SWAGTAG: Hardlopen als een KONING?!

Het moet je ding zijn en dat is het van mij. Samen met mijn man liep ik regelmatig hard. Op dit moment staat het op een laag vuurtje, maar Aaron en ik gaan binnenkort weer volledig er tegen aan! Mijn boy en ik willen deze week weer officieel gaan beginnen! GETTING FIT. GETTING HEALTHY. GETTING RIPPED. SPARERIB. Hardloopswagtag.

Hardlopen

Wanneer ben je begonnen met hardlopen?
Toen zat ik nog op de middelbare school, dan gaan we echt veel jaren terug. Ik weet niet meer precies waarom ik begon, volgens mij omdat ik qua gezond eten stil bleef staan, daardoor besloot ik te gaan rennen. Na verloop van tijd stopte ik ermee, begon ik weer, stopte, ging niet meer. Toen wilde ik mijn conditie verbeteren en strakker worden. At the moment gewoon omdat ik weer bol begin te worden, dus tijd om te gaan rennen gurl.

Wat was jouw beginnersfout/valkuil?
Sowieso mijn tempo, eigenlijk nog steeds. Ik hield geen rekening met mijn ademhaling. Dik zuurstofgebrek, liep soms blauw aan. Oké, dat is niet waar, maar ik stikte soms wel bijna. Voor mijn gevoel dan. Geen warming-up, geen cooling down. Daar kwam ik later allemaal pas achter.. Ja, ik weet ook niet wat ik in het begin deed.

Heb je weleens blessures gehad? Zo ja, wat had je?
Veel blaren, maar één keer was ik echt geblesseerd en lag ik meteen uit de running. Ik was nog in mijn begin falende fase van het hardlopen. De paden bij ons waren altijd verrot waarop ik liep en er kwam nog iemand aan, dus ik rende het gras in waar het enorm hobbelig was, verstapte mij en rende nog door. Enkele meters verderop kon ik niet meer. Ik voelde wel dat ik was verkeerd had zitten in mijn lies, maar wilde ook de ronde afmaken. Plus, ik koos voor een groot rondje, maar helaas kon ik dat niet meer uithouden. Gelukkig was Naab mee met de fiets, dus ging ik achterop, oncomfi to the max.

Hardlopen

Eenmaal thuis heb ik wel rust gehouden, totdat ik de volgende dag amper kon lopen. Op school kwam ik te laat in de lessen, omdat ik gewoon zo langzaam moest lopen. Gurl, don’t even het me started over de pijn! Ik ben een tijdje niet geweest, kon sowieso drie dagen niet normaal lopen, een week later ging het beter en ging te snel hardlopen. Toen schoot het er weer in. Daarna heb ik dit nog meerdere keren gehad, maar nu niet meer! Ik merk wel nog dat ik geblesseerd ben geweest als ik bijvoorbeeld verkeerd stap, verkeerd nies, dan schiet het in mijn lies. Daarom moet je goed uitrusten! LEER HIER VAN OK?! ANDERS BEN JE OOK F. FOR LIFE.

Loop je het liefst alleen of samen?
Dat verschilt, het liefst start ik wel samen, want ik vind het gezellig om te kletsen tijdens het hardlopen + dit is goed voor je longinhoud. Mijn tempo is ook altijd te hoog, ik ren te hard, ook voor mij eigen en als ik met anderen ben, loop ik rustiger en gemoedelijker. Na verloop van tijd kan ik dit zelf controleren. Opstarten is pokke.

Ben je altijd een hardloper geweest? Of meer een sportschoolknaap?
Ik heb één keer een jaarabo gehad, nadat ik gewoon drie straten verderop kon sporten. Alleen daar werd ik zo lastig gevallen door mannen, dat het gewoon niet leuk was om te sporten + je had er amper toestellen en het was gewoon niet mijn ding. Hardlopen, daar ben ik goed in.

Wat is het gaafste rondje dat je ooit hebt gelopen?
Met mijn bro, een dag na mijn verjaardag, twee of drie jaar terug. Een ronde van 11 KM, dat ging zo gemakkelijk, was gezellig + het was zo’n 25+ graden, dat zijn mijn temperaturen mate!

Hardlopen

Wat is het grootste drama dat je onderweg hebt meegemaakt?
Naast mijn blessure + halve verlamming – zo voelde dat echt! – de fluitende gozers die in hun verlaagde auto zitten met spoiler of de toeterende hufters die denken dat ze stoer zijn. De motorbende die voor mij ging staan, vond ik ook een keer een konijn. Toentertijd wandelde wij nog een andere route en ineens zagen we iets voorbij hupsen. Zo bizar! Ik was helemaal uit mijn ritme, kon niets meer doen, dus hebben we het konijn opgepakt, want het kwam naar ons toegelopen, zo tam! Meegenomen naar de boerderij, maar die kon hem niet erbij nemen, want we dachten dat het konijntje eerst was weggelopen, maar uiteindelijk was die daar gedumpt. HUFTERS. Mensen die dat doen, oplossen in zoutzuur. Toen besloot diegene hem mee naar huis te nemen!

Wat is jouw grootste doel op hardloopgebied?
Ik wil nog steeds lekker kunnen rennen, dat doe ik al, maar dan ook gewoon echt zo’n 10 KM achter elkaar.

De volgende dag heb ik wel een runnerskater. De hangover ontstaat bij mij vaak al na mijn sessie, ik word enorm high van de endorfine, maar daarna ben ik stuk. Wie krijgt er energie van hardlopen? En hoe doe je dat? Leer het mij. Ik ben kapot. Mijn machine moet dan zoveel bijtanken, misschien door mijn slaapritme? Mijn ongezonde leefstijl? Care, hardlopen is baaaas.

Doe jij aan hardlopen? En heb jij weleens een hardloopdrama meegemaakt?


10 Comments

 • Jaimy en Laura

  15/07/2014

  Haha, leuk geschreven! Ik vind hardlopen ook erg leuk om te doen! Vooral als het goed gaat! haha.

  Reply
 • Marloes/GLAMOURMOES

  15/07/2014

  Heerlijk ingevuld deze tag!! <3

  Reply
 • Priscilla

  15/07/2014

  Mensen die dat doen, oplossen in zoutzuur. <– dit

  Ik zou willen dat ik kon lopen. Ik probeer het wel maar damn het is beschamend..

  Reply
 • Natasja

  15/07/2014

  Ik heb helaas een blessure over gehouden door mijn poging tot joggen toen ik 21-22 was… eigenlijk moet ik weer langs de fysio om eraan te werken. blugh.

  Reply
 • Manon

  15/07/2014

  Wat een leuke tag

  Reply
 • Laura

  15/07/2014

  Ik begin steeds en dan houd ik t een week vol en stop ik erweer mee..

  Reply
 • Anne Solveig

  15/07/2014

  Dit is een leuke tag!

  Reply
 • alexa

  15/07/2014

  Herkenbaar ik krijg ook nooit lucht en ik ren te hard maar op de een of andere manier kan ik ook niet op een andere manier en ben ik dus na 5 stappen al aan het hijgen! HHaha Leuke tag!

  Reply
 • Redhotjillypeppers

  15/07/2014

  Ik heb ook een hele tijd gelopen maar ben er mee gestopt omdat ik het zo vreselijk saai vond.

  Reply
 • Irma

  18/07/2014

  Wauw, ik wil gaan beginnen dus dit is wel echt motivatie!

  Reply

Geef een reactie