het was trouwens, had haar later nog wel eens willen bedanken.

  Reply
 • Martina

  27/05/2014

  Maar niemand van de klaplopers schoot de jonge gozer te hulp haha, je schrijft zo leuk! Ik heb twee keer geholpen bij een ongeval. 1 keer op de snelweg tussen twee voertuigen en 1 keer toen een oude man die op zijn hoofd viel en overal gutsend bloed was en breuken nadat hij omver gereden was door een jongen op een scooter die haast had. Gelukkig bij beide gevallen goed afgelopen!

  Reply
 • Chinouk

  27/05/2014

  Vervelend dat ze hem niet hielpen zeg.. ik kan me niet zo snel heugen of ik ook zoiets heb meegemaakt. Ik werk in een parfumerie, soms als iemand zich verslikt en blijft hoesten haal ik wel een glaasje water zodat de klant even bij kan komen, maar dat vind ik niet meer dan normaal. Tof dat je hem wel te hulp schoot!

  Reply
 • Irma

  27/05/2014

  Wat goed van je!
  Ik ga voortaan ook weer overal zakdoekjes mee naartoe nemen :)

  Reply
 • Eigenlijk ben ik altijd de gene die geholpen moet worden. En dan zijn mensen idd zakkenwassers en kijkt niemand naar je om…

  Zelf zou ik iemand altijd een handje helpen hoe zwaar ik het zelf ook heb. Ik wil niet bij de asociale maatschappij van vandaag de dag horen!

  Reply
 • pamela

  27/05/2014

  wat raar dat niemand die jonge hielp! als je dat ziet dan vraag je toch wat er aan de hand is en help je die jongen.

  Reply
 • alexa

  27/05/2014

  wauw wat goed dat je hem hielp, het leek net of ik even een boek aan het lezen was, erg leuk!

  Reply
 • Redhotjillypeppers

  27/05/2014

  Hoewel ik niet goed tegen bloed kan, zou ik toch ook proberen helpen. Gelukkig heb ik het nog meegemaakt.

  Reply
 • Melissa

  29/05/2014

  Laatst was er bij mij een meisje in de trein die heel hard begon te huilen. Iemand had via social media haar al gecondoleerd terwijl ze nog niks wist en haar familie thuis aan het wachten waren om het te vertellen. Heel sneu! Ik heb haar toen ook maar een zakdoekje aangeboden.

  Reply
 • Stéphanie

  12/06/2014

  Cool dat je hem hielp!

  Ik ben zelf vaak genoeg het slachtoffer geweest van flauwvallen in de trein. Mensen keken me aan en gingen verder met hun leven. Bah. Stel je voor dat ik iets ernstigs had?

  Reply

Geef een reactie