MEHRON Spirit Gum + Remover.

Toen ik gisteren op Twitter las dat het nog maar 8 zondagen duurt voordat de feestdagen voor de deur staan, realiseerde ik mij opnieuw dat Halloween ook deze week is. Vrijdag is het zo ver, maar als je een avondje gaat doorhalen of naar de party’s vertrekt, wil je wel dat de SFX-look op zijn plek blijft zitten. Daarvoor heb je namelijk Spirit Gum en de Remover van Mehron!

IMG_9657

IMG_9646

Mehron heeft vele producten in plastic flessen, waardoor niets kapot kan gaan tijdens het verzenden. Het merk is namelijk niet verkrijgbaar in Nederland, maar wel over te laten vliegen uit Amerika. Zo kunnen ze ook niet kapot vallen en zijn ze geseald met een stevige dop.

IMG_9648

IMG_9655

Om te beginnen met de Spirit Gum zelf, die een ronde afschroefbare dop heeft. Spirit Gum is namelijk voor het hechten van huidwax, latex, maar ook protheses op de huid. Het is plakkeriger dan latex en met liquid latex kun je ook lagen opbouwen, wonden creëren en huidwad uitharden. De Spirit Gum dient alleen voor het vastplakken van items en is eigenlijk alleen zichtbaar op de achtergrond.

IMG_9653

Het heeft een roestbruine kleur, tegen ice tea aan, waardoor het transparant opdroogt. Wel kun je de Spirit Gum gebruiken voor het maken van littekens, omdat het de huid gladder maakt, doet plakken, maar is af te poederen met een transparante poeder. De geur is daarentegen wat minder, maar het doet zijn werking uitmuntend! De geur is sterk, het doet mij denken aan nagellak en mondwater, maar neemt af als het uitdroogt.

IMG_9656

Helaas krijg je de Spirit Gum moeilijk van de huid, maar daarvoor heb je de Spirit Gum Remover! De paarse vloeistof is dunner dan de Spirit Gum zelf, dat is vrij stroperig en lijkt net op honing. Ook de Remover is sterk van geur en volgens het flesje zacht voor de huid. Gurl, dat is het niet.

IMG_9650

Mijn tere huid trok het in de oktobermaand wat minder, misschien omdat ik het te vaak heb gebruikt, aangezien bij veel looks de Spirit Gum was betrokken. Zoals ik al zei is de geur enorm sterk en herken ik de blauwe mondwater van Listerine erin terug, maar het doet zijn werk wel als een baas! Voor QUEENKING ging ik met een concealer op olie basis aan de slag, waardoor het een hel was om mijn gezicht te reinigen, maar als de Remover te voorschijn kwam veegde ik het erin een handomdraai af.

IMG_9652

De Spirit Gum ging een stuk moeilijker, maar als je het watje doordrenkt met de Remover, een tijdje laat inwerken en vervolgens met roterende bewegingen reinigen, dan is het te doen. Daarnaast zijn beide producten zuinig in gebruik, de Remover iets minder, maar dat is logisch. Net zoals je conditioner.

Schermafbeelding 2014-10-24 om 23.54.48Bij de SFX make-up van een zombie gebruikte ik de Spirit Gum onder mijn ogen.

IMG_3561Ook gebruikte ik de Spirit Gum in mijn zombie beet tutorial. 

De Spirit Gum en de Remover hebben mij verder geholpen in het proces om mijn skills dit jaar te verbeteren! Beide doen hun werking uitstekend, want de huidwax blijft muurvast op zijn plek zitten en mijn haartutorial die fout ging liet menig man schrikken. De Mehron Spirit Gum bevat 133ml en is $7,50 en de Mehron Spirit Gum Remover bevat 270ml en kost $9,50, beide zijn verkrijgbaar bij FacePaint! Pas wel op met de verzendkosten + de douanekosten, want beide kunnen hoog oplopen. Het is ook mogelijk om deze items van eBay te halen.

Maak jij gebruik van Spirit Gum of de Remover? Of gebruik jij andere items van Mehron?


12 Comments

 • Maroussia

  28/10/2014

  Hele handige prosucten voor dat soort looks ^^ x

  Reply
 • Mirne

  28/10/2014

  Ik denk dat mijn huid hier echt niet vrolijk van zou worden. Maar toch moet ik ooit een van jouw geweldige looks namaken.

  Reply
 • Manon

  28/10/2014

  ohhhh je look is zo gaaf

  Reply
 • Shannon

  28/10/2014

  Ohhh ik ken dit helemaal niet! Doordat ik je blog soms bekijk zie ik dingen die ik bij niemand anders zie. Gaaf zeg! Liefss♡

  Reply
 • Paola

  28/10/2014

  Leuk om te zien wat je ervoor gebruikt hebt! Zelf ben ik niet bezig met Halloween en zal ik het niet snel gebruiken voor looks..

  Reply
 • Eilish

  28/10/2014

  Ik heb er nog nooit van gehoord. Maar ik heb dan ook niet zoveel skills als jij haha! Wie weet.. some day!

  Reply
 • LifeOfBun

  28/10/2014

  Duuuude that zombie-bite. o_O It’s gorgeous! (Is that the word though? Heehee.)
  And you sell shirts now? Baller chick! ;D
  Good to know dat die spirit gum remover zo goed werkt! Ik trek die crap er meestal gewoon af, eeeen das inderdaad niet zo lekker! D:

  Reply
 • Poonpo

  10/11/2014

  Oh My God ! Its very much scary , that arm one :P

  Reply

Geef een reactie