BEZOEKERSWEEK #2: Larpen met Eleonora!

Mijn naam is Eleonora Willems dochter, ik ben geboren ergens rond 1200 en ben nu 17 jaar oud en ben een genezer in een grote groep mannelijke orcs. Zo begint het verhaal van mijn larp karakter. LARP is mijn allergrootste passie, meerdere keren per jaar pak ik mijn kampeer spullen om een weekend te “larpen”.

unnamed

Wat is LARP?
LARP betekend Live Action Roll Play, of zo als ik het aan niet larpers uit leg : improvisatie theater zonder publiek. Ik denk dat we soms allemaal wel eens dromen na het zien van een vette actie film over ook zo’n spannend avontuur. net zo als Jack Sparrow roven en plunderen, of  als slimme elf zo als in lord of the rings je hele volk redden van de orcs.

unnamed-1

In LARP word deze fantasie werkelijkheid door middel van rollen spel. Je waant je in een hele hele andere wereld. Een wereld met veldslagen en heel veel politiek. je kiest zelf wat of wie je bent. Je schrijft een karakter achter grond uit en maakt een kostuum, en besteed ervaringspunten aan in spel skills zo als healen of het kunnen vechten met een zwaard of speer( lees: dit zijn speciale LARP zwaarden van schuimrubber en latex).

unnamed-3

Het vechten is een apart systeem binnen een LARP, hier in spelen je pantser en levenspunten een grote rol. Hoe meer pantser je hebt hoe vaker je geraakt kan worden, sommige mensen lopen dus in een volledig harnas, maar zijn niet onoverwinnelijk (als je het niet kan winnen kan je altijd proberen weg te rennen, die staalapen gaan niet zo snel;)). Wat nog belangrijker is dat jij je tegenstander kan raken. Ben je zo vaak geraakt dat al je levens punten en harnas punten op zijn dan ben je gewond en moet een healer je komen genezen. Gebeurd dit niet binnen een bepaalde tijd is je karakter dood… Jep GAME OVER. Op dat moment is het spel voor je karakter over en moet je op nieuw beginnen met een nieuw karakter. Gelukkig vinden “player kills” niet vaak plaats. :)

unnamed-2

In mijn geval ben ik dus een orc, niet een echt voor de hand liggende keuze. Orcs zijn dom en erg strijdlustig, iets wat ik in het echte leven dus echt niet ben. Maar ook dit kan je zelf verder in vullen. Dus is mijn orc netjes opgevoed door een gezin en  kan daarom lezen en schrijven en healen.Wat ik zo al mee maak op een evenement? Nou heeeeeel veel !! Zo ben ik raadsvrouw binnen de groep en doe vriendschappelijke onderhandelingen met andere spelers groepen. hou ik geld achter voor de grote baas en heb ik wel eens geprobeerd het dorp te plunderen met mijn groep , en ben ik uitgehuwelijkt aan een mens… Al ben ik het daar zelf niet mee eens :P Ik heb te veel mee gemaakt om zo even hier neer te zetten.

Ik kan er nog wel 10000000 woorden aan het onderwerp LARP besteden, maar het is zeker iets wat je moet ervaren.

Groetjes,
Eleonora

Wil je ook een keer komen Larpen of wil je meer informatie ga dan naar Gamesnstuff.com


7 Comments

 • Paola

  03/11/2014

  Leuk om te lezen dat het helemaal je ding is! Voor mijzelf zou het niks zijn..

  Reply
 • Mirne

  03/11/2014

  Ik vind dit echt een fascinerende wereld. Ligt zo ver van me vandaan, maar vind het wel gaaf om te zien hoe andere hier helemaal in op kunnen gaan.

  Reply
 • Miss Mags

  03/11/2014

  Hey wat leuk ! Altijd al eens een kijkje willen nemen bij Larpen. Vind het allemaal erg interessant.

  Reply
 • Sarah

  03/11/2014

  Wat leuk om dit te lezen! Ik vind het best wel interessant, maar toch zou het niks voor mij zijn.

  Reply
 • Nadia

  03/11/2014

  Ik vind het echt bijzonder dat er dit soort dingen zijn, net zoals groepen mensen die oude veldslagen naspelen en gewoon dagen in 1800 gaan wonen ofzo.

  Reply
 • femketje

  03/11/2014

  ik zag er laatst wat over op tv, lijkt me leuk om ook eens te doen!

  Reply
 • Lisa

  04/11/2014

  Oke dit klinkt echt heel tof! Inderdaad alsof je even een tijdje in een film zit. Cool!

  Reply

Geef een reactie