Whut tu du: Slapen met de hitte?!

Zwemmen in je eigen bed als je probeert te slapen, verdrinken in je eigen zweetgolven, smerige bende! Het tropische weer doet je de das om, want met die warme temperaturen kom je nauwelijks in slaap. Dat houdt in dat je de volgende dag minder kan functioneren, chagrijnig bent, maar ook dat je ritme weer lekker door de war raakt. Dat is vanaf vandaag verleden tijd! Stap in bed met deze tips

large

Ben je thuis? Open dan je raam, zelf doe ik dit de hele dag door als ik aanwezig ben in mijn kamer, want dan kan het lekker door tochten. Zowel met als zonder zon op de kant van mijn slaapkamer. Er komt frisse lucht binnen en hoe later het wordt, hoe meer het gaat afkoelen + de hitte van de middag wordt zo ook steeds meer afgevoerd.

large

Sluit je gordijnen op de vroege ochtend al. Heb je dat de zon bij jou opkomt? Doe alles dicht en zodra de zon bij jouw kant weg is, dan kan je weer het rolgordijn openschuiven. Doe je dit niet? Dan houd je weer de warmte vast!

large-3

Slaap languit en gespreid! Gebruik je hele bed, want je hebt dat niet voor niets! Het beste is om met je benen in een V-vorm te slapen, maar ook met je armen. Zolang je maar je ledematen van elkaar houdt. Hierdoor kan de hitte zich niet ophopen en heb je het een stuk koeler!

large

Ventilators! Zet ze aan, maar richt hem niet op jezelf. Waarom niet? Hierdoor kan door de vele koelte + tocht verlamming ontstaan. Meestal trekt dit weg, maar in sommige gevallen niet. Ook kunnen je spieren de koud niet aan, denk aan een stijve nek.

large-2

Zet een bak met ijs voor je ventilator, hierdoor creëer je een soort van airco effect. Het blaast koele lucht je kamer in, in plaats van het rond circuleren van warme lucht. Dat is nasty, vandaar de handige koelpacks of ijsblokjes! Je kunt ook een handdoek voor de ventilator hangen, maar dat gaat wel weer na verloop van tijd lekken,

Slapen met vochtige handdoeken of sokken. Je voeten geven veel warmte af, maar regelen ook je temperatuurgehalte – denk aan zweten – waardoor de koude sokken verkoeling brengen. Een handdoek in je nek doet ook wonderen, vooral ook met hoesten.

large

Ze zeggen dat het helpt om op een bamboematje te gaan slapen, omdat dit geen warmte opneemt en Chinezen en Aziaten doen het al jaren. Het is verkoelend, houdt geen warmte was en je kunt gewoon urenlang doorpitten. Misschien wat oncomfortabel, maar wel koelte!

large

Leg koelcompressen in je bed of onder je kussen, in je kussen, lakens of dekbed, want deze dingen houden alles koel. Wikkel er een handdoek omheen, zodat het vocht wordt opgenomen. Geniet van je nachtrust, pas wel op met die blokken, want die kunnen aardig hard liggen.

large

Het is ook nog mogelijk om je kussen en dekbed in te vriezen, maar dan moet je wel een grote vriezer hebben. Zelf probeer ik ook lichte en luchtige kleding te dragen tijdens het slapen en op te letten met apparaten. Ga niet tot vier uur gamen – ervaring uit mijn vorige 48 uur Challenge – de consoles maken je kamer nog warmer. Probeer lampen en apparaten te vermijden, tenzij het niet anders kan. Slaap lekker!

Heb jij nog tips om in de warmte lekker te kunnen slapen?


8 Comments

 • Manon

  03/07/2014

  Hele fijne tips, vooral als het heel heet is

  Reply
 • Denise

  03/07/2014

  Wat een fijne tips en heerlijke zomerse plaatjes! <3

  Reply
 • anna

  03/07/2014

  Goede tips! Ik heb al sinds ik me kan herinneren struggles om in slaap te komen, zeker in de zomer.

  Reply
 • Een bak ijs voor de ventilator, wat een idee! Dat ga ik zeker proberen :D

  Reply
 • Vanessa

  03/07/2014

  Goede tips en wat een heerlijke zomerfoto’s <3

  Reply
 • Klaartje

  03/07/2014

  Bedankt! Echt tips waar ik wat aan heb. Ik heb een hekel aan hitte en vooral s’ nachts. Ik ga mijn laken invriezen :)

  Reply
 • roselien

  04/07/2014

  Zitten een paar handige tips tussen:) leuk artikel.
  Ik zet altijd al mijn ventilator niet naar mijn bed gericht maar iets meer opzij zodat de koude lucht zich verspreid over de gehele kamer en dus ook bij mij terecht komt, terwijl t niet zo koud word dat ik echt koud wakker wordt.

  Reply
 • Sheela

  04/07/2014

  Goede tips! Als ik het warm heb snachts doe ik mijn deken af, dan terug op omdat ik niet kan slapen zonder, dan terug af omdat het weer te warm dit herhaal ik nog een paar keer en uiteindelijk hou ik er 1 been in en 1 uit :)

  Reply

Geef een reactie