TALK: Kleding kopen en meteen dragen? Onhygiënisch? Of milieuvriendelijk?

Na een lekker dagje shoppen kwam ik terug van de Primark en toen spookte het al door mijn hoofd. De kledingstukken had ik in de was gegooid, zodat ik ze snel kon aantrekken. Je moet het niet in tassen of op de grond laten rotten en vooral niet meteen aantrekken. Dr Oz – ja, niet iedereen is een fan, maar ik wel! – kaartte het al eens eerder aan in zijn show. Het deed mijn mond doen openvallen..

In pashokjes items van het kledinghaakje halen is anders dan als je thuis de items opgestuurd krijgt. Hiermee lijkt ook vaker gesjoemeld, omdat men het minder snel in handen heeft dan in de winkel. Je ziet het nauwelijks als je het weer netjes opvouwt als er een gigantische vlek op zit door een koffiebeker die omviel. Men draagt kledingstukken, stuurt dit weer retour en de ander pakt het uit en draagt dit met plezier!

Dat laatste is kinda nasty guys.. helemaal omdat uit de recente enquête van Kortingscode.nl is gebleken dat men inderdaad het draagt, het niet wast en de items zo aantrekt. Van T-shirts tot aan broeken, maar ook lingerie wordt niet gewassen. Wist je dat je hierdoor zelfs soa’s kunt oplopen? Bacteriële infecties? Maar ook ernstige ziektes, doordat de ander hetzelfde ondergoed heeft gedragen als jou. Het is overdraagbaar in de meeste gevallen en laat jij net nou degene zijn die het zo even aantrekt, omdat je geen tijd hebt, toch het leuke setje aan wilt of omdat je denkt dat het niet kwalijk kan.

Er zitten extreme gevolgen aan het niet wassen van lingerie, met T-shirts is het een stuk minder erg, maar wel onhygiënisch. Je weet nooit wat de ander voor jou onder de leden heeft/had, waardoor jij het kan oplopen. Was daarom altijd je kleding, nadat je het hebt aangeschaft en pas onderbroeken enzovoort het liefst met jouw eigen onderkleding aan.

Bij de mannen is er trouwens uitgekomen dat zij vaker kledingstukken hebben die naar zweet ruiken, maar ook deodorant en parfum. Ze bevatten ook meer vlekken en zijn vaak gewoon voor een dag gedragen. Zij sturen de items ook zo met de verpakking, inclusief enkele spots terug naar de leverancier. YOLO! Het andere geslacht wast wel vaker hun kleding, na de aankopen!

Bij maillots en panty’s is het anders, maar het liefst gooi ik alle items in de was, nadat ik het heb gekocht. Tenzij je weet dat het niet gedragen is, zoals die rare maillot verpakkingen. Als het in de was kan, was het dan, want voordat je het weet .. en sowieso, het is onhygiënisch. Je begint ook altijd op een gereinigd gezicht met make-up, doe dat ook met je kleding!

Heb jij weleens kledingstukken gepast of gekregen die al waren gebruikt? En gooi jij altijd jouw kleding meteen in de was?


12 Comments

 • Stephanie

  07/01/2015

  Interessant artikel. Ik was het ook nooit van tevoren, oeps..

  Reply
 • Silke

  07/01/2015

  Oh getver, ik heb hier eigenlijk nooit over na gedacht. Ik was gelukkig wel altijd eerst m’n nieuw geshopte ondergoed, maar als ik een tshirt binnen krijg trek ik die meestal direct aan. EEEW. D: Ik walg even van mezelf, hahaha.

  Reply
 • Eilish

  07/01/2015

  Lingerie mag toch helemaal niet geruild worden? Ik trek trouwens zo vaak een vest aan die ik net heb gekocht, don`t really care! Maar over het algemeen gooi ik de rest wel eerst in de was! Maar als ik het aan wil, doe ik dat gewoon!

  Reply
 • beautifulday4makeup

  07/01/2015

  Oooh gossie. Ik heb hier eigenlijk nooit bij stilgestaan… Wat voel ik me vies nu.

  Reply
 • maroussia

  07/01/2015

  Ik heb dat ook al eens gehoord echt grose!

  Reply
 • Lotje

  07/01/2015

  Ja ik heb dit ook weleens meegemaakt in de winkel. Dat een shirtje zo erg naar de kots rook! Echt smerig. Nu je het zo brengt ga ik er denk ik wel meer opletten, maar meestal ben ik te enthousiast en trek ik het gelijk aan! X

  Reply
  • CynthiaKoning

   18/01/2015

   Daar heb je een goed punt, dat is ook heel herkenbaar! Kots? Hoe dan? Gadverdamme! :’)

   Reply
 • Nadia

  07/01/2015

  Ik kan er echt niet bij dat er mensen ondergoed of bikini’s bloot passen, ik doe dat altijd over een broekje heen ofzo. En inderdaad even wassen. Als doe ik truien enzo niet altijd in de was, maar moet het eigenlijk wel doen.

  Reply
 • Nathalie

  07/01/2015

  Ik heb wel eens gehoord dat de verkoopsters van een groot bekend merk elke week een 3 tal setjes mochten uitzoeken om te dragen tijdens het werken. Daarna werd het ingespoten met febreze en gewoon terug in de winkel gehangen.
  Slipjes pas ik eigenlijk nooit, die koop ik gewoon op de gok en liefst nog van die verpakkingen van 3 die met van die kleine draadjes vastzitten zoals sokken (die je los moet knippen), dan kan er niks mis mee zijn. Als ik bikini’s moet passen gruwel ik zo hard van dat plasticje in het onderstuk… Dan pas ik met mijn eigen ondergoed gewoon nog aan, maar oh de horror als je dat plasticje perongeluk raakt met de zijkant van je hand ofzo.
  Gewone kleding was ik eigenlijk vrijwel nooit wanneer ik het koop, ook nog niet gehad dat het gek of vies rook eigenlijk.

  Reply
  • CynthiaKoning

   18/01/2015

   OH DEAR LORD! NIET! Dat is echt bizar joh! OH. Ohhh.. OOOH! DE HORROR. :’) Dat is echt te nasty voor woorden, daarom alles in de wasmachine mikken. Oh my god.

   Reply
 • Lisa

  08/01/2015

  Ik denk hier wel eens over na, maar sta er in principe nooit bij stil… Onderbroek pas ik óf niet (zo’n verpakking die vastzit met zo’n plasticje) of inderdaad met mijn eigen ondergoed nog aan. Maar broeken, shirts e.d. doe ik meestal gewoon aan. Thanks for the reminder! Ik ga de volgende keer na een shopsessie alles in de wasmachine stoppen :)

  Reply

Geef een reactie