Whut to do: Schildpadden effect? Hier is de truc!

Met zijn tweeën aan de grote tafel, omringd door de mooie make-up producten, van zowel Naab, als die van mij. We gingen even terug in de tijd, leerde elkaar enkele nieuwe technieken, totdat we bij dat ene product aankwamen. Dé beruchte oogschaduw die nooit netjes op de oogleden wilt zitten.. ba dum tss..

IMG_2188

We hebben ze allemaal wel in de collecties, oogschaduws met weinig pigmentatie, een te grove glitter of een glitter die we niet in de winkel spotte, want dat had Sam ook! Naab heeft een kleur van INGLOT die nooit goed het ooglid op wilde, alsof dat kreng steeds tegenstribbelde. Tijd voor de truc!

IMG_2190

IMG_2191

Tijd om de waarheid te onthullen, want die knapen hebben namelijk een vette basis nodig en hebben niet aan je primer genoeg. In het begin van mijn blog schreef ik er al een artikel over, wan toen ontdekte ik het, maar we zijn toe aan een vernieuwde versie!

IMG_2198

IMG_2197

Op naar wat oogschaduws die altijd een pain in the ass zijn om mee te werken. Nude Beach van Too Faced, maar ook de turkoois van de INGLOT, de crème uit de Kims’ Kardazzle palette en laten we alle felle kleuren niet vergeten! Ze komen poederig over, anders dan op je hand, minder intens, lelijker en je komt thuis van een koude kermis.

IMG_2194

Er gaat haast geen dag meer voorbij dat ik geen witte basis gebruik, van de Jumbo Pencils van NYX verhelpen dit soort situaties. Inmiddels groeit mijn pencilcollectie met de maand, want dit zijn gewoon échte musthaves! Je zal merken dat zodra je ze gebruikt alles een stuk netter en beter zit, kleuren worden ook lichter, maar je behoudt de intensiviteit ook gedurende dag.

IMG_2187

Wie kent het effect dat je krijgt als je een glanzende oogschaduw op een kaal ooglid plaatst? Yeap, het welbekende schildpadden effect, maar met een vettige basis over je primer ben je ready to go met flawless en gorgeous oogschaduw!

Wat doe jij tegen het schildpadden effect?


5 Comments

 • Redhotjillypeppers

  06/07/2014

  Goeie tip ! Ik gebruik enkel een primer omdat ik meestal matte tinten gebruik.

  Reply
 • Miss Sentinelli

  06/07/2014

  Handige tip!

  Reply
 • Irma

  07/07/2014

  Hahaha schildpaddeneffect!
  Ik kan je oude artikel hierover nog wel herinneren (:

  Reply
 • Nadia

  08/07/2014

  Haha, bij de titel dacht ik echt wtf is het schilpadden effect ahaha

  Reply
 • Beautydagboek

  10/07/2014

  Nu ben ik om, ik moet het NYX potlood hebben!

  Reply

Geef een reactie