FOTO TUTORIAL: Kerst pin up.

We gaan terug naar de jaren ’40, waar de pin up dames opstonden. Het zijn glamour modellen om op de puur te pinnen, omdat zij zelden op kalenders waren te vinden. Men zag daar wel wat in, produceren massa’s aan posters en andere dingen, waardoor de pin up dame een echte feit werd. Ditmaal iets moderner, wat feestelijker en geschikt voor kerstmis!

1

Het zijn veel kleuren, veel variatie, koel gecombineerd met warm, maar toch matcht het langzamerhand beter dan verwacht. Hoe langer je kijkt naar de look, hoe mooier het wordt. De zilveren eyeliner met de knalrode lipstick is pakkend, maar kan ook makkelijk gecombineerd worden met donkerrood, donkerbruin of misschien wel paars! Op naar de foto tutorial!

IMG_4803

Twee simpele primers die veel voor je ooglook betekenend. Als eerst de eyeprimer van Essence, namelijk I Love Stage en op het ooglid depte ik het NYX Jumbo Pencil White en wat in het binnenste ooghoekje. Heb je deze producten niet? Gebruik dan een ander wit oogpotlood!

IMG_4805

Daaroverheen ging Innocent van ELF, maar jij kunt elke andere crèmekleur op het ooglid deppen, wel een matte variant. Ook weer de ooghoeken meenemen en wat aan de onderkant van het oog. Vergeet niet om dit als highlighter ook te gebruiken op het wenkbrauwbot en als blendtruc!

IMG_4809

Van de Kardashian Beauty palette, Kim’s Kardazzle, gebruikte ik de zandkleur in de arcadeboog als eerste base voor het opbouwen van de intensiviteit.

IMG_4810

Donkerbruin uit dezelfde palette in de outer v, maar ook onder het oog. Opnieuw kun je weer elke bruine kleur gebruiken die jij in je stash hebt, maar houd er rekening mee dat je voor een matte kleur gaat.

IMG_4816

Blend dit toch een mooi egaal geheel, omdat je anders zo’n rand in je oogschaduw krijgt. Bouw het rustig op, blijf tussendoor blenden als dat nodig is.

IMG_4821

Om in de feestelijke stemming te komen gebruikte ik een zilveren Metallic Liquid Eye Liner van Mineralogie in de kleur Sequin. Een mooie strakke wing langs de wimperrand. Geen zilver? Gebruik dan een grijs of maak een oogschaduw vloeibaar, ook kun je een glitter eyeliner aanbrengen.

IMG_4826

Het krullen van je wimpers kan tegenwoordig met allerlei voorwerpen, want ook het bestek komt eraan te pas. Vervolgens bracht ik een laagje of drie mascara aan met de nieuwste van de HEMA en de Golden Rose City Style Mascara. Laten we het huidkleurige oogpotlood van Essence All I Want niet vergeten. Ook kun je voor een zalmkleur gaan, wit of zelfs zwart, bruin of blauw.

IMG_4830

Maak de make-up look compleet met een kersverse rode bloedkleur van Mineralogie, namelijk Devils Advocate of een andere lipstick die jij in je stash hebt liggen. Vergeet niet dat het ook mogelijk is om een andere kleur erbij te dragen, match lekker, doe eens gek! Het is immers voor kerstmis!

IMG_4831

De make-up is pas echt af, zodra de foundation van Oriflame uit The One Collection erbij komt kijken, een finishing powder van de Etos en de Mineralogie Blush Harmony & Wallflower op de appels van mijn wangen. Gebruik een foundation die matcht bij jouw huidteint + een poeder en een gorgeous blush. Vergeet niet de bronzer – of een oogschaduw in jouw kleur – om je jukbeenderen naar boven te halen. Zelf ging ik voor de NYX Blush in Taupe!

IMG_4841

Het is zo’n simpele kerstlook, maar toch in een feestelijke stemming. Gebruik nepwimpers, nog meer highlighter of glitters om het wat op te spicen. Trek je mooiste outfit aan, doe je haar op een elegante manier en verleidt iedereen die je tegen komt. Of niet. En ga gewoon je kalkoen eten of je pannetje opwarmen. BE FAB, BE YOU!

Een grijze eyeliner, iets voor jou?


15 Comments

 • debby

  20/11/2014

  Oeh wat mooi die eyeliner lady! En wat is je haar prachtig lang.

  Reply
  • CynthiaKoning

   17/12/2014

   Dankje! Toevallig heb ik het laatst geknipt, heel mijn ombre is eruit. :”) Geen zorgen, dit is inmiddels alweer gebleekt en bijgeverfd!

   Reply
 • beautyforgirls

  20/11/2014

  Heel mooi gedaan meid. I love the lips. Rood staat je echt goed.
  Liefs, xxx

  Reply
 • Kiss & Make-up

  20/11/2014

  Gek dat die zo’n bijna-witte ooglook jou zo goed staat! Ik zie er echt als een lijk uit als ik dat doe.

  Reply
 • Bertine

  20/11/2014

  heel bijzonder dat zilver op wit! ik vind m zeer origineel en geslaagd!

  Reply
 • Manon

  20/11/2014

  wat een geweldige look!

  Reply
 • Irma

  20/11/2014

  Je maakt me nieuwsgierig naar die HEMA mascara!
  Komt er een review van? Want je wimpers vallen heel erg op!

  Reply
 • Mjay

  21/11/2014

  Die eyeliner, hoe vet is die?! Voor mij is het teveel wit maar in combi met de rode lipstick is het wel heel erg mooi! :-)

  Reply
 • I love 40’s Pin Up en jij hebt ’t weer briljant gedaan! Wat een gorgeous look!

  Reply
 • Lisa

  21/11/2014

  Wauw, echt prachtig! :)

  Reply
 • petra

  23/11/2014

  I love your make-up looks <3

  Reply
 • Poonpo

  26/11/2014

  Loved your green hairstyle , :D

  Reply

Geef een reactie