Mijn nieuwe holy grail: Max Factor Excess Volume Mascara!

Als je mascara vergeet, dan mis je het meteen! Het is kaal, minder gecharmeerd en gewoon niet compleet. Zo gek was ik op de vorige versie, namelijk Clump Defy, zo gemakkelijk veroverd de nieuwe Excess Volume van Max Factor mijn hart. Geen ruimte in je tas? Dan is dit het magische product met een dubbelzijdige kant + een dubbele functie!

IMG_2170

Wie maakt er gebruik van een cocktail als het op mascara’s aankomt? Me! De ene geeft net die extra volume, de ander is wat zwarter, maar die ene is weer voor de lengte. Daar heeft Max Factor nu wat op gevonden, want met de Excess Volume heb je een uitmuntende combinatie van beide. Door de base coat en de top coat zorgt de mascara voor een dramatisch oogopslag die past bij een stijlvolle make-uplook!

IMG_2173

Beter een grote mascara in je tas, dan tien los erin! Een massieve huls, wat aan beide kanten kan worden opgedraaid. Het is dubbelzijdig, want aan de ene kant begint zich de basis laag, namelijk Extreme Volume en dan heb je nummer twee dat is de top coat met de intense lak finish.

IMG_2175

IMG_2181

IMG_2184

Het borsteltje van de eerste laag, de base coat met de extreme volume, is vrij grof. Dankzij de siliconenborstel en de uitstulpsels separeert deze gemakkelijk. Het heeft voldoende product aan de  applicator zitten, waardoor je met enkele zigzag bewegingen wonderbaarlijk resultaat ziet.

IMG_2177

IMG_2185

IMG_2186

Dat geldt ook voor de top coat die je wimpers van een intense lak finish voorziet. De pikzwarte finish is dunner dan de base coat, waardoor je wimpers gemakkelijk de juiste dekking krijgen. De formule lijkt op gel, hierdoor gaan je wimpers langer mee, worden ze glad en een stuk voller!

IMG_2524

IMG_2525

Mijn wimpers zijn vrij licht, niet fabulous donker, maar simpel blond, half bruin, wat je maar wilt. Triest hangend naar beneden, maar met een beetje mascara moeten ze weer de lucht in gaan. Helaas heb ik moeilijke lashes, waardoor dat niet altijd lukt. Ze gaan aan elkaar plakken, spinnenpoten ontstaan en klonten aan de wimpers.

IMG_2534

IMG_2528

Hier heb ik de base coat maar enkele keren door mijn wimpers gehaald en dit is het mindblowing resultaat. Ik houd van volle wimpers, zonder het gebruik van nepwimpers. WIE NIET?! Het is in het begin wennen aan zo’n grote mascaraborstel als je die fijne kleintjes bent gewend, maar het heeft zo zijn voordelen, want je gaat nu maar hooguit vijf keer erdoorheen.

IMG_2535

IMG_2536

De tweede laag daar ben ik minder fan van, want het maakt mijn wimpers nogal messy. Alleen op de foto is het niet zichtbaar, in real 10x zo erg. Ze gaan toch wat aan elkaar plakken, maar je krijgt wel die volumineuze boots aan je lashes. Dat is wat je wilt! Alleen separeert deze minder, maar dat ligt ook aan mijn wimpers, want dit soort borsteltjes kunnen zij niet goed verdragen.

IMG_2584

IMG_2335

IMG_2495

Ik ben om, dit wordt mijn nieuwe holy grail. Sinds kort gebruik ik hem dagelijks, alle andere mascara’s die ik aan het testen ben liggen aan de kant, omdat deze uitstekend is. Het maakt je wimpers goed zwart, separeert mooi, is natuurlijk en het loopt moeilijk uit. HURRAY! Helaas staat Max Factor nog steeds op de lijst met merken die op dieren testen.

De Max Factor Excess Volume Mascara is verkrijgbaar bij o.a. de Kruidvat voor zo’n €19,99.

Heb jij de mascara? Of een andere van Max Factor? En welke is jouw favoriet?


18 Comments

 • Laura

  26/06/2014

  Een laagje ziet er inderdaad super mooi uit, twee minder. Ik zou zelf dan ook niet allebei de kanten gebruiken, maar dan is het nut van deze mascara een beetje weg en is ie ook best prijzig. Ik ga dan liever voor clump defy, denk ik..

  Reply
  • Miranda

   26/06/2014

   Ja, precies dat vind ik dan ook. Hij heeft een mooi effect, maar het dan is het nut van deze mascara juist weg. Ik ben toch wel erg fan van de mascara’s van Max Factor.

   Reply
 • femketje

  26/06/2014

  wauwzers :D mooie wimpers!

  Reply
 • alexa

  26/06/2014

  Mooie look door die 2e mascara die je eroverheen doet lijken je wimpers nogal aan elkaar te kleven!

  Reply
 • Kiss & Make-up

  26/06/2014

  Oh ja, het resultaat mag er echt wel wezen.

  Reply
 • Kirsty

  26/06/2014

  Wat een mooi resultaat! Vooral met één laagje vind ik het er goed uitzien!

  Reply
 • Redhotjillypeppers

  26/06/2014

  Deze kende ik nog niet. Mooi resultaat !

  Reply
 • Manon

  26/06/2014

  `dat ziet er super uit

  Reply
 • bertine

  26/06/2014

  wauw mega mooie wimpers! deze mascara moet ik ook hebben!

  Reply
 • Mariska

  27/06/2014

  Vind het resultaat wel erg mooi!

  Reply
 • Nadia

  27/06/2014

  Ik vind deze ook echt geweldig, ik gebruik beide kanten maar laat kant 1 wel goed drogen en dan pas laag 2.

  Reply
 • WOW wat een verschil zeg! Snap wel dat dit jou favo mascara is!

  Reply
 • Pretty!! Je krijgt er echt prachtige wimpers van! Staat je goed :-D

  Reply
 • nena

  29/06/2014

  Mooi resultaat! Max factor heeft echt geweldige mascara’s! x

  Reply
 • Vanessa

  29/06/2014

  Je wimpers zien er heel mooi uit!

  Reply
 • Céline

  01/07/2014

  Ik wou net een comment maken over dat je goede voornemen over dierproeven blijkbaar de deur uit was, maar toen zag ik je laatste stukje tekst, en dat vind ik alsnog een heel goede zet :) dus ga zo door!

  Reply
 • Natasja

  01/07/2014

  Inderdaad een giga huls, zeg! Het geeft ook mooie en lange wimpers. I do like that :D

  Reply
 • Silke

  19/07/2014

  Mooi resultaat! Maar wat zijn de Max Factor mascara’s aan de prijs zeg…

  Reply

Geef een reactie