HOW TO: BASIS HALLOWEEN KIT BOUWEN!

Het opbouwen van een volledige professionele kit is niet gemakkelijk. Dit kost veel energie, voornamelijk voor het uitproberen van producten, investeren in items, maar ook om je research te doen. Je koopt het niet in één keer, maar bouwt het langzaam aan op. Het past in één doos, vervolgens in een lade en dan moet je een kast aanschaffen. Ook bij special effect makeup heb je dit! Vandaag vertel ik jou, hoe je het beste een basis SFX-kit kan beginnen voor Halloween!

1-bully

Het gaat om verschillende items om de basis mee aan te leggen, zoals het kopen van latex. Dat is de nummer één, maar je hebt ook meerdere soorten zoals siliconen, maar je hebt ook prothesen. Laat dit allemaal voor wat het is, begin onderaan en werk langzaam naar boven. Must havens voor gave Halloween looks zijn:

6-1024x7681

LATEX! Hiermee kun je dingen vastplakken, zowel nepwimpers als watten die je kunt verdrinken in het witte goedje. Het maakt wonden smeriger, maar ook huidwax kun je hierdoor langer mee laten gaan op je huid. Het hardt namelijk het product uit. Het opbouwen van wonden, diepe sneeën en brandwonden zijn gemakkelijk hiermee te maken. Zelf heb ik de latex van Mehron, werkt op en top, stinkt als de neten, maar de ammoniakgeur blijf je in latex houden.

5-saw

Zoals ik hierboven al noemde heb je ook huidwax. De plakkerige pasta brengt meer diepte in wonden. Zo kun je hiermee delen van het gezicht of lichaam vervormen, zoals bij Saw de neus. Het wordt ook gebruik bij het missen van een vinger of snijwonden en kogelgaten. Ben Nye heeft een goede kwaliteit aan huidwax + deze kun je meerdere keren gebruiken als je er geen latex overheen brengt.

IMG_9546-1024x768

IMG_95471-1024x768

Geef je SFX-look nog meer karakter met de kleurenpalettes, zoals de Ben Nye Master Bruise Wheel. Dit zijn palletjes met de basiskleuren om een look nog heftiger te maken. Je geeft het kleur, diepte en meer realiteit. Daarnaast kun je met de donkere kleuren goed diepte kweken, zonder dat dat er werkelijk zit.

IMG_2021-1024x768

Sponsjes in allerlei soorten en maten. Een fijne structuur tot enorm grof met grote gaten en harde randen. Plastic, synthetisch of van zijde, zolang jij je wond of look meer gore kan geven. Het tilt het vaak tot het volgende level, maar helpt ook bij het kleur geven aan grote oppervlaktes of het vervagen ervan.

3-fightclub

1-gun

Nepbloed, dit kan je gewoon aanschaffen of zelf maken. Zelf maak ik altijd kleine hoeveelheden voor mijn look, omdat ik toch bezig ben + het is enorm goedkoop vergeleken met de producten die je kunt kopen. Het enige nadeel is, is dat je niet altijd de juiste kleur hebt. Dit gebeurt zelden, maar met gekocht bloed, dan zit je altijd goed. Check hier de video van het recept!

IMG_3164-1024x768-1

IMG_3166-1024x768

Dit is geen must, maar het geeft veel looks net dat extra. Denk aan zoutzuurwonden of de vleesetende bacterie waarbij de bruisende laag op het oppervlak ligt. Het kan ook een etterlaag zijn of het ranzige beslag op wonden. Gebitstabletten doen op dit gebied wonderen! Het is geen pretje voor je huid, maar een royale laag aan latex of huidwax moet dit tegen kunnen houden

222-1024x707

Je kunt wattenstaafjes, watten, make-up en ook gewoon kwasten gebruiken uit je eigen collectie. Houd er rekening mee, dat latex nergens uitgaat – denk aan glitters wat je aanhecht met wimperlijm – maar ook aan de huidwax. Het beste is om dit product met een olie of creme aan te brengen, omdat je vingers blijven plakken. Dit verpest de look, dus invetten die vingers!

Weet jij nog items die niet mogen missen?

EDIT: Net zoals vorig jaar heeft de categorie Halloween een eigen map, namelijk Halloween 2014, waarin alle looks van 2014 voorbij komen. Wil je oudere looks bekijken? Klik dan op Special Effects Makeup of gebruik de zoekbalk bovenin!


14 Comments

 • Kyracamera

  30/09/2014

  wauw, jij bent echt de make-up koningin!

  Reply
 • Mariëlle

  30/09/2014

  Holy sh*t je bent behooooorlijk eng zo haha! Ik zou dit echt niet kunnen, maar ik zou hier ook echt van schrikken haha!

  Reply
 • beautyforgirls

  30/09/2014

  Wauw, super creapy maar erg gaaf.
  Liefs, xxx

  Reply
 • Kiss & Make-up

  30/09/2014

  Girl, jij moet echt naar Hollywood. Jij hebt zo veel talent, ik geloof echt dat er een carriere voor jou in het verschiet ligt als mua voor horrorfilms! :-)

  Reply
 • femketje

  30/09/2014

  wimperlijm is ook een must :D

  Reply
 • Mirne

  30/09/2014

  Ik vind het echt zo vet dat jij dit kan.

  Reply
 • Eilish

  30/09/2014

  Echt wauw! Zo gaaf! Ik wil dit ook!

  Reply
 • Irma

  30/09/2014

  Jij bent de grime-queen!
  Ik kan niet wachten tot er een nieuwe grimelook komt!

  Reply
 • Danielle

  30/09/2014

  Super tof dat je dit deelt. Ik zou dit echt nog eens willen proberen. Vind vooral dat dikke oog met het bloedende neus erg tof. Je hebt echt talent en sta er elke keer weer van te kijken!

  Reply
 • Shanti

  30/09/2014

  Wat een leuke en handige post! En wat een gave looks!

  Reply
 • Kaylani

  01/10/2014

  Spateltjes! Om je huidwax mooi smooth te maken. En Spirit Gum, dan blijft je huidwax beter zitten :D

  Reply
 • Nadia

  01/10/2014

  Ik mis nog de doodgewone schmink!

  Reply
 • Poonpo

  10/11/2014

  You are looking horrible :P :P

  Reply
 • Sanne Hogeveen

  17/03/2016

  Ik ben ook zelf veel bezig met die Spechial effect make up mede door jou :D. Maar ik ben nog lang niet zo goed als jij. Ik had een vraag kan je ook gewoon zon smiekset gebruiken die je in feest winkels vind om je wonden te kleuren?

  Reply

Geef een reactie