Vier tips voor BIG SPENDERS!

We weten allemaal dat we eens in de zoveel tijd een stapje terug moeten doen. Of het nou met lichamelijke activiteiten te maken heeft, met school of werk, maar ook financieel kun je het moeilijk hebben. Helemaal met de crisis nog op je hielen. Hey, een arme student like me heeft het ook niet bepaald gemakkelijk. Geld uitgeven als water? Mijn specialiteit! Nu heb ik wel dé bezuinigtip gevonden voor mijzelf!

Schermafbeelding 2014-12-24 om 03.44.20

Vroeger ging ik altijd rond bij de schappen van Catrice en Essence. De budgetmerken trokken mijn portemonnee meteen leeg na één van mijn eerste salarissen. Oké, je verdiende niet veel bij de Albert Heijn als vakkenvuller, maar goedkoop is duurkoop. Waarom? Omdat je een lipstick van €18 sneller laat liggen, dan drie voor dezelfde prijs. Kortom, je hebt meer producten met misschien een mindere kwaliteit, maar wel drie kleuren in plaats van eentje. Houd er rekening mee, want voordat je het weet ben je weer een rib uit je lijf verder.

IMG_5001

Twijfel je voor het schap? Ga dan een blokje om. Heb je het product echt nodig? Weet je 100% zeker dat je het gaat gebruiken? En niet in een hoekje laat wegrotten? Is het multifunctioneel? Heb je niet al een kleur? Of een kleur die erop lijkt? Ben je hem na het blokje om of misschien meerdere dagen verder nog steeds niet vergeten? Haal hem dan gewoon op! YOLO!

5

Maak keuzes en neem niet alles. Het liefst wil je alle zes de nagellakken hebben, maar ga eens na. Heb je een kleur die er al op lijkt? En welke vind je nou mooier? Wees kritisch, want hierdoor maak je ook keuzes en eindig je sneller met het item wat je wilt hebben.

IMG_6030

De laatste tip, dit is echt een gouden! Een oogschaduw palette van zo’n €89 die je net bent tegen gekomen. Je kan het niet uit je hoofd zetten en stiekem ben je al verkocht. Houd dan de palette denkbeeldig in de ene hand en in de ander het geld contant. Wat kies je? Toch de palette? Of het geld? Want hieruit kan je opmaken of je het graag wilt hebben of dat het een opwelling is.

1

Zo heb ik al meerdere items kunnen liggen, want vooral met de feestdagen, een goed verkopers praat, maar ook als je in een lekkere positieve mood bent geef je sneller uit. Pas op wanneer je gaat shoppen, let op dingen die in de sale zijn en onthoud de tips als je even krap bij kas zit!

Heb jij nog tips om te besparen?


20 Comments

 • Ceetje

  13/01/2015

  En dan begin je met dat prachtige Zoeva palette als eerste foto! ;) ik wil m ik wil n ik wil m. Misschien moet ik die als cadeau voor mezelf kopen omdat ik al in geen maanden meer make up heb gekocht hahaha. Maar zeker goede tips!!!!

  Reply
 • Mirne

  13/01/2015

  Ik wacht vaak met kopen. En zeker bij de kruidvat koop ik alleen als het in de aanbieding is, elke maand zijn ze wel een keer in de aanbieding. :D

  Reply
 • alexa

  13/01/2015

  Ik denk vaak vooral heb ik het echt nodig en ga maar niet meer naar de kruidvat want daar moet ik altijd wel iets kopen!

  Reply
 • Kirsten

  13/01/2015

  Ik moet de komende maanden echt doorbrengen als zwerver zonder geld… echt vreselijk :[ deze tips kan ik idd ook wel gebruiken meeh.

  Reply
 • Natascha

  13/01/2015

  Goede tips lady! Zelf heb ik het goede voornemen om deze tips ook echt toe te passen dit jaar. Zo koop ik liever een paar dure producten dan veel goedkope. En waarom? Dan heb ik er goed over nagedacht (meestal slaap ik er een weekje over) en dan sta ik ook echt achter mijn aankoop. Hoeveel goedkope producten ik wel niet in huis heb liggen, als je optelt wat dat allemaal bij elkaar kost!

  Reply
 • vintageandbeauty

  13/01/2015

  Goede tips! Mijn tip is neem ren vriendin mee met winkelen die je steunt in het besparen. Geloof me een vriendin die bij alles roept; leuk en meenemen! Dat werkt echt niet ;)

  Reply
  • CynthiaKoning

   18/01/2015

   OH AMEN! Dat is inderdaad ook echt niet succesvol. :’) Je neemt het sneller mee als je in gezelschap bent.

   Reply
 • Kirsty

  13/01/2015

  Fijne tips! Ik ben zelf iemand die niet zo makkelijk kan sparen, omdat ik graag mooie spullen koop, maar ik merk dat het wel steeds iets beter gaat. Vaak laat ik mijzelf eerst nog een paar dagen of langer nadenken voordat ik iets koop, maar ik moet bekennen dat dat lastig blijft, zeker met LE’s!

  Reply
 • Kiss & Make-up

  13/01/2015

  Ik heb mezelf voorgenomen om alleen nog iets te kopen als ik 100% zeker ben. Twijfel ik? Dan laat ik het liggen. Enfin, dat probeer ik toch. Lukt niet altijd.

  Reply
 • beautifulday4makeup

  13/01/2015

  Goede tips!

  Reply
 • Manon

  13/01/2015

  Leuk om te lezen, ik koop nog wel veel te vaak iets te snel! Daar wil ik echt mee rop gaan letten

  Reply
 • Amelie

  13/01/2015

  Ik ben best wel een big spender. Als ik mezelf voorneem niks te kopen komt altijd net die bijzondere collectie uit…

  Reply
 • Anouk

  13/01/2015

  Haha, wat een goede tips en leuk geschreven. Veel ervan herken ik, en dan vooral the part over budget producten. Heel vaak denk ik ach kost toch maar een paar euro, hup mijn mandje in. Uiteindelijk is die paar euro toch wel heel veel euro, en gebruik ik het niet. :’) Dus dat blokje om ga ik de volgende keer zeker inzetten ;-)

  Reply
 • Teddy

  13/01/2015

  Handige tips! Heel herkenbaar ook, bij essence of catrice denk ik vaak maar 1x na, terwijl ik bij een product van een wat duurder merk echt even nadenk en wat reviews opzoek!

  Reply
 • bymarlayne

  13/01/2015

  Goede tips geef je!

  Reply
 • Irma

  14/01/2015

  Handig dit! Maar ik ben zelf toch geen big spender. Ik moet eigenlijk van mezelf eens in de zoveel tijd iets leuks kopen om mezelf te verwennen, maar dat vind ik al moeilijk om te doen!

  Reply
 • Evelien

  14/01/2015

  Handige tips! Vooral in de ene hand het product, in de andere hand het geld.. dayuuum, ik weet zeker, als ik het zo doe dan koop ik NIETS meer haha! Maar goed misschien wel beter ook :’)

  Reply
 • Shanti

  14/01/2015

  Die eerste tip, inderdaad! Nooit zo bedacht maar bij de budgetmerken heb je sneller de neiging het maar mee te nemen, terwijl ik er bij duurdere merken écht goed overna denk en daarna ook intens van zo’n product kan genieten.

  Reply

Geef een reactie