BACK TO SCHOOL TIPS 2014!

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur, terwijl het noorden al begonnen is! Want ook bij ons zijn de scholen weer van start gegaan. De eerste dag van het MBO + de middelbare school kan ik mij als de dag van gisteren herinneren. Vandaag heb ik de tips voor jullie die ik toentertijd wilde hebben!

Naast dat de smartphones bij mij nog niet uit waren, hebben negen van de tien brugklassers die beginnen met het eerste jaar een iPhone of een Android. Maak een foto van je rooster, gebruik deze als screensaver en jij kan zo van klas tot klas lopen! Het is een hel om al die lokalen te gaan onthouden. vandaar dat dit de juiste uitkomst is!

Kaft je boeken niet in één kleur, maar kaft ze per vak of zorg dat je er een systeem in hebt. Kleur desnoods de zijkanten of een vakje van de onderkant van je werkboeken in met een gekleurde stift. Hierdoor kun je makkelijker dingen uit elkaar halen!

MAAK GEBRUIK VAN JE KLUISJE! Je hebt dat hok niets voor niks! Zelf hield ik in het eerste jaar mijn boeken bij mij, maar dat is echt een gedoe. In het derde jaar stond mijn kluis vol met parfums, deo’s, maar ook de nodige boeken en drankjesvoor als ik dorst had. Altijd handig om back-ups te hebben als je weleens wat vergeet. Mijn schort lag er ook altijd, ik had namelijk koken.

Geld, deo en kauwgom. Je bent een zwetende puber die altijd honger heeft en op pennen kauwt, alsof je tanden doorkomen. Het is handig om een back-up van deze artikelen in je kluisje of tas te hebben. Ook al ben je geen zwetende puber meer, maar het is ideaal als je een keer bezweet aankomt bij je school, omdat je de trein hebt gemist of te hard hebt gefietst met tegenwind. Geld is een uitkomst als je je eten bent vergeten of één van de bovenstaande artikelen nodig hebt!

Ben je een vrouw? Neem een noodkit aan tampons of maandverband mee! Niets is erger dan je watten vergeten, want als het eenmaal zo ver is, ben je fucked. Gelukkig hebben we smartphones tegenwoordig, maar met rooksignalen moest het nog in mijn tijd. Neem die shizz gewoon mee en je zal nooit het probleem hebben!

Zit je in de brugklas? Of kom je in de eerste klas van het MBO? Trek je niets aan van de ouderen die rondzwalken op de gangen. Die krengen – letterlijk en figuurlijk – liepen namelijk een jaar geleden rond in jouw schoenen. Grootste mond evur, doen nooit wat.

Opladers, batterijen en al die andere dingen waarmee je je laptop, telefoon, tablet of iets anders mee oplaadt. Wie gaat er tegenwoordig nog zonder oplader de deur uit? Ik niet meer! Een back-upbatterij in mijn tas en als ik met de iPad moven ben, dan heb ik vaak het snoertje bij mij. Het is rot als je zonder zit!

Succes deze weken, maanden of jaren op school! Beginnende brugklasser, net een groep achter of een volwassen dame/heer die weer terug gaat naar school. Maak gebruik van de tips, want het zal je schoolperiode echt kunnen verlichten! Good luck bro’s, you all can do this!

Heb jij nog een tip voor als je terug gaat naar school?


4 Comments

 • Je rooster als screensaver gebruiken is een hele goede tip!

  Reply
 • Laura

  02/09/2014

  Goeie tips! Mijn rooster ga ik zeker even opslaan, in het begin ken ik hem echt nog niet.

  Reply
 • Manon

  02/09/2014

  Wat een fijne tips

  Reply
 • Irma

  02/09/2014

  Handig! Veel tips gebruik ik zelf ook al (:
  Zonder kluisje is school ook gewoon niet te overleven!

  Reply

Geef een reactie