HOW TO: Budget Halloween kit bouwen!

Je wilt de lelijkste wonden maken waar het groene drap uitloopt. Het etter springt in je gezicht als een puist popt. Het bloed moet vloeien, niet bij een ander, maar bij jou, want met de opkomende dag van 30 oktober wil je er FAB, but bloody uitzien! Heb je geen tijd meer? Of geen geld? Maak gebruik van de budget huishoudelijke items voor Halloween!

1-

Hoe dichter we op de feestelijke dag komen, hoe minder tijd we hebben om de items in ons huis te halen. Niet iedereen is even vroeg begonnen, vandaar de budget items die je of nog in huis kan halen of die je al thuis hebt liggen zoals de watten!

IMG_3561

Watten! Of het nou schijfjes zijn of van die dikke dotten waarmee je je nagellak eraf haalt, beide zijn perfect. Schraap bij de wattenschijfjes de binnenkant eruit en gebruik dat op je wonden. Hiermee kun je ook net zoals huidwax lagen opbouwen met wimperlijm.

1-battle1

Inderdaad, wimperlijm is gewoon latex en werkt daarom uitstekend bij het maken van bloederige wonden. In de bovenstaande foto heb ik ook het watje voorzien van een laag wimperlijm. Je doordrenkt de watten in de wimperlijm, dit kan je ook met tissues doen!

1 VAN GOGH

Heb je geen schmink of de wheels van Ben Nye of andere merken? Maak gebruik van oogschaduws, oogpotloden, lipsticks, blushes en mascara’s. De 88 Palette is daarom nog steeds mijn favoriet, omdat daar bijna alle kleuren in zitten, waarmee je wonden toch dat gruwelijke effect kan geven of de juiste diepte.

IMG_3030

Heb je geen huidwax? Of weet je nog niet hoe je met de wimperlijm en de watten moet omgaan? Maak gebruik van gelatine! Ja, het is ook mogelijk om met de vellen en zelfs het poeder wat je moet aanmaken aan de slag te gaan. Door de gelatine lijkt het net alsof je met jouw eigen huid aan het werk bent, een realistischer uiterlijk, maar wel een tikkeltje moeilijker.

IMG_3171

IMG_3168

Granen en havermout, het werkt het beste om de ondergrond van je wonden goorder te maken dan het al is. Daarnaast is het geschikt voor de huid van een zombie, een gewond iemand of gewoon omdat je de boel wat wilt op spicen voor een enge look!

4-fightclub

Ben je niet tevreden met je wond of look? Voeg er dan gewoon nepbloed bij toe, want dit doet wonderen in de SFX-wereld. Het maakt je wond zoveel intenser, viezer en echter tegelijkertijd. Over de jaren heen heb ik mijn eigen recept gecreëerd en bekijk hier de tutorial!

3

IMG_3166

Wil je het beslag op je look hebben staan? Moeten de wonden zijn geïnfecteerd? Gebruik bruistabletten, heb je die niet? Bruisballen die je ook in bad gooit doen het ook goed! Breek een stuk af, verkruimel dit en voeg dit bij water in een bakje. Schep de schuim van de bruisbal op je wond en je hebt je eigen gemaakte etterende look!

4

Zie hoe eenvoudig dit eigenlijk is? Je hebt geen fancy stuff nodig als je ook aan de slag wilt met SFX. Hoe meer je gaat oefenen, hoe sneller je zal overstappen naar de professionele items, omdat dit fijner werkt. Dit is gewoon de ideale starters kit + als noodoplossing voor Halloween en Sint Maarten!

Heb jij nog tips? En ga jij verkleedt met Halloween?

Bekijk hier het artikel over het bouwen van een basis Halloween kit!


15 Comments

 • Paola

  13/10/2014

  Wat heb je al veel mooie dingen gemaakt! Handige tips ook.. Hier doe ik niet aan Halloween!

  Reply
 • Shannon

  13/10/2014

  Oh wauw wat mooi! Ik wist helemaal niet hoe dit moest! Maar wat heb je prachtige creaties gemaakt! X

  Reply
 • beautyforgirls

  13/10/2014

  Inderdaad erg eenvoudig. Ze zijn wel creapy hoor.
  Liefs, xxx

  Reply
 • Maroussia

  13/10/2014

  Super handig. Wat ben jij geod in eat je doet zeg :) Erg leuk x

  Reply
 • Daniëlle

  13/10/2014

  Brrrr, wat lijkt het echt! Wat kun je dat toch goed, en idd erg budget :)

  Reply
 • Evelien

  13/10/2014

  Wauw, wat ontzettend gaaf gemaakt! Die wonden, brr, net echt. Fijne tips :)

  Reply
 • Michaela

  13/10/2014

  Je halloween creaties zijn werkelijk perfect! Wat een handige tip van de wimperlijm, ik ga het binnenkort zeker weten uitproberen. Bedankt! :D

  Reply
 • femketje

  13/10/2014

  ik maak mijn halloween looks ook gewoon met normale make-up :)

  Reply
 • Manon

  13/10/2014

  Jij bent echt geweldig weet je dat?

  Reply
 • BeautyLife

  13/10/2014

  Wow, echt gaaf gemaakt allemaal ! :D
  X Selma

  Reply
 • Linda

  13/10/2014

  Wow wat een fantastische creaties heb je gemaakt! Echt heel leuk om zo terug te zien. En inderdaad, ook zonder ‘speciale’ producten kun je er wat moois van maken.

  Reply
 • Priscilla

  13/10/2014

  Super cool! Al moet ik wel bijna over mijn nek er van. Stiekem wil ik mijn eigen kleine makeup-pop uhhh Casper wel toetakelen met zoiets maar ben nu nog een beetje bang dat het nachtmerries bij zijn klasgenoten zal veroorzaken ;) Maybe next year.. heb ik nog wat tijd om te oefenen!

  Reply
 • Birte

  13/10/2014

  Na het zien van deze blogpost doe ik niet meer mee aan Halloween. Ik zou er toch maar lame uitzien vergeleken met jou ;-).

  Reply
 • Jasmine

  13/10/2014

  Een wandelend buffet met de havermout en gelatine. Aardbeiensiroop is ook iets, maar dan wordt het al gauw wat plakkeriger, mss gemengd met een creme *inspiratie*.

  Reply
 • denise

  14/10/2016

  hoi idd erg mooi en leuk gedaan!
  ik had ooit het receptje van gelatine wonden maken met glycerine erin. maar weet de verhoudingen niet meer. jij wel?
  hoor het graag,
  gr. denise

  Reply

Geef een reactie