Mehron Liquid Latex!

Oktober is de Halloweenmaand, zo ook op mijn blog. De tutorials overspoelen je met ranzige praktijken en het bloed valt haast niet meer af te tappen. Lenzen schuiven voorbij, maar het hoofproduct moet ook eens aan de beurt komen, namelijk de liquid latex van Mehron!

IMG_9660

De pluizige wattenbollen plakte ik voorheen vast met wimperlijm, maar de tubes vlogen er doorheen, potjes gingen op en de tijd was aangebroken om een grotre pot aan te schaffen. Het merk kwam voorbij, na een research van enkele weken kwam het product voor de feestdagen vorig jaar binnen. Het voornemen was ook om in 2014 aan de slag te gaan om de SFX(=special effect makeu-up), zodat ik mijn skills kon verbeteren.

IMG_9661

IMG_9662

De liquid latex was daar een onderdeel van. Betere producten, meer oefenen en daardoor verfijndere skills. Zelf ging ik voor de witte variant die ook redelijk transparant opdroogt, maar je hebt nog een doorzichtige versie, maar ook blauw, geel, bruin en roze als kleuren. Ga je het speciaal voor wonden en het wegwerken van protheses gebruiken, dan raad ik je of de witte latex aan of de transparante versie. Met de laatste zit je altijd goed!

IMG_9663

Een waterig bestand, veel vloeibaarder dan een wimperlijm, droogt sneller en heeft ook een betere houvast op de items waarmee je de liquid latex mee bedekt. Alleen is de geur een echte minpunt, het is sterk, ruikt naar ammoniak, maar als het eenmaal is opgedroogd, vervliegt ook de geur. Daarnaast komt de fles in plastic, waardoor je geen gevaar hebt dat het kapot valt!

Schermafbeelding 2014-10-15 om 14.10.11

Voor meerdere looks heb ik het product gevruik, maar de vleesetende bacterie was de ultieme proef hiervoor. Het opbouwen van lagen is mogelijk, het uitharen van huidwax en het bedekken van items. Op de fles wordt ook vermeld dat je flaked cereal kan gebruiken voor een grove ondergrond in combinatie met de latex, maar ook tissues, cotton en noem maar op!

Schermafbeelding 2014-07-19 om 16.45.36

Wil je aan de slag met het maken van wonden? Schaf liquid latex aan, want ik kan niet meer zonder! Het flesje bevat zo’n 133ML en daarvan heb ik royaal de latex in zijn looks gebruikt en nog steeds zit het nokvol! Zuinig in gebruik, daar houden we van! Het is mogelijk om de Mehron Latex van eBay te halen, maar pas wel op met de verzendkosten, zij hebben ook een website waar de latex rond de $11 is en anders is Facepaint nog je laatste optie!

Heb jij liquid latex in huis? En wat is jouw aanrader?


8 Comments

 • beautyforgirls

  15/10/2014

  Deze MOET ik hebben!
  Liefs, xxx

  Reply
 • Silke

  15/10/2014

  Jaaaa, liquid latex is zo fijn! Ik gebruik het ook super vaak en ben ondertussen al bijna door mijn tweede flesje heen. Ik heb de latex van Kryolan. In het dorp waar mijn ouders wonen zit toevallig hun groothandel, dus daar ga ik altijd shoppen :D

  Reply
 • Paola

  15/10/2014

  Wat een bijzonder product! Zelf maak ik nooit dit soort ‘looks’, maar wel gaaf!

  Reply
 • femketje

  15/10/2014

  ik hoor altijd veel goeds over dit spul!

  Reply
 • Stephanie

  15/10/2014

  Super vet!

  Reply
 • José

  15/10/2014

  Dit kende ik nog niet, lijkt me handig spul!

  Reply
 • BeautyLife

  15/10/2014

  Lijkt me onwijs handig spul om te hebben ! Echt vet wat je daar allemaal mee kan.
  Xx Selma

  Reply
 • Brigitte

  22/10/2014

  Hai, ik heb laatst voor het eerst deze latex gebruikt maar ik vond het behoorlijk pijn doen om het van mijn gezicht af te trekken, heb je daar tips voor?

  Reply

Geef een reactie