Originals Cosmetics Sea Line Mineral Face Cream & Face wash!

De natuurlijke voedende kracht van de kruidenextracten met vitaminen, biologische oliën en de Dode Zee mineralen. Originals Cosmetics komt met een nieuwe collectie, namelijk de Sea Line, inclusief een facewash en een mineral face cream voor dag en nacht! Geschikt voor een veeleisende en gevoelige huid. BINGO! Kan jij nog de oorlog van mijn huid herinneren?

IMG_3515

IMG_3514

Van een minerale olie verslaving over naar keihard afkicken en een schrale schilferige huid met pijnlijke en droge plekken in het gezicht en dan hebben we nog niets gerept over de roodheden. Na mijn arganoliekuur, stapte ik weer opnieuw over om mijn huid nog beter te voeden, namelijk de Mineral Face Cream!

IMG_3526

IMG_3528

IMG_3531

Een hygiënisch ogende verpakking, wat mij ook door de blauwe kleur aan de zee doet denken. Net zoals de witte tube met de marineblauwe letters. Een dode zee behandeling in je eigen slaapkamer en badkamer met de face wash erbij! Een schroefdop, waarmee je gemakkelijk de crème kunt doseren.

IMG_3527

IMG_3529

Houd je van de dode zeegeur? Dan is dit geschikt voor jou! Zelf moest ik er enorm erg aan wennen, omdat ik de geur associeer met pijn en bijtend zout. Droge huid, wondjes, gruwelijke horror als je in de zee komt, maar het is de KEY voor een droge en gevoelige huid. Bij de crème daarentegen ervaar ik dit niet, maar wel de verfrissende en schone geur van de zee herken ik erin terug.

IMG_3533

IMG_3534

De structuur is verraderlijk, het oogt heel dun, waardoor je denkt meer nodig te hebben, maar je hebt echt een kleine hoeveelheid nodig, lekker zuinig in gebruik! Het blendt makkelijk de huid in, trekt snel in en er blijft niets op de huid liggen qua vettigheden. Zowel voor in de nacht als ochtend is het item ideaal. Met mijn vingers breng ik het aan op het gehele gezicht en klop het vervolgens met mijn vingertoppen verder in, zalig!

IMG_3530

Niet alleen omarm ik nu ook de buitenlucht van de dode zee opnieuw, maar heeft de mineral face cream mijn huid veel bijgebracht. Het bestrijdt namelijk ook schilfers en schubbenhuid, maar ook ongewenste bacteriën die zich kunnen uiten in een schimmelinfectie of andere infecties, denk hierbij ook aan puisten enzovoort. Het gaat ook huidveroudering tegen, dikke pluspunt!

IMG_3518

IMG_3517

Zelf gebruik ik liever een face wash, omdat je het ultieme schone gevoel hierdoor krijgt op de huid, maar als je een gevoelige en droge huid hebt, merk je dat je deze vaak beter kunt laten. Het is iets te agressief als het op een sensitive skin aankomt.

IMG_3522

IMG_3521

Opnieuw die verfrissende zeegeur, wat perfect aansluit op de face cream, omdat deze exact dezelfde aroma vrijlaten. Een handige pompflacon waarmee je de face wash kunt afmeten, zodat je voldoende krijgt voor het gezicht. Met wat water schuim ik het product op, masseer mijn gezicht hiermee in en was het eraf. Gelliner, mascara of foundation, het is allemaal vertrokken, zoals sneeuw voor de zon!

IMG_3524

IMG_3525

De face wash van de Sea Line wissel ik wel af met een reinigingsmilk, omdat ik anders mijn huid teveel aantast, vanwege mijn huidproblemen doe ik alles nu een stuk rustiger aan. Het is sneller van slag dan het normaal zou zijn, maar het is een uitkomst voor als ik in de special effects makeup heb gezeten of een Karel(=pukkel) voel opkomen!

IMG_3519

Daarna verzorg ik mijn gezicht met de mineral face cream en het voelt royaal gevoed aan. Niet overdone, maar perfect in balans. De crème gebruik ik dagelijks, omdat het nog steeds ongewenste praktijken op afstand houd + ik merk dat mijn huid nu echt aan de betere hand is, dankzij deze reinigende producten! De producten zijn niet alleen gemaakt van natuurlijke ingrediënten, maar bevatten ook geen parabenen, paraffine, kleurstoffen, synthetische parfum en worden niet op dieren getest!

De Sea Line van Originals Cosmetics heeft nog meer producten, namelijk dode zee badzout, een masker voor zowel het gezicht als lichaam, wat natuurlijk ook dode zee ingrediënten bevat, maar ook een shampoo, body wash, body butter, Face & Body Treatment en een herstellende olie. De producten zijn verkrijgbaar in verschillende webwinkels, bekijk daarom de site van Originals Cosmetics, waar deze worden verkocht!

Kon jij het merk al? En wat zijn jouw ervaringen met Originals Cosmetics?


8 Comments

 • debby

  01/10/2014

  Klinkt goed. Toevallig net een ander merk met dode zee ingrediënten aan het testen

  Reply
 • Amelie

  01/10/2014

  Mooie lijn, lijken me fijne producten!

  Reply
 • Eilish

  01/10/2014

  Ik ken het merk niet! Maar het klinkt wel erg fijn! Ik heb echt een droge huid namelijk!

  Reply
 • Bertine

  01/10/2014

  wat een fijne review heb je geschreven! de producten lijken mij erg fijn. goed om te horen dat het effect heeft

  Reply
 • Irma

  01/10/2014

  Oeh, ze zijn in mijn stad te koop!
  Ik ga er even aan snuffelen in de winkel :)

  Reply
 • Zo dat klinkt fijn zeg! Ik heb zelf een erg droge en gevoelige huid en gebruik daarom altijd natuurlijke producten. Dit merk kende ik nog niet terwijl het volgens mij al best bekend is ofniet?

  Reply
 • Natasja

  02/10/2014

  Duidelijke review! Ik wil graag ook meer en meer natuurlijke producten gebruiken ter verzorging van de huid.. dus dat heeft dit in ieder geval wel. Alleen jammer van de verpakking. Ik merk wel vaker dat van die natuurlijke, vegan, apothekersproducten een beetje een saaie verpakking hebben.. wat wel een beetje een turn-off is, eigenlijk. Tarte Cosmetics is bijvoorbeeld vegan make-up maar al hun producten hebben zoveel kleur en spreekt meteen aan.. mja, das make-up.. niet voor zozeer verzorging.

  Reply
 • isabelle

  23/09/2017

  heb het net gekocht en nu voor de eerste maal gebruikt resultaat is af te wachten maar de geur vind ik vreselijk

  Reply

Geef een reactie