Van Gogh “Starry Night” Meets Cynthia!

Wist je dat ik een kunstliefhebber ben? Misschien niet de oldschool varianten, maar voor de moderne kunst en streetart blijf ik een zwak houden. Hartstochtelijke kleuren, diepe krachtige tinten en de creatieve uitspattingen van de kunstenaars weten het hart van de Koning te raken. Van Gogh pakt mij met enkele varianten in, waaronder Starry Night Meets Cynthia!

1 VAN GOGH

Weet je wat mijn droom was? Waarom ik begon met bloggen? Omdat ik dit soort looks wilde gaan namaken, net zoals de „Vleesetende bacterie”, de „Acid Burns”, maar ook ‚Planets Meets Cynthia’ en de gebroken neuzen met daarbij het nepbloed. De geweldige hectische ooglooks met teveel kleur, maar dit, dit is het helemaal. Kunst gecombineerd met kunst, gemaakt met make-up, twee dingen waar ik écht van houd!

1

IMG_3219

Lenzen in en gaan met die banaan! Opnieuw begon ik met de basis op een gereinigd gezicht, zonder primers, want hiermee ging ik niet de boodschappen voor de week halen. Met een zwart Jumbo Pencil van NYX ging ik voor het donkere stuk van mijn gezicht, het lijkt op een verdorde boomstronk. Pigments van Scaredy Cat erbij, donkergroen, donkerblauw, maar ook de INGLOT eyeliner in het wit.

4343

2121

Een wit Jumbo Pencil van NYX op de plekken waar de zon is, zodat de 120 Palette met de gele kleuren daar plaats kon vinden en met de lichte kleuren van Meteor kon ik het een schijnend effect geven, dit deed ik trouwens ook op mijn neus. Ik mengde losse pigments van Scaredy Cat en Space van NYX met de Make Up Store High Tech Lighter in Platina.

3

Ik probeerde de streepjes terug te laten komen in mijn werk, net zoals Van Gogh had gedaan, vervolgens de bergen, zowel de witte als de donkere landschappen. De bosjes kwamen erbij, het kerkje en de huisjes met daken, wat werd voorzien van groene en bruine oogschaduw uit de 88 Mat palette, maar werden omringd met gelliner, zowel wit als zwart.

43

De laatste sterren en rondjes nog op mijn voorhoofd, maar dit lijkt op zo’n half uurtje werk. Helaas was dat het niet, maar liefst drie uur zat ik in de make-up voor dit plaatje. AND I LOVED IT. Ik vind het ontzettend jammer dat ik niet heb gefilmd, maar de volgende keer ga ik dat zeker doen. Teveel details, te weinig geheugen, teveel enthousiasme!

Herken jij het schilderij erin?

EDIT: Midnight in Paris is een film gebaseerd op het schilderij, dat inderdaad ‘Starry Night’ van Van Gogh heet! Dankjewel Fleur!


19 Comments

 • Jorinde

  20/09/2014

  Gaaf gedaan Cynth. Wat een kunstwerk!

  Reply
 • Lisanne

  20/09/2014

  Wow. Jeetje, Cynthia, wat gaaf!! Zeker herken ik het schilderij er in. Schilderen op een doek is één ding, maar op je eigen gezicht vind ik minstens zo knap!

  Reply
 • Judith

  20/09/2014

  Wauw. Gewoon wauw. Wat heb jij toch enorm veel talent. Dat je dit gewoon voor elkaar krijgt! Vind het echt geweldig! Kun je niet gewoon in mijn huis komen staan als kunstwerk? ;)

  Reply
 • Fleur

  20/09/2014

  Wauw, echt súpervet!! Echt leuk dat je dit soort dingen doet, wat je bij andere bloggers vrijwel nooit ziet. Eén klein dingetje; dit schilderij het toch ‘Sterrennacht’ of ‘Starry night’? Midnight in Paris is die film ;) Anyheuw, mijn complimenten!

  Reply
 • Kaylani

  20/09/2014

  Wauw, een waar kunstwerk zeg!

  Reply
 • Marita

  20/09/2014

  Holy shit cynth! BAAS! Zo mooi, zo knap gedaan!

  Reply
 • femketje

  20/09/2014

  woahhh amazing :D

  Reply
 • Wauw, wat ontzettend gaaf! Ik herkende meteen het schilderij erin, zelfs voordat ik ‘Van Gogh’ las. Heel awesome gedaan!

  Reply
 • Irma

  20/09/2014

  HEEL mooi gemaakt. Je hebt echt zo veel talent!
  Het is echt een piece of art!

  Reply
 • Evelien

  20/09/2014

  HOLY SHIT DIE LENZEN! Zo tof! Damn wat een talent.

  Reply
 • Maura

  20/09/2014

  OMG! Dit is zo goed!! Ik vind jouw over de top looks altijd het leukst maar volgens mij heb je je nu weer overtroffen! :) xx

  Reply
 • Bouchra

  21/09/2014

  OMG. Niet normaal dit. Ik heb het al vaker gezegd, maar je hebt echt talent!

  Reply
 • Mariska

  21/09/2014

  Super mooi weer Cynth! ♥

  Reply
 • Birte

  21/09/2014

  Ja, ik herken het schilderij er zéker in. Wat goed gedaan alweer, een écht ‘kunstwerk’!

  Reply
 • Natasja

  25/09/2014

  Echt ongelofelijk! Wat een werk en wat een toewijding.. met prachtige resultaat :)

  Reply
 • Kimberly

  25/09/2014

  WAUW!! ik vind het zo zo zo gaaf!! je bent echt een talent <333

  Reply
 • Roxanne

  06/10/2014

  Whaaa, wat gaaf!! Supercool!

  Reply
 • Poonpo

  10/11/2014

  heheheheh !! funny face paint :D

  Reply
 • Celeste

  13/02/2015

  Wat gaaf gedaan!

  Reply

Geef een reactie