HEMA Oogdruppels.

Rommelend in de make-up schappen van het grote warenhuis in Nederland, want ik kom ook nauwelijks verder dan felroze kastengeest of de regenboog aan nagellakken. De HEMA heeft namelijk nog veel meer, want niet alleen voor mijn schoolspullen of kantoorartikelen ben ik daar aanwezig, maar nu ook mijn lenzen!

IMG_4166

IMG_4165

Ze hebben een groot assortiment aan allerlei lendenbakjes, maar ook zachte en harde lenzen, kleurlenzen en natuurlijk het lenzenvloeistof. Ik kocht ooit een klein flesje, maar inmiddels ben ik al toe aan de grootste die er is. Lenzen moet je schoonmaken voordat ze je in je ogen doet., maar na een tijdje dragen worden je ogen soms droger. Het verwijderen van de lenzen gaat moeizamer als ze urenlang op hun plek hebben gezeten rondom je pupil. Oogdruppels zijn dan de oplossing!

IMG_4160

IMG_4163

Ooit had ik vernomen dat het beter was om oogdruppels te gebruiken als je je lenzen verwijderd. Bij de HEMA spotte ik het kleine flesje wat ik ook in de praktijk op stage gebruikte. Het is volgend de verpakking een “opfrisser voor je ogen” en voornamelijk te gebruiken bij droge en vermoeide ogen.

IMG_4171

IMG_4172

IMG_4174

Nadat ik mijn aankopen had gedaan, ging ik naar huis, druppelde mijn ogen en in de avond zouden wij uitgaan. Lenzen in, gaan met die banaan! Halverwege de avond kreeg ik hoofdpijn wat uitliep tot een killer headache. Ik wilde niet naar huis, maar besloot mijn lenzen uit te doen, maar helaas werd het erger. De volgende dag had ik nog steeds hoofdpijn, maar minder erg als de nacht ervoor. Vervolgens druppelde ik weer, opnieuw hoofdpijn, maar toen kwam de doorslag. De oogdruppels vernauwen de aderen, waardoor ik waarschijnlijk de hoofdpijn heb gekregen.

IMG_4167

IMG_4169

Enkele weken terug probeerde ik het opnieuw, maar toen gebruikte ik de oogdruppels op het moment dat ik mijn contactlenzen droeg, met een handomdraai wipte ik de lenzen van het netvlies. met de oogdruppels gaat dit een stuk makkelijker, maar het voelt ook aangenamer voor je ogen. De volgende dag had ik geen hoofdpijn!

Ik weet nog steeds niet hoe de hoofdpijn de kop heeft kunnen opsteken, maar een kijkje op de ingrediëntenlijst is niet verkeerd. De druppels bevatten namelijk:
Euphrasia tinctuur = ogentroost -> kruidachtige plant
Cosmocil 0,002% = conserveermiddel
EDTA 0,01% = organische verbinding
Isotonic buffered solution = oplosmiddel?
Borax Buffer = een mineraal + doorverbinding

Schermafbeelding 2014-09-17 om 22.47.39

Trek je ooglid aan de onderkant naar beneden toe, van je wal totdat het gootje van je waterlijn zichtbaar is, druppel daar de oogdruppels in voor een fijner gevoel, knipper goed en dep het overtollige vloeistof langs de ogen weg. Het voelt verfrissend en beter aan, na het gebruik van de oogdruppels. Zoals bekend is test de HEMA niet op dieren en zijn de oogdruppels verkrijgbaar voor zo’n €4,00!

Heb jij oogdruppels? En wat zijn jouw ervaringen hiermee?


9 Comments

 • beautyforgirls

  22/10/2014

  Ik denk dat ik deze toch oversla. Wat gevaarlijk dat je er hoofdpijn van kreeg. Dat kan nooit goed zijn.
  Liefs, xxx

  Reply
 • Kiss & Make-up

  22/10/2014

  Raar, die hoofdpijn, vraag me af waar dat vandaag kwam. Ik heb zelf wel eens periodes waarin mijn ogen heel droog zijn. Ik koop dan meestal gewoon oogdruppels bij de apotheek, kost niet veel.

  Reply
 • Maroussia

  22/10/2014

  Hmmm klinkt niet echt super fijn. Ik heb zelf lenzen en laatst wilde ik deze kopen. Blij dat ik het niet heb gedaan ^^ x

  Reply
 • Manon

  22/10/2014

  Raar zeg dat je er hoofdpijn van kreeg!

  Reply
 • Stephanie

  22/10/2014

  Brr eng van die hoofdpijn..
  Ik gebruik geen oogdruppels. Ben jaren aan het zoeken geweest naar de juiste lenzen en uiteindelijk heb ik deze gevonden! Deze kan ik 12 uur per dag in en heb nooit meer last van droge ogen :)

  Reply
 • Evelien

  22/10/2014

  Holy shit, wat jammer van die hoofdpijn zeg! Wel fijn dat je je lenzen er makkelijk uitwipt, maar toch.. brrrrr

  Reply
 • Jasmine

  22/10/2014

  Klinkt een klein beetje louche dat je er hoofdpijn van kreeg, misschien toch iets inderdaad dat niet helemaal goed loopt maar dan zou dat normaalgesproken toch op de verpakking moeten? Zelf gebruik ik niet echt oogdruppels behalve als de lucht ontzettend droog is, erg vervelend. Heel handige beschrijving trouwens, veel beter dan in het wilde weg druppelen ^-^

  Reply
 • bezoekster

  27/10/2014

  Hey wat me meteen opviel Borax is giftig. .snap niet dat het hier in kan zitten..

  Reply
  • CynthiaKoning

   17/12/2014

   Serieus? Dat is wel vreemd. Ik ga er eens research naar doen. Thanks!

   Reply

Geef een reactie