Mijn tradities met oudjaar!

Eigenlijk zou ik oud en nieuw willen gaan filmen, maar misschien is het niet zo handig, want de Koning herself staat met de beste dag van het jaar gedurende dag buiten. Inclusief een drankje in mijn hand, maar niet als ik afsteek. Wees verstandig en denk na. De dag van oudjaar heb ik een dag voor tradities en vandaag deel ik die met jou!

large

Voor tien uur sta ik opgemaakt en wel in de gang te rommelen in mijn gehaalde vuurwerktas bij onze vuurwerkwinkel. Een kromme rug van het tillen, maar drie dagen geleden tilde ik mijn eerste items weer uit de auto. Een big smile als ik het kruit ruik, de verpakkingen zie en wat dacht je van het uitpakken van de spullen? GE-WEL-DIG!

Schermafbeelding-2014-01-04-om-02.36.05Mijn make-up look van vorig jaar.

Oké, de eerste traditie is vroeg opstaan. In al mijn levensjaren heb ik maar zelden dat ik er vroeg uit ben, de kerstdagen en de laatste dag van het jaar vallen daar onder. Ik sta op, ga lekker de make-up in – meestal heb ik wat concealer nodig, omdat ik zenuwachtig ben like hell – plamuur de boel dicht en met een fresh en opgetogen gezicht, inclusief krullen die vlambaar zijn verschijn ik beneden.

2Twee jaar geleden om iets over twaalven.

Een paar minuten voor tien uur loop ik rustig naar buiten, met een kartonnen doos onder mijn arm, vergeet altijd de schaar en pak de honderdduizendklapper uit. Oh, de buurt houdt van mij, speciaal op de laatste dag van het jaar. Ik doe nooit wat, ik sloop niks, mij hoor je niet, behalve dan. Ik rol op mijn dooie gemak de rode gluiperd uit, snuif wat resten kruit op en steek mijn aansteeklont aan. Aanstekers zijn rot + dat werkt vaak niet. Ik wacht tot de klok tien uur slaat, steek de mat aan en loop voldaan weg om het te bekijken. #Traditie twee.

Schermafbeelding 2014-12-30 om 00.43.37

Bij de derde passeren we alweer het middaguur, want rond twaalf uur kan je al de eerste oliebollen proeven gemaakt door de opper Koning, namelijk Paps! Hij maakt de oliebollen al jaren zelf, volgens mij al heel mijn bijna 22-jarig bestaan. Ze zijn knapperig, maar zacht van binnen, hebben de perfecte hoeveelheid krenten en rozijnen, maar ook de ultieme oliebollensmaak. Geen smerige conserveringsmiddelen. Dit is perfecto! Paps bakt ook altijd een aantal dagen van te voren, pre-bakken! Dat is alweer traditie nummer drie!

Schermafbeelding 2014-12-30 om 00.45.08

Ook Moeders zit de laatste dag in het jaar niet stil, want de opper Koningin maakt een goddelijk gerecht! Of het nou pizza is, lekkere broodjes, tonijnsalade, ze maakt altijd wel iets met oudjaar. Vaak is dit rond de namiddag, een soort van borrel. Ook eet men wat later, waardoor gemakkelijk kan. Ze bedekt de tafels met hapjes. Dat is alweer nummer vier!

BertVisscher

In de voorgaande jaren was het stervenskoud, regende of waaide het, waardoor je even moest opwarmen. Net voor het eten gingen we naar binnen en keken we een aflevering van Bert Visscher. Voorheen verscheen hij rond een avonduur op de televisie met een show, maar nu nemen wij het hef zelf in handen. Even genieten en een lachuurtje hebben met Bert! HASHTAGTraditie vijf!

large

DRANKJES! De laatste minuten gaan in, dus je moet een drankje in je hand hebben. Of het nou alcohol is of kinderchampagne. Zelf maak ik van te voren de kleurrijke radioactive drankjes, namelijk wodka met skittles! Weet je niet hoe je dat moet maken? Geen zorgen, binnenkort komt de how to online. Daarmee slaan we wel traditie nummero zes op de kop!

IMG_5228

Reinigingsmilk erbij, tijd om alles eraf te halen! Neem gerust een douche, steek je haar op of doe dit opnieuw. Ga er lekker voor zitten, muziek op of een serie, zodat je toch een momentje voor jezelf hebt. Ditmaal ga ik voor een avondlook, zodat alles wat extremer kan, nepwimpers, glitters, donkere kleuren. Loving it + de shit is aan! Vorig jaar had ik de “Get ready with me” al gefilmd en ben het van plan om dat dit jaar opnieuw te doen. Traditie zeven is geboren!

Schermafbeelding 2014-12-30 om 00.50.16

Het belangrijkste is gewoon dat je geniet, laat die zeikerds achter je, want men heeft altijd wel wat te klagen. Het is jouw feestje, maak je mooi op, eet lekker, pas op met de alcohol en het vuurwerk in verband met kleding en haarlak.. een fakkel is mooi voor in de tuin, niet als jij het bent. Je moet shinen, maar niet door in brand te staan. Fijne jaarwisseling!

Wat zijn jouw tradities?


13 Comments

 • alexa

  30/12/2014

  wat leuk dat je het deelt, dit jaar ziet het er bij mij zo uit: leren, werken, snel eten, naar utrecht, omkleden, de lekkerste hapjes en uiteraard een drankje om 12 uur het nieuwe jaar inknallen en dan lekker feesten op kranck! <3

  Reply
 • Kirsten

  30/12/2014

  Super leuk geschreven Cynth! :D Ik ga dit jaar voor het eerst glutenvrije oliebollen bakken yeah, dat gaat wat worden. Fijne jaarwisseling alvast!

  Reply
 • beautifulday4makeup

  30/12/2014

  Geniet ervan meid!!!

  Reply
 • Silke

  30/12/2014

  Geniet er van lieverd! Wij zitten gezellig samen (of eigenlijk met z’n drietjes) op de bank, diertjes op schoot, helemaal top. :D

  Reply
  • CynthiaKoning

   18/01/2015

   Ohhhh, hoe zal dat volgend jaar zijn Sil! It’s gonna be amazing! :)

   Reply
 • Nathalie Eline

  30/12/2014

  Wat een leuke tradities heb jij! En wat heerlijk, zo’n hapjestafel. Lijkt mij ook wel wat! :)

  Reply
 • Leonie

  30/12/2014

  Wat een leuk artikel! Geniet ervan morgen! En pas op met het afsteken van vuurwerk he! (:

  Reply
 • Annelies

  30/12/2014

  Veel plezier op oudjaar! Wij vieren het altijd met familie en dan gaan we nog even feesten :-)

  Liefs, Annelies!

  Reply
 • Mariëlle

  30/12/2014

  Wat leuk om dit te lezen, lekker persoonlijk! Ik wens je een HELE gezellige jaarwisseling (maar dat lukt vast wel als ik dit zo hoor) en dan een gelukkig 2015!

  Reply
 • José

  30/12/2014

  Leuke tradities heb je! Vooral van traditie twee vind ik het erg tof dat je dat doet. :’) Fijne jaarwisseling alvast gewenst! Liefs

  Reply
 • Irma

  31/12/2014

  Wat leuk, al die tradities! Ik luister altijd Top 2000 met mijn ouders, veel oliebollen bikken en dan na twaalven nog even wat vrienden opzoeken :)

  Reply
 • Nadia

  03/01/2015

  Wat een leuke dingen haha. Ik steek echt nooit vuurwerk af, het enige wat ik heb gedaan is sterretjes vasthouden

  Reply

Geef een reactie