Cannabios Bodylotion + twee balsems!

De grootste merken verwerken het Nederlands trots in hun cosmetica producten. Van boeren klompen tot aan de windmolens en de tulpenvelden. Het groen wat je bij de lokale coffeeshop kunt halen zit waarschijnlijk ook in jouw lip tar, wat dacht je van de cosmetica lijn van TBS? Daar zat geen oregano in. Cannabios komt met een geheel eigen collectie met, van bodylotion tot aan body wash en massage olie, maar er is meer!

IMG_4592

IMG_4591

De wintermaanden zijn aangebroken en een droge huid is te bekennen. Het gaat trekken, voelt ongemakkelijk en een goede verzorging is een must. De Cannabios Organic Hemp Moisturizing & Softening, Skin and Body Lotion biedt daarin een uitkomst. Dankzij de voedende bestanddelen, zoals olijfolie, cannabis sativa zaadolie, karitéboter, rozemarijnolie, lavandula angustifolia olie en citroenschilolie hydrateert de bodylotion jouw huid en verzacht deze tegelijkertijd!

IMG_4590

IMG_4599

De lekkere grote fles met een inhoud van 250ml komt in een knijpbare verpakking, inclusief een handige dop. Zoals gewoonlijk met de ingrediënten op de achterkant en de gebruiksaanwijzingen. Bij het openen van de dop komt de romige en geurige aroma je tegemoet. De krachtige rozemarijn overheerst, maar bij het uitsmeren van de vaste substantie merk je al snel dat er ook olijfolie in zit met een vleugje citroen. Om te watertanden!

IMG_4602

IMG_4603

De Cannabios Organic Hemp Moisturizing & Softening, Skin and Body Lotion smeert gemakkelijk en egaal uit. Het is zuinig in gebruik en mijn huid neemt het razend snel op! Daarnaast vond ik ook dat er een reinigende werking in zat. Het deed mijn huid opknappen en het gaf mij een opfrissend gevoel. Daarnaast bevat het product geen conserveeringsmiddelen, kunstmatige kleur- en geurstoffen.

IMG_4605

IMG_4606

IMG_4626

Mijn huid is jarenlang een ramp geweest, waardoor ik nog steeds geen lippenbalsems kan verdragen, maar ik kon het in ieder geval weer opnieuw proberen met de Cannabios CBD Hennep Biobalsem met Munt, Citroen en Lavendel. Een schattig potje van plastic met een grote ronde dop en een uitsteeksel, zodat je het gemakkelijk kunt open wippen, ideaal.

IMG_4624

IMG_4625

De organische hennepbalsem bevat bestanddelen o.a. muntolie, citroenolie en lavendelolie. De muntolie staat ervoor dat het de bloedstroom verbetert, maar ook de zenuwen stimuleert. Citroenolie bevat weer vitamine C, dat is om collageen te produceren. YES! Hierdoor verminderen rimpels, omdat de huid strakker en voller wordt. Het heeft verstevigende eigenschappen, maar het verjongt en verzacht de huid. Lavendelolie is perfect voor mijn huid. Het heeft een beschermende functie, antischimmeleigenschappen en is een goede keus voor acne. Het remt namelijk de bacteriën, maar ook is het een spierontspanner.

IMG_4623

IMG_4626

Een vrij stevige substantie, heel vettig door de olijfolie die erin is verwerkt, maar ook de geur is vrij aanwezig. Het ruikt fris, maar ook herken je de olijfolie met een snufje peppermint. Je kunt het gebruiken op schrale plekken op je lichaam, zelf koos ik ervoor om het aan te brengen op mijn ellebogen, soms mijn handen en gebruikte ik het als lippenbalsem. GURL. THIS. IZ. SOME. AMAZING. STUFF. Mijn lippen waren de volgende dag heerlijk zacht! Bye bye chapped lips!

IMG_4608

IMG_4607

Last but not least hebben we nog een zalf, namelijk de Trompetol CBD Zalf Extra met Tea Tree. Een glazen potje, inclusief een draaidop met de ingrediënten er opnieuw op vermeld. De effectieve zalf met natuurlijke hennep extracten is ook opnieuw voor de huidbehandeling. Ook hier is de structuur dik, wat gelei-achtig en smeert als boter. Ook hier zit weer CBD in, wanneer dit inwerkt op de cannabinoïdenreceptoren in het lichaam, activeert en bevordert het de natuurlijke reactie van het lichaam op pijn, stress, angst enzovoort in het zenuwstelsel.

IMG_4610

IMG_4612

Door de Tea Tree is de geur van de huidbalsem sterk, maar dit zwakt wel af gedurende dag. Het voedt ook net zoals de andere producten, helpt je huid de winterperiode door en ik merk dat de Tea Tree , maar ook de hennepzaadolie, citrusolie, muntolie en de lavendelolie een verzorgende en opnieuw een reinigend

IMG_4609

IMG_4616

insamenwerkinggeschrevenmet

Door de Tea Tree is de geur van de huibalsem kenmerkend sterk, maar dit zwakt gedurende dag wel af. Het voedt ook net zoals de andere producten en het helpt je huid de strenge winterperiode door, dankzij de olijfolie, citrusolie, maar ook de hennepzaadolie, de lavendel- en muntolie. Zelf gebruikte ik dit op schrale en droge plekken, maar ook als voetencrème! Pas wel op, want Trompetol kan bij een te hoge dosering – te vaak gebruiken op één dag – leiden tot een allergische reactie bij mensen die hypergevoelig zijn.. like me. Ik heb er geen last van gehad, maar houd het in de gaten.

IMG_4597

De Cannabios bodylotion is goddelijk, geschikt voor elke huidtype, maar ook ideaal voor in de tijd zoals nu. Mijn huid is verdrietig om het weer, maar als ik de bodylotion gebruik, merk ik dat ze opknapt! De Cannabios Organic Hemp Moisturizing & Softening, Skin and Body Lotion is verkrijgbaar in de webshop Zamnesia voor €15,00, waar ook de andere producten Cannabios CBD Hennep Biobalsem met Munt, Citroen en Lavendel voor €12,50 en Trompetol CBD Zalf Extra met Tea Tree voor €9,95 (30ml) de worden verkocht.

Heb jij weleens producten geprobeerd van Cannabios? Of items met hennep op de ingrediëntenlijst?


2 Comments

 • debby

  04/12/2014

  Hahah moest bij de titel al denken aan canabis :) Verklaard een hoop. Klinken als heerlijke producten

  Reply
  • CynthiaKoning

   16/12/2014

   Haha, het zijn ook goddelijke items! Vooral de bodylotion!

   Reply

Geef een reactie