HOW TO: EOTD Fotograferen 2014.

De laatste tijd verschenen steeds meerdere reacties over mijn ooglooks, hoe ik ze fotografeerde, de kleuren zo intens kreeg en hoe je het beste je ogen kunt vastleggen op camera. Twee jaar schreef ik er ook al een artikel over, maar het is tijd voor een verfrissende update, want de techniek verandert met de tijd! Vandaag laat ik aan jou zien hoe jij je ooglook kunt vastleggen + wat mijn tips en tricks zijn!

IMG_1904-1009x1024

Voor mij zijn enkele dingen belangrijk tijdens het fotograferen o.a. goed licht, mijn tevredenheid over de make-up look en natuurlijk de scherpte van de foto. Het plaatje moet in zijn geheel kloppen met je gezichtsmake-up(=denk aan je foundation, concealer, blush en bronzer etc.), maar ook de lipstick die je draagt. Daarnaast moet het ook apart gefotografeerd kunnen worden.

31-1024x985

1) Mijn huid is in de zomer een ramp en in de winter nog erger, vandaar dat ik eerst mijn huidverzorging doe, voordat ik begin met mijn make-up. Ik neem uitgebreid de oogleden mee, vooral de crease, laat dit goed intrekken en ga dan pas aan de slag.

32-1024x937

2) Primers, primers en nog eens primers! Ja, ook ik begon zonder de basissen, maar hoe langer je het gebruikt, hoe meer je ervan gaat houden. In het begin is het moeilijk, je moet ermee ‚leren’ werken. Zelf breng ik mijn primer twee tot vijf minuten aan, nadat ik mijn gezichtscrème heb aangebracht. Mijn voorkeur gaat naar de Too Faced Shadow Insurance, omdat deze transparant opdroogt + de finish egaliseert, waardoor je oogschaduw gladder erop komt.

31-1024x940

3) Mijn basis voor de ogen is enorm saai, maar dit zijn wel dé twee punten die sommige looks laten knallen! Potloden eronder! In bijna al mijn looks maak ik gebruik van het NYX Jumbo Pencil, zowel White als de groene versie, goud, zwart en nog meer. De romige basis zorgt voor de juiste structuur voor bepaalde oogschaduws – lees dit artikel!

IMG_3092-1024x892

4) Kies de kant die je wilt fotograferen. Misschien heb je wel aan de ene kant minder wimpers? Of een rimpeltje meer? Pukkel? Schrale plek? Ga dan voor het ‚mooie’ oog, want anders stellen de foto’s je ook teleur. Fotografeer beide kanten, kijk waar je makkelijk bij ben, ben je rechtshandig of linkshandig, is rechts je stille hand enzovoort. Zoek het uit en experimenteer tijdens het fotograferen.

24-1024x913

45-1024x895

5) LICHT. Dat is één van de belangrijkste punten, want zonder licht ben je nergens. Ga je voor daglicht? Fotografeer dan dichtbij het raam, omdat je foto’s anders uitpakken in de donkere hoeken. Kleuren komen niet over, glitters blijven op de achtergrond en vaak zijn je foto’s wazig. Ik gebruik zowel daglicht als kunstlicht, maar mijn voorkeur ligt bij kunstlicht, omdat kunstlicht alles pakt. Het neemt de kleuren beter op, zoals Lady Danger, de kleur die niet vast te leggen is op camera kan wel in kunstlicht worden gefotografeerd. Kleuren komen mooier en sterker over, glitters worden waargenomen en de kleine reflecterende deeltjes worden gespot. Helaas zie je wel meer in kunstlicht, maar vlakt het ook vaak veel uit.. Ja, dubbele shizz!

IMG_2335-1024x896

6) Pak de camera erbij en een spiegel, want met de spiegel kan jij gemakkelijk zien waar je richt. Ik gebruik namelijk een digitale camera van Canon de IXUS 980 IS en zet de camera op de SCN-stand, vervolgens kies ik voor Flora en dan de macrostand. Met de macrostand worden je foto’s scherper.

44-1024x844

7) Neem de juiste positie aan! Ik kantel mijn hoofd, zodat mijn ooglid als het ware vrij komt van mijn arcadeboog, zoek in de spiegel naar het beeldscherm waarop ik kan zien of alles erop staat en schiet dan de foto’s. Soms kijk ik wat vooruit, kantel ik wat meer, want bij sommige looks – denk aan glitters, innercorner wings of de extra highlighters – komt dat beter uit!

22-1024x918

8) Schiet veel foto’s! Hoe meer, hoe beter! Ik fotografeer mijn oog in meerdere posities meerdere keren, zodat je na afloop kunt kiezen. Zolang je keuze hebt, kan je de mooiste en beste foto eruit pikken om te publiceren.

10 WIMPERTRUC

9) Bewerk je foto’s! Ik photoshop niet en zit niet aan de kleuren, omdat ik wil laten zien wat ik met make-up kan, maar ik knip ze wel bij. Enkele millimeters vanaf mijn wenkbrauw aan de boven- en zijkanten en dan enkele millimeters vanaf de laatste onderste wimpers. Het ligt eraan hoe ver de make-up uitloopt, want soms zit die op mijn wangen, you know guurl!

IMG_3130-1024x900

Het is een werkje, maar dan heb je ook wat! Dit zijn ook de leukste foto’s om te schieten, vind ik, vooral als het resultaat AMAZING is, omdat het je werk fenomenaal laat terugkomen. Toevallig was ik bezig op de site en kwam ik foto’s uit 2011 tegen en geloof mij, die waren ook niet zo denderend. Oefening baart kunst. Geniet van het proces, zowel nu als tijdens het fotograferen en GOOD LUCK!

Heb jij nog tips om je ogen goed vast te leggen op de foto?


17 Comments

 • Anneloes

  03/08/2014

  Fijn artikel! Ik varieer zelf meestal tussen flits en daglicht zonder flits. Als ik mijn foto’s inflits is de shimmer in oogschaduw vaak wat duidelijker, maar ik vind een goede foto met ‘alleen’ daglicht eigenlijk nog een stuk mooier. Nog een tip (als je en DSLR hebt): een statief doet wonderen, echt waar!

  Reply
 • Elke

  03/08/2014

  Het is inderdaad een werkje, maar je hebt er dan zeker iets aan. Leuk en handig artikel trouwens! Ik ga zeker eens gebruik maken van je tips!

  Reply
 • Redhotjillypeppers

  03/08/2014

  Mijn grote lens is iets te zwaar dus ik heb nu een afstandsbediening gekocht. Met of zonder flits, ik krijg de kleuren echt nooit zo mooi op de foto. Nog wat oefenen dus :)

  Reply
 • Pretty Beauty Land

  03/08/2014

  wat zijn je looks toch altijd prachtig =) erg leuk om te lezen dit artikel

  Reply
 • femketje

  03/08/2014

  haha “je mooie oog”.. deze tip is zo waar en super belangrijk XD

  Reply
 • petra

  03/08/2014

  Echt zooo mooi hoe jij je make-up kan doen!
  Bedankt voor de tips, heel handig! Ik ga zeker de macrostand eens proberen!
  Ik heb gelukkig een schermpje dat ik naar mezelf kan draaien, wat wel handig is om te zien hoe de positie eruit gaat zien op foto zonder met spiegels te werken!

  Reply
 • Anne Solveig

  03/08/2014

  Je doet het zoooo bizar goed, echt jaloersmakend!

  Reply
 • Marloes

  03/08/2014

  Leuk om te lezen Cynth! Je looks zijn altijd amazing en je oogpictures ook. Love it <3

  Reply
 • Jasmine

  03/08/2014

  Je maakt prachtige eye shots en heb je vorige tips ook al in de praktijk gebracht, maar het komt toch niet net zo schitterend als de jouw in beeld. Zal eens zoeken naar die SCN knop.

  Reply
 • Wat super handig om te lezen! Jij bent zo geweldig goed met prachtige foto’s!

  Reply
 • Ineke

  04/08/2014

  Wat handige tips :)..
  Ik vind jouw foto’s nog steeds altijd zo mooi :). Je hebt heel veel beauty blogs, maar jouw foto’s blijf ik nog steeds de mooiste vinden :)..

  Reply
 • Evelien

  10/08/2014

  Handige tips! De meeste paste ik al toe, maar een aantal ga ik zeker nog even onthouden ter verbetering. Ik kan helaas mezelf niet zien via een spiegel op de camera, want ik heb geen live view erop. Kan alleen kijken via de zoeker .___.

  Reply
 • Natasja

  11/08/2014

  jaa, wat een goed artikel. hier zitten sowieso dingen tussen waar ik nog niet over had nagedacht, bv het kantelen van je hoofd zodat je meer van je ooglid ziet.. heel slim. daar zat ik al mee, dus ik ga dit eens toepassen :) THANKS!x

  Reply
 • Angelique

  11/08/2014

  hoe feller hoe beter haha! Nee maar stuk voor stuk prachtige looks

  Reply
 • Shanti

  21/08/2014

  Wat een handige tips :) Ik heb laatstvoor het eerst geprobeerd een ooglook vast te leggen en dat was nog knap lastig.

  Reply
 • Kirsten

  17/12/2014

  Oh girl, ik heb een missie van t weekend

  Reply
  • Kirsten

   17/12/2014

   Bedankt voor je geweldige artikel. Je bent mijn inspiratie! Baas in leering. Jeej!

   Reply

Geef een reactie