DIY: Maak je eigen scrub voor jouw huidtype!

Wie houdt er niet van een glanzende en stralende gladde huid? Helemaal in de zomer gurl, want dan wil je op het strand er fabuleus uitzien. Kan jij je geen high end scrubs veroorloven? Voor jou geen gorgeous legs met een nieuwe huid? Hallo, studentenleven hiero! Budget to the max! Maak daarom je eigen scrubs met de juiste werkingen!

1

De vakantie is begonnen, je moet op je geld letten, maar wilt toch de leuke activiteiten gaan doen. Maak daarom dingen zelf, zoals je eigen scrubs! Jijzelf heb de touwtjes in handen van het budget + de juiste werking voor jouw huid. Droge huid? Cellulitis? Of gewoon toe aan een baby huidje? Vandaag maak ik een olijfolie suikerscrub en een koffiesuiker scrub! Op naar de benodigdheden!

2

Wat heb je nodig voor een random olijfolie scrub?
– Een pot waarin je de scrub gaat opbergen
– Suiker
– Olijfolie
– Lepel
– Weegschaal als je het wilt afwegen.

3

Hygiene is een must als je je producten langer wilt bewaren, maak daarom de pot goed schoon en knip de zak met suiker open! Zelf deed ik het op de gok – maar voor jullie heb ik het gecontroleerd met de weegschaal, you know! – en goot er zo’n halve kilo suiker in. Je kan ook een kilo maken, maar omdat ik twee scrubs maak, wil ik wel dat beide worden gebruikt + er zitten geen conserveringsmiddelen in, waardoor je scrub wel sneller over de datum is. Maak niet teveel als je het niet wekelijks gebruikt.

4

5

Bij de suiker giet ik een goede hoeveelheid olijfolie. Gewoon lekker royaal, omdat je een droog ingrediënt moet mengen + om het bruikbaar te maken heb je aardig wat nodig. Teveel olie? Schep er dan meer suiker bij!

6

De olijfolie zakt al snel door de witte berg heen, so fierce! Hierdoor kan je ook meteen zien hoeveel ik erbij heb geschonken.

7

8

Meng de twee ingrediënten met elkaar, zorg ervoor dat je ook de bodem mee neemt, zodat de olie overal terecht komt.

9

10

Dan is je eerste scrub klaar! Je kan er nog stukken citroen in verwerken als je dat wilt, maar ook parfum toevoegen voor de geur. Het is een scrub voor elk huidtype, zowel een vette huid, als een droge huid, want olijfolie is perfecto voor elke skin! Suiker kan de droge huid verdragen, maar ook de vette huid.

15

IMG_2079

De benodigdheden voor een koffiesuiker scrub: 
– Koffie (ik koos voor het goedkoopste merk)
– Suiker
– Olijfolie
– Pot waarin je de scrub gaat bewaren
– Lepel
– Weegschaal als je het wilt afwegen

11

De eerste stap is hetzelfde als bij de koffiesuiker scrub. Maak eerst de pot schoon, weeg als je dat wilt de suiker af, ik ging opnieuw voor zo’n 500g. Ik ging voor een fijne koffie, omdat je moeizamer met grote korrels kan scrubben. Dit is wel mogelijk in een zeep of vaste vorm, maar als je het met je handen doet vallen de korrels snel van het lichaam.

12

13

Het contrast met de koffie erbij is FAB! Niet even veel koffie, maar wel een goede hoeveelheid! De koffie is namelijk lichter dan de suiker, vandaar dat je niet hetzelfde aantal in de pot kan stoppen. Gurl, die shizzle zit al vol!

14

16

Schenk rustig de olie erbij, want de koffie zal gaan drijven, omdat de olie zwaarder is dan de koffie, maar lichter dan de suiker. Er zullen bellen ontstaan, schenk daarom nu er een hoeveelheid bij en tijdens het mixen. Het is wel veel om in één keer te mengen. Als je niet veel kracht hebt in je handen + armen, pak dan gewoon een kom en schep het vervolgens over in de pot.

IMG_2083

IMG_2082

Dan heb je twee grote potten met zelfgemaakte scrub voor onder de tien euro, waar je maandenlang kan doen! Gebruik een spateltje om het product langer te laten meegaan of een lepel. Heb je last van cellulitis? Dan moet je gebruik maken van de koffiescrub. Scrub daarmee twee tot drie keer per week mee en de putjes in je huid worden hier minder door. Yeap, gewoon je eigen cosmetische chirurgie in je badkamer thuis!

Maak jij weleens dingen zelf?


16 Comments

 • Laura

  09/07/2014

  Zelf heb ik het ook wel eens gemaakt, best fijn en super goedkoop natuurlijk! Ik had nog nooit eerder zo’n koffiescrub gezien, lijkt me erg lekker in gebruik! :)

  Reply
 • Nadia

  09/07/2014

  Vaak bevatten scrubs zouten. Wat is het voordeel van scrubben met suiker?

  Reply
 • Jana

  09/07/2014

  Die koffiescrub heb ik tijden geleden gemaakt, rook de douche na het douchen en scrubben naar verse koffie :-P Helaas nog steeds met cellulitis versierde billen hier ;-) xo

  Reply
 • Sandy

  09/07/2014

  you say it girl! ;-)

  Reply
 • Sandy

  09/07/2014

  ha, die koffiescrub lijkt me eigenlijk best wel relaxed! Thanks for sharing! :D

  Reply
 • Jorien

  09/07/2014

  Handy!! Heb nog nooit zelf een scrub gemaakt, maar als het zo easy is, ga ik dit zeker eens doen! Denk dat ik dan een suikerscrub ga maken met citroen :)

  Reply
 • alexa

  09/07/2014

  ziet er super uit ik ga dit zeker eens maken!

  Reply
 • Vanessa

  09/07/2014

  Leuk om thuis zelf aan de slag te gaan! x

  Reply
 • Miss Sentinelli

  09/07/2014

  Super leuk en fijn! Die olijfolie scrub maak ik zelf tegenwoordig ook, heb er ook een DIY over gemaakt hihi. Die koffiesuiker scrub lijkt me ook erg fijn!

  Reply
 • Joy

  09/07/2014

  Wat leuk! Ik wil binnenkort een scrub maken met kokos olie <3

  Reply
 • Manon

  09/07/2014

  Oh wat een fijn artikel! dit kan ik wel eens proberen

  Reply
 • Birte

  09/07/2014

  Maskertjes maak ik af en toe zelf, maar aan een scrub heb ik me tot hiertoe nog niet gewaagd!

  Reply
 • Redhotjillypeppers

  09/07/2014

  Zo’n suikerscrub heb ik ook al eens gemaakt toen ik zonder zat. Zo klaar en werkt prima !

  Reply
 • Manon

  10/07/2014

  Oh nice met koffie had ik nog noooit gezien, ik ga snel wekpotjes kopen dan kan ik daarna ook eindelijk scrub maken!

  Reply
 • Melissa Charlotte

  10/07/2014

  Handig! De eerste heb ik laatst een keer gemaakt in minuscule hoeveelheid. Ik had even voor een keer nodig voor m’n handen.

  Reply
 • NICE!!! Ik hou niet zo van de geur van koffie maar de werking klinkt geweldig!

  Reply

Geef een reactie