Mijn standaard stappen in het make-up proces! (+Tips!)

Het schaamrood staat weleens op mijn kaken bij het filmen van make-up video’s, want vaak herhaal ik dezelfde acties. Mijn eerste stappen kennen de actieve kijkers wel, ondanks dat probeer ik het zo vaak mogelijk te veranderen, maar ik houd van de producten die ik gebruik. Ik heb een routine dingetje voor een aantal stappen en vandaag zet ik ze onder elkaar!

55-1024x645

Bij elke ooglook begin ik met een oogschaduwbasis! Jarenlang was de Too Faced Shadow Insurance mijn favoriet, maar ik wissel het af met de Essence I love Stage primer, want ook dit is een favoriet. Een fijn budgetmerk, maar primen is de eerste stap! Natuurlijk over het ooglid, arcadeboog en door de wenkbrauwen.

2

Vele oogschaduws dekken net wat beter als je er een kleur onder gooit als basis. Heb je een oogschaduw met dat rare schildpaddeneffect op de oogleden? Maak gebruik van het NYX Jumbo Pencil in de kleur White of een ander romig oogpotlood Dit is mijn favoriete stap, omdat vele kleuren gaan spreken. Ze komen naar voren, glitters worden ineens zichtbaar en het egaliseert de oogschaduw.

IMG_0463-1024x753

Ben je blond? Of heb je last van lichte wimpers? Wie kent het gapende gat wel niet tussen zijn wimperrand en de gelliner? Welcome to my life! Gelukkig komt daar de volgende stap aan, want met thightlining kun je dit gemakkelijk voorkomen. Een zwart oogpotlood tegen de wimperrand aan en goed de boel inkleuren. Pas wel op dat je niet te ver het ooglid op gaat, tenzij je een eyeliner draagt, dan is dit no problemo.

111

Mijn wenkbrauwen worden niet geplukt, omdat ik al een gorgeous vorm van mijzelf heb. Hierdoor heb ik wel kleine donzige haartjes, waardoor ik geen concealer kan gebruiken en mijn wenkbrauwen niet strakker kan maken.. JOKE! Ik corrigeer mijn wenkbrauwen met een laagje foundation aan de buitenkant en blend het in mijn huid met de Precision Angle van Sigma en op het wenkbrauwbot ga ik voor de highlighter. Met een lichte oogschaduw werk ik de onderkant bij met een oogschaduw. Works like a damn charm + geen kliederboel, maar een nette on point brow.

111

Blenden is moeilijk + tijdrovend, maak het daarom gemakkelijk met de blendtruc! Een lichte kleur op het wenkbrauwbot en die laat je doorlopen tot en met je arcadeboog of zelfs in de crease. Hierdoor heb je een zachte basis om op te bouwen, blend je gemakkelijker en heb je geen vlekken.

IMG_3130-1024x900

Foundation eerst, vervolgens concealer en dan afspoederen. Shapen, blush aanbrengen op de appels van mijn wangen en een glanzende highlighter op mijn neusbrug en de jukbeenderen om die naar de voorgrond te brengen. Het is voor mij heel eenvoudig, omdat ik in een soort van routine zit, maar kan mij heel goed voorstellen dat je dit beu wordt na verloop van tijd, maar alles heeft een betekenis!

Wat zijn jouw standaard stappen in het make-up proces?


14 Comments

 • Deb

  18/11/2014

  Cynth!! Ik heb jou ook gemist!! Ik was serieus ‘touched’ door jouw comment van midden in de nacht!! Heel lief, ik ben ook al een tijd niet meer op jouw blog geweest vanwege werk, ik was preoccupied en net als jij de nodige blablabla;-) Ik volg je wel wat actiever op FB.. en uit het oog wil niet zeggen uit het ♥!

  Wat betreft je routine stappen.. herkenbaar ook al ben ik een tijdje niet op je blog geweest.. Ik val wel haast van mijn stoel dat je geliefde TOO Faced primer het veld moet ruimen voor eentje van Essence ;-) en die brows van jou.. ik blijf er jaloers op. Je blijft facineren, inspireren.. kortom ik kan nog veel van je leren (sh*t dat rijmt haha) XX

  Reply
  • Deb

   18/11/2014

   facineren moet natuurlijk fascineren zijn.. duuuuhh! ;-)

   Reply
  • CynthiaKoning

   17/12/2014

   Wat een liefde Deb! Dat is waar, uit het oog, maar niet uit het hart! <3

   Reply
 • Mariëlle

  18/11/2014

  Leuk dat je dit deelt, je make-up zit altijd geweldig dus dit is handig! :)

  Reply
 • Melissa

  18/11/2014

  Haha, echt met oogschaduw ben ik nog niet helemaal in thuis, dus ik vind je standaard stappen erg fijn om te lezen ;) Je maakt echt de mooiste looks!

  Reply
 • Kiss & Make-up

  18/11/2014

  Tof dat je alles zo uit de doeken doet in deze post! Jouw ooglooks zijn altijd om van omver te vallen, zo mooi.

  Reply
 • Irma

  18/11/2014

  Veel van je trucjes kende ik al, maar toch leuk om alles te lezen. Die blendtruc works like a charm!

  Reply
 • Miranda

  18/11/2014

  De blend truc is echt een uitvinding.

  Reply
 • Kirsten

  18/11/2014

  Lovely tips! Ik wil ook nog heel graag een Jumbo Eye Pencil van NYX :D ik houuuu van jouuuuuwnnn make-up looooks JEEJ KONINGCREWWW ROCKSSS. haha sorry. Fijne tips geef je in dit artikel.

  Reply
 • Maroussia

  18/11/2014

  Super fijne tips! Ik ga ze proberen te gebruiken ^^ x

  Reply
 • Nadia

  20/11/2014

  Ik gebruik ook altijd op mijn ooglid tot wenkbrauw zowat een basis kleurtje en daaroverheen maak ik pas mijn look. Werkt gewoon wat fijner.

  Reply
 • Poonpo

  26/11/2014

  Gorgeous Gal , from where you learn all these techniques ? I am a big fan of yours :)

  Reply

Geef een reactie