KERST TALK: Tips om kerststress te voorkomen!

Je wilt met kerst er op en top uitzien, maar je bent zenuwachtig, alles gaat mis, net zoals vorig jaar. Maar hey, pak je rust hoor. Laten we de kerst-stress nog even in de kast staan en peaceful te werk gaan. Pak een kop thee en vijf minuten rust om het artikel te lezen, because it’s gonna blow your mind!

 

Oké, neem dat met een kruiwagen zout, maar misschien heb je aan de tips die ikzelf al jaren toepas! Ben je net zoals mij iemand die van dit soort feestdagen houdt? Begin dan op tijd met wat je aan wilt. Hoe ga je eruit zien met de kerstdagen? En wat doe je met Oud en Nieuw aan? ga je voor iets nieuws of combineer je een oud kleding stuk met iets nieuws? Gurl, you gonna look fab anyway!

Nadat je je outfit bij elkaar heb gezocht met alle items, dus ook je sieraden en shoes + je clutch, ga je over naar de make-up. Ga je matchen? Of doe je het niet? Shimmer of Mat? Donker, licht of aanwezig en extreem? Maak proeflooks van te voren, zodat je kunt kijken of het je staat!

Wallen like hell? I feel you. Drink vanaf nu veel water bij of iets anders, zolang je maar even de natnek uithangt en ga op tijd slapen. Hoe onmogelijk dit ook klinkt, ben je niet van het vroege slapen? Maar wel de dutjes tussendoor? Doe je schoonheidsslaapje, want alle beetjes zijn mooi meegenomen! Slapen + veel drinken, it’s good for tha body! Hoe meer je gehydrateerd bent, hoe minder slaap je ook nodig zal hebben.

Natuurlijk kun je nog je hele voedingspatroon aanpassen, maar we hebben niet zeeën van tijd. Hiermee moet je eerder beginnen, maar een partje fruit meer op een dag is nooit verkeerd. Healthy smoothies voor je huid, dat kan wonderen doen.

Een beautymiddag of avond of gewoon een dag houden, ontspanning is belangrijk! Plan een hele dag niets in en ga rustig op de bank liggen met een masker en geniet van de tijd die je even voor jezelf hebt genomen. Een me-time momentje is belangrijk!

Ga opzoek naar de cadeautjes en begin daar nu al mee. Zoek alles uit op het internet of in de folders die je binnenkrijgt, want de voorbereidingen zijn het halve werk. Eigenlijk al een groot deel, want laat ze in de winkel inpakken, dat scheelt ook weer een zorg.

Gele tanden? En ben je er onzeker over? Maak dan gebruik van de thuisbleekset van iWhite. Zelf ben ik idolaat van het merk, want mijn tanden gingen enkele tinten omhoog! Geen geld? Poets dan met de tandpasta van de Kruidvat, namelijk Beverly Hills Formula Perfect White. Deze helpen je om binnen enkele dagen een tintje witter te gaan.

Een dag voor de feestdagen.. 

Leg alles van te voren klaar, zodat je in de ochtend niet zo’n stress hebt. Niet alleen je kleding, maar de inhoud van je tas – als je weggaat – je schoenen – pleisters als je die nodig hebt in je heels – accessoires en desnoods je make-up. Vergeet niet je haren! Je kunt dit ook doen met de krulspelden die je de avond van te voren in kunt rollen. Gebruik anders deze hitte vrije krultechniek!

Lak nu je nagels! Natuurlijk moet je oppassen met het beschadigen hiervan, maar een goede laag topcoat moet ze weerhouden van het chippen. Vergeet niet om je handen, maar ook je voeten goed in te smeren.

Ben je aan de witte kant en wil je het liefst wat bruiner zijn? Tanningspray! Doe dit niet als je het nog nooit hebt gedaan, ga dan even voor de proefperiode die twee of drie weken voor de feestdagen zijn, maar het is nooit verkeerd om even met de spray langs je benen en armen te gaan! Vergeet het gezicht niet + de hals!

De dag van de feestdagen..

Geen zorgen, want jij hebt alles een dag van te voren klaargelegd. Zowel je kleding als je make-up. Heb je geen zin in nog meer stress? Sta dan wat eerder op, zodat jij in alle rust en tijd jouw eigen make-up kunt doen. Geniet van het moment en neem er de tijd voor.

Geniet. Denk aan alle leuke en hilarische momenten die je dat jaar hebt meegemaakt, straal en lach zoveel mogelijk. Iemand die lacht is aantrekkelijker! Helemaal met de feestdagen is het niet verkeerd om je beste glimlach op te zetten. Je hebt immers je tanden niet voor niks gebleekt!

Neem je make-up kit mee in je tas als je wat nodig hebt, vergeet de pleisters en al die andere ellende niet. Blotting paper en wat dacht je van tissues? Lees dit artikel eens als je je tas wilt vullen met de juiste items!

Zoals ik al zei zijn de voorbereidingen het halve werk en ook hier zal het je enorm veel tijd + stress schelen! Het is belangrijk dat je het naar je zin hebt, maar natuurlijk dat je er ook goed uitziet. Succes met de voorbereidingen en ik wens je twee goddelijke kerstdagen toe. Dit kan je trouwnes ook toepassen met oudjaar! Alvast een fijne jaarwisseling!

Heb jij nog tips? Deel ze gerust!


8 Comments

 • Irma

  09/12/2014

  Hihi, zoiets als kerststress ken ik niet. Ik bedenk van tevoren wat ik aan doe en dan op de dag zelf benen scheren, make-up en haar een beetje fatsoenlijk doen en tadaaa. Lekker genieten van de feestdagen :)

  Reply
 • Kiss & Make-up

  09/12/2014

  Kerststress, dat ken ik niet hoor :-) Mezelf gewoon lekker volstompen met mijn voeten onder tafel terwijl een ander mij bedient, hoe kan dat nu stressy zijn?! ;-)

  Reply
 • Charissa

  09/12/2014

  Goede tips, gelukkig ben ik meestal niet zo gestrest tijdens de Kerst: we blijven gewoon lekker thuis, dus het is gezellig & relaxt. Ideaal

  Reply
 • Eilish

  09/12/2014

  Fijn artikel! Ik moet op kerst ook nog eens heen en weer fietsen in m jurkje.. nou doe haar en makeup… Aaah

  Reply
  • CynthiaKoning

   16/12/2014

   YEASH GUUUURL! Daar zit ik ook heel erg tegenop met oudjaars, want ik wil dat niet doen. Hoe ga jij dat doen? :’)

   Reply
 • Birte

  14/12/2014

  Ik heb eigenlijk weinig last van kerststress, want ik ben een GROTE fan van deze periode and no one or nothing’s gonna kill my christmas spirit ;-).

  Reply
 • Poonpo

  16/12/2014

  Merry Christmas :)

  Reply

Geef een reactie