Composition No. III van Mondriaan Meets Cynthia!

Nooit geweten dat de Nederlandse kunstenaars mij onbewust fascineerde. Starry Night van Van Gogh was een eyecatcher die ik al eerder namaakte. Daarnaast had je nog een schilderij van een bekende Nederlandse schilderaar die zijn naam later veranderde, nadat hij in Parijs was gaan wonen. Van Mondriaan naar Mondrian, Composition No. III Meets Cynthia!

IMG_6349

Pieter Cornelis Mondriaan, beter bekend als Piet Mondriaan had verschillende fases waarin hij bepaalde onderwerpen maakte o.a. naturalistisch, expressionistisch, kubistisch, tekeningen, typografische ontwerpen en dan nog abstract. In de laatste categorie bevond zich namelijk het schilderij met de vakken, deze is in zo’n negen varianten uitgebracht, waaronder de Composition No. III!

IMG_6347

Even een bezoekje aan Yale University – waar als het goed is, het schilderij volgens het internet hangt – zat er niet in. Anders was ik natuurlijk meteen gebleven.. HOEHOE. Ik pakte mijn schmink spullen er weer bij, namelijk de wit van Grimas en twee kleuren, rood en zwart, van een onbekend merk.

IMG_6356

De Lumiere Stack Colors van Ben Nye op een rij waar ik de geel, blauw en paars van gebruikte. Als eerst maakte ik met de NYX Jumbo Pencil in Milk wat strepen en vlakken op het gezicht, zoals het schilderij. Vervolgens maakte ik de rood aan met wat water, vulde het vlak in, combineerde de paars met blauw en ging voor een nieuw vierkant. Een gele lange rechthoek aan de rode kant en tijd om de shit in te vullen!

IMG_6351

Het overgrote deel is wit, dit vulde ik laag naar laag in, omdat de witte schmink wat meer dekking nodig heeft. Ook ging ik gewoon mijn haargrens in, nam wat plukken van mijn haarbos mee voor een egalere overloop. Over naar de lijnen die ik opnieuw moest opzoeken, zodat ik daaroverheen kon gaan met de zwart. Ik trok de lange lijn over mijn gezicht tot aan mijn decolleté, omdat dit de hoofdlijn is. Vandaar dat ik deze ver liet uitlopen, voor nog eventuele vlakken + de rest die door gingen naar mijn hals.

IMG_6352

Met een oogpotlood van de Etos in het rood en in het wit maakte ik mijn waterlijnen dezelfde kleur als de rest. Ook dipte ik een wenkbrauwborsteltje in de schmink en haalde deze door mijn wimpers heen. Witte lenzen in en de nieuwe Mondriano is geboren!

IMG_6357

Het is nog steeds een schilderij die ik na al die jaren bewonder en graag in mijn huis zou hangen. Bijvoorbeeld op de toilet. HAHA, nee joke. Ik zou het graag aan mijn collectie toe willen voegen, maar dan moet ik een aardige bankrekening hebben, vandaar dat ikzelf even de handen uit de mouwen stak en mijzelf een schilderij voor enkele uren maakte. Ja, die ligt inmiddels al voor een tweede keer in de goot. BUT I’M SO IN LOVE!

Wat vind jij van het schilderij van Mondriaan?


17 Comments

 • Beautyjuf

  10/01/2015

  Meid, wat gaaf..!! Wat ontzettend jammer dat je het weer van je gezicht moest verwijderen en er niet langer van kunt genieten…Gelukkig heb je een paar mooie foto’s als herinnering :-)

  Reply
  • CynthiaKoning

   18/01/2015

   Hahah, inderdaad! Daarom ben ik ook enorm blij met mijn blog. :) Al die foto’s, al die memories! Dankjewel! :D

   Reply
 • beautifulday4makeup

  10/01/2015

  Oh grappig, maar wel mooi gedaan…

  Reply
 • Kiss & Make-up

  10/01/2015

  Daaaamn girl, wat knap gedaan weer! Waar jij je inspiratie toch blijft halen eh, echt indrukwekkend. Ik zit me hier nu in te beelden hoe je al die make-up er achteraf weer af haalt, ouch :-)

  Reply
 • femketje

  10/01/2015

  super gaaf :D

  Reply
 • emily

  10/01/2015

  Ik vind het echt super gaaf dit soort artikelen! Mag je van mij echt nog veel vaker doen! Misschien op request van lezers? Van mij mag je dan wel De Schreeuw van Edvard Munch :D

  Reply
  • CynthiaKoning

   18/01/2015

   OH HELL YEAH! Die ga ik namaken, dankjewel! Bedankt voor je compliment. :D

   Reply
 • engelina

  10/01/2015

  Wat ontzettend origineel en leuk gedaan.
  Ook slimme oplossing bedacht voor je wimpers en waterlijn.

  Ik ga de starry night ook eens ff bekijken.

  Reply
 • Irma

  10/01/2015

  Awesome! Echt weer tof gedaan!

  Reply
 • maroussia

  10/01/2015

  Wauw, echt prachtig! Super mooi gedaan ^^

  Reply
 • vintageandbeauty

  11/01/2015

  Wauw echt jij blijft me verbazen met je skills. Onwijs tof dat je dit hebt gedaan! Hier hou ik wel van! Zo’n schilderij in huis lijkt me ook tof alleen dan blijft de rest van het huis of de koelkast leeg haha.

  Reply
  • CynthiaKoning

   18/01/2015

   Awww, thank you gurl! Je laat mij blozen. :) Dankjewel! HAHAHA, ik heb hier zo hard om moeten lachen. Dat is echt zo, geen eten of een mooie inrichting.. alleen dat schilderij dan. :’)

   Reply
 • Silke

  11/01/2015

  DAMN Cynth, je bent weer goed bezig! Super strakke lijnen ook, prachtig gewoon! <3

  Reply
 • Evelien

  14/01/2015

  Holy shit Cynth! This shit cray! Nee serieus, echt heel knap gedaan. Het is zeker een prachtig schilderij, door zijn eenvoud.

  Reply
  • CynthiaKoning

   18/01/2015

   Dankjewel! Wat zeg je dat goed Eef, het schilderij is fenomenaal door zijn eenvoud. Indeed, wauw.

   Reply

Geef een reactie