De zalige Pukka Three Cinnamon tea.

Dalende temperaturen buitenshuis, maar hoge temperaturen tussen mijn handen, want de koppen hete thee vloeiend rijkelijk. Hoe kouder, hoe beter en hoe meer theesmaken ik ga uitproberen om tot mijn favoriet te komen. Een uniek assortiment van Pukka, het merk met bekroonde theeën en biologische kruiden, drie soorten kaneel in de Three Cinnamon tea!

1

IMG_3324

Deze week was het niet veel soeps met het weer. Afwisselende regenbuien, donkere wolken en ik hoorde dat het in delen van het land zelfs onweerde. Een gloeiende bak met water is niet verkeerd bij thuiskomt, zeker niet als je windkracht tien tegen had, inclusief de wolkbreuken en hagelstenen. De Pukka Three Cinnamon thee met drie kaneelsoorten, zowel de Indonesische, als Indiaanse en Vietnamese kaneel wachtte de Cynth al op!

IMG_3996

IMG_3326

De herfstkleuren op de verpakking geven mij het fall-gevoel! Laat die dikke truien-dag maar komen of de eerste sneeuwvlokken die vastvriezen aan de grond. Het doosje van de kaneelthee ruikt enorm! Voor het fotograferen lag het op mijn bureau en dagenlang rook mijn kamer naar het kruid.

IMG_3331

IMG_3332

De kaneelgeur doet mijn speekselklieren hard werken, want de zoete sterke geur herinnert mij aan de gezellige tijden o.a. de feestdagen en voornamelijk kerst, maar ook oud en nieuw met de appelflappen en geurkaarsen.

IMG_3997

IMG_3998

Pukka betekent in Hindi authentiek en dat is de thee zeker. Eerst water koken, zakje in het kopje, thee erbij en even dopen met de kruiden die erin zitten. De aroma’s komen vrij, zodra het in aanraking komt met het water. Zelf drink ik thee zonder suiker, ook hierbij heb ik die niet nodig.

1

Je proeft hoe de eigenschappen in elkaar over lopen, het is zoet, maar ook wat bitter. Niet vervelend bitter, het smaakt niet zoals kaneel dat doet. De andere kaneelsoorten kan je erin herkennen, want het is krachtig van smaak. Ben je van de sterke thee? Dan is dit jouw thee! Het zakje moet maar liefst vijf minuten hangen, om de smaak optimaal vrij te geven. Ik ben dol op een goede mok thee, maar dit deed ik niet en alsnog wat het ZALIG!

IMG_3322

Kaneelthee had ik voorheen nog niet gedronken en de Three Cinnamon thee van Pukka viel meteen met de deur in huis. Inmiddels ben ik al een aantal koppen verder en nog steeds zeer tevreden. Het is dé herfstthee die je een keer moet hebben geprobeerd! De Puka Three Cinnamon thee is verkrijgbaar bij de Tuinen, maar ook G&W en Ekoplaza voor maar €3,99 en dan krijg je 20 zakjes goddelijke thee!

Kon jij het merk Pukka al? En heb je al eens eerdere thee gedronken van het merk?


7 Comments

 • Wat een leuke verpakking! Kaneelthee is een van mijn favorieten, deze lijkt me heerlijk.

  Reply
 • Laura

  26/09/2014

  Klinkt heerlijk! Leuk servies ook! :)

  Reply
 • Layla

  26/09/2014

  ik ben ook een echte theedrinker…

  Reply
 • Kiss & Make-up

  26/09/2014

  Wat een cute theesetje :-D ik drink zelf vaak thee, quasi elke dag, maar vooral groene. Lekker boring :-P

  Reply
 • Emilia

  26/09/2014

  Ik heb deze thee ook en ik ben het helemaal met je eens, heeeerlijk en perfect voor de herfst! Maar wat me trouwens echt opvalt op de foto’s: wat een geweldige theepot en kopje heb je! Cute!

  Reply
 • Manon

  26/09/2014

  Oehh yummy lijkt me lekker

  Reply
 • Birte

  28/09/2014

  Ik ben grote, GROTE fan van de Original Chai-thee van Pukka. Hmmmmmm …

  Reply

Geef een reactie