TALK: Grote voeten? Where to shop?!

Heb je mijn noodoproep van het weekend op Twitter meegekregen? De Koning was opzoek naar nieuwe schoenen, unieke schoenen in mijn maat. Voorheen grapte ik weleens over mijn maat of men lachte mij ‘toe’ dat ik de kartonnen doos alleen meekreeg. Tot op heden was ik hier tevreden mee, maar mijn grote voeten gooiden roet in het eten. Totdat ik de schoenen van Scapino na jaren weer ontdekte!

Vroeger kwam ik hier met Mom voor gymschoentjes, toentertijd hadden ze van die leuke ballerina’s die ze eigenlijk nog steeds hebben, maar dit waren speciale rubberschoenen voor in de gym. De balletschoentjes droeg ik even later onder mijn rokjes, want ze liepen goddelijk én ze waren in mijn maat!

Even later ging ik over naar hakken, want ook ik werd ouder en opnieuw ging ik naar de winkel toe waar ik met mijn bro mijn eerste heels haalde. Again, in mijn maat! Zij hadden als weinige in onze stad de maat 42. Ja, ik heb schoenmaat 42. JA. Geen schattige kleine hobbit voetjes, met maat 39. Vandaar dat ik er regelmatig kom, omdat zij niet alleen de hakken tot een grote schoenmaat laten gaan, maar ook de sneakers.

Kleine voeten, kleine mensen, grote mensen, grote voeten, dik, dun, het is echt geen fun om te shoppen als je zelden wat in jouw eigen maat kan vinden. Of het om een T-shirt gaat of een hoge hak, dat is moeilijk girl! Zoals ik al zei kan ik bij Scapino ook terecht voor hakken in maat 41 en 42, sleehakken, wedges, enkellaarsjes, sneakers, laag en hoog, maar ook sportschoenen en dat laatste is ook van belang in mijn hardloopperiode.

Heb jij net als ik maat reus? Of juist hele kleine voeten?


11 Comments

 • Lotte

  27/01/2015

  Jep, maat reus hier! Ik heb een kleine 43/grote 42, dus als ik geluk heb pas ik de 42 maar helaas vaak ook niet.. Mijn ervaring is dat de Bristol vaak wel grotere maten heeft(Ze hebben geen 43, maar de 42 valt soms erg ruim), en ik ben gek op Dr. Martens en als je een beetje zoekt zijn die ook wel vaak in grotere maten te vergkrijgen. :) De dump bij ons in de stad verkoopt ze ook in grotere maten, ook sommige damesmodellen, dus dat is ideaal!

  Reply
 • Ilse

  27/01/2015

  Zalando is mijn redding! Zo veel keus voor maat 42.

  Reply
 • Kirsten

  27/01/2015

  Toen ik nog in de schoenenwinkel werkte, was het inderdaad wel te merken dat het niet altijd gemakkelijk is om als vrouw voor grotere maten te shoppen. ik heb zelf maat 39 wat opzicht nog wel goed te doen is.

  Reply
 • Jasmine

  27/01/2015

  Lol als 39 al wordt gerekend tot de hobbit populatie, noem mij dan maar hobbit. Mijn voeten zijn enkel breed, dus niet van de naald pumps waar ik als een giraf op wiebel. Kzag trouwens een foto van Kelly Osbourne op de SAG aawrds, die look moet je toch wel aanspreken ;)

  Reply
 • Cher

  27/01/2015

  Kzou een moord doen voor maat 42! Ik heb namelijk maat 44!

  Reply
  • CynthiaKoning

   27/01/2015

   Uch, dat is ook zo’n rot maat! 42 is niet altijd al best, maar 44 is helemaal moeilijk te vinden. Waar shop je? Want meestal hebben die maten ook 42!

   Reply
 • alexa

  27/01/2015

  scapino heeft hele chillen schoenen voor een leuk prijsje en ook grote maten <3 en nog betaalbaar ook!

  Reply
 • maroussia

  27/01/2015

  Handig artikel! Ik heb ook maat 42 en soms maat 43. Nike gympen of vans koop ik ook weleens gewoon bij de jongens afdeling. Die zijn meestal toch erg mooi! Maar voor hakken kan je helaas niet bij de jongens afdeling terecht haha x

  Reply
 • Birte

  28/01/2015

  Oeps, schuldig. Ik heb een gemiddelde maat 39. Kan me idd voorstellen dat het héél lastig is om vrouwelijke schoenen te vinden met maat 42 …

  Reply
 • Marleen

  29/01/2015

  haha vind altijd dat mensen met maat 42 klagen, onterecht klagen. Misschien minder keuze in schoenen, maar wel in bijna elke schoenwinkel gaat de maat t/m 42. Ik ben gezegend met 43/44, en geloof me, dat is lastig. Ik ben blij met van haren!

  Reply
 • Maaike

  08/02/2015

  Als je met maat 39 al een hobbit wordt genoemd? Wat noem jij dan mensen met maat 32/33? Dat is al helemaal lastig om hakken te vinden. Want als 19 jarige, met een lengte van een ‘hobbit’, wil je soms toch wel wat langer lijken ;)

  Reply

Geef een reactie