TALK: Bikken in het restaurant, wanneer bijstiften van de lippen? (+Dramaverhaal!)

Met een vrolijk en iets te enthousiast hupsje loop je het restaurant binnen. Je weet wat je gaat eten, de emoties gieren door je lichaam, vooral als je weet dat je al wekenlang het gerecht niet hebt gegeten. Je kunt het bijna proeven, maar je draagt wel die prachtige gekleurde lipstick. Of het nou rood, oranje, roze of blauw is, we zitten met hetzelfde dilemma op het einde. Wanneer stiften wij bij?

9 WET N WILD

Laatst zat ik in het sushirestaurant heerlijk te genieten, omdat het eeuwen geleden was toen ik een rijstkorrel bikte. Nergens maakte ik mij druk om, geen zorgen, want ik genoot van het goede leven tijdens mijn dessert. Chocoladesaus, een ijsbolletje met van die droge wafelstokjes, de Dam Blanche en tijdens het natafelen drong het tot mijn door..

IMG_3767

De afgeknabbelde lippen moesten in de kleur, maar ik moest ook betalen? Zou ik eerst naar het toilet gaan om mijn look up te daten? Of midden in het restaurant mijn lipstick erbij zitten en nonchalant de boel bijwerken? Zonder lipstick naar de balie? Maar dat ziet er niet uit?! Zometeen denken ze dat ik het niet door heb, maar ik weet het wel hoor mevrouw! KIJK NIET ZO. JA. HET IS ERG. IK WEET HET. FIRST WORLD PROBLEMS.

IMG_3243

Eerst naar de toilet gaan, dat ziet er verdacht uit, helemaal als je partner in foodcrime ook mee gaat. Zometeen denken ze dat je wegloopt? Of dat je niet wilt betalen? Ben je vergeten te betalen? „Nee, sorry, ik moet mijn lippen bij stiften.” Ben ik arrogant? Denk ik teveel aan mijzelf? Mijn uiterlijk? Wat is dit? De crisis? Of zit ik aan de leugendetector?

IMG_1957 kopie

IMG_3295

IMG_3211

Zelf heb ik nog nooit iemand in een restaurant gezien, die haar of zijn lipstick of gloss bijwerkte, laat staan de rest van de make-uptransformatie. En broeder, wij make-uppartners hebben het altijd door als iemand te werk gaat. Dus bij deze, hoe ga jij aan de slag? Wat is jouw aanpak? Of geef jij de pijp aan Maarten?

3

Uiteindelijk heb ik zo afgerekend, bijtend op mijn lip, gaf wel fooi – like always – misschien ook omdat ze geen opmerking erover maakte en ik dat enorm waardeerde. Rennend naar de toiletten heb ik daar voor de mega grote spiegel op mijn gemak de rode lipstick aangebracht. Zoveel was er niet weggebeten, maar er was wel een touch up nodig. Vervolgens toen ik wegliep, zei ik netjes gedag en ondertussen dacht ik: „KIJK, IK HEB HET BIJGEWERKT!” CHEESE.

Hoe pak jij deze situatie aan?


14 Comments

 • femketje

  26/09/2014

  ik doe dat gewoon midden in het restaurant als het moet, dikke doei aan iedereen die er wat over te zeuren heeft :’)

  Reply
 • Ceetje

  26/09/2014

  Hahaha herkenbaar. Maar toch stift ik ze na het eten ongeneerd bij aan tafel ;)

  Reply
 • Kirsty

  26/09/2014

  Haha zo herkenbaar! Ik zorg er vaak voor dat ik óf niet een hele opvallende kleur draag zodat het niet zo opvalt als ik bij moet werken óf ik drink gewoon veel bij het eten, dan moet ik van zelf wel naar de wc tijdens en en dan kan ik mooi meteen bijwerken :)

  Reply
 • Bertine

  26/09/2014

  hahahaha.. ik maak mij daar nooit zo druk om. ik ga gewoon met halve lipstick naar de kassa en stift het pas weer bij als ik buiten sta;)

  Reply
 • Liliane

  26/09/2014

  Haha nice story!
  Ik doe dat gewoon whenever I feel like it :P

  Reply
 • Mariëlle

  26/09/2014

  Hahaha grappig, ik doe dit eigenlijk gewoon in het restaurant hoor! En in de les enzo terwijl ik super veel jongens op de opleiding heb… Tsja ze kijken je wel aan, maar hallo als je lippenstift maar goed zit toch!?

  Reply
 • Silke

  26/09/2014

  HAHAHA! Heerlijk herkenbaar dit! Ik doe het gewoon in het restaurant hoor. Ik doe het zelfs in de metro als ik geen tijd heb gehad ’s morgens. Ik doe mn makeup overal. HALLO. Ik heb niet uren voor de spiegel gestaan om er met uitgelopen mascara of afgesleten lipstick bij te lopen.

  Reply
 • Eilish

  26/09/2014

  Ik doe het gewoon in een restaurant hoor, don`t care!

  Reply
 • Rachel Kromdijk

  26/09/2014

  wauw die derde staat je ook super! gewoon doen ahaha doe ik ook liefs x

  Reply
 • Anniek

  27/09/2014

  Haha, super herkenbaar, ik vind het soms ook lastig het juiste moment te vinden. En ach, lekker boeien, ik zou het ook gewoon in het restaurant doen :)

  Reply
 • Irma

  27/09/2014

  Ik kies meestal lipsticks uit die niet lelijk worden na het eten.
  Of ik kies voor een lippotlood!

  Reply
 • petra

  27/09/2014

  Hihi, supergrappig!! Ik zou het ook gewoon aan tafel doen… Who cares dat er iemand raar opkijkt :p

  Reply
 • Hahah wat leuk geschreven. Ik werk mijn lippen altijd gewoon in het restaurant bij. Omdat de lipstick alleen wat afgesleten is, blijft het randje om je liplijn altijd nog zitten (dat is het moeilijkste natuurlijk om bij te werken) dus ik hoef alleen snel nog een beetje te smeren. Maar als ik een belangrijk etentje heb, draag ik altijd longlasting lipsticks die zelfs een maaltijd dik overleven.

  Reply
 • Ypie

  29/09/2014

  Haha leuk geschreven, ik heb dit niet alleen meet eten ofzo, maar gewoon de hele dag door! Toch ga ik niet de deur uit zonder lipstick!
  Liefs, Ypie

  Reply

Geef een reactie