“De Schreeuw” van Edvard Munch Meets Cynthia!

2015 wordt het jaar van de kunst! Dat geldt voor zowel BEAUTY KONING, als QUEENKING, maar ook voor mijzelf. Het jaar wat vol met passie en liefde zal staan, want kunst is mijn ding. Het creëren van unieke schilderijen, zowel op het gezicht als op canvas. Beide dingen gaan dit jaar gebeuren en zijn zelfs al gebeurd, waardoor er een nieuwe opdracht van één van jullie uitrolde, namelijk het schreeuwende mannetje. De Noorse schilder schilderde een psychisch zelfportret, genaamd “De Schreeuw” Meets Cynthia, natuurlijk van Edvard Munch!

2

Jaren geleden was ik het schilderij ooit tegengekomen, waardoor ik mij het mannetje op het karton – daar is het schilderij op gemaakt – nog kon herinneren. In mijn beleving was het alleen heel donker en eenzaam, maar in werkelijkheid is het best een kleurrijke bedoening, terwijl het daar niet voor staat. Het staat voor een traumatische ervaring, een breuk in de liefde en hoe hij daarop reageert. Schreeuwend, vandaar ‘De Schreeuw!”.

1

Pak de pigmenten er maar weer bij, inclusief de High Tech Lighter in Platina van de Make Up Store. Mengen als de neten, maar als eerst de basis die ik creëerde met de NYX Jumbo Pencils in het zwart, maar ook Milk en French Fries. Met een penseel zette ik eerst de basislijnen op, zoals Edvard zelf, het hek van de steiger, zijn vrienden in de achtergrond, het meer, maar ook de zonsondergang en de zon die reflecteert op het water.

5

Met de Sleek Curacao Palette van de Caribbean Collection vulde ik het zonsondergang gedeelte in, maar mengde Tequila Sunrise, Bloody Mary en Screwdriver met de Ben Nye Lumiere Stack in Sun Yellow. Ook met Cosmic Blue en Jade vulde ik wat lijnen in, dat gold ook voor de rest van de wateren. Depte hier overheen een donkerblauw + groen van Scaredy Cat. Ook kwam Space van NYX om het hoekje gluren die ik ook all over the place gebruikte, zowel op het meer, als op de steiger, als op de kleding van Munch.

9

Met Platina van MUS maakte ik ook het watergedeelte wat lichter door hier en daar wat stroken te trekken, dat deed ik ook aan de zijkant van mijn hoofd, waar de crèmekleur van het schilderij naar voren komt. Vervolgens mengde ik de donkerblauw van Scaredy Cat met de finishing spray van Graftobian en tekende twee varende bootjes op het meer in de zonsondergang en wat mensen aan de zijkanten. Vervolgens liep ik alle lijnen na met de donkere vloeibare oogschaduw, vulde het gezicht in van Edvard met Sun Yellow van Ben Nye, maakte de neusgaten, zijn mond en ogen.

IMG_6617

Het hek is verdomd moeilijk, want ik kan geen 3D tekenen. Nooit gekund overigens, waardoor dit er wat minder mooi uitziet. Met een shimmer bruin, donkerbruin, oranje en rood vulde ik het hek in, natuurlijk zijn de kleuren afkomstig uit de 88 Mat Palette en trok strepen over het loopgedeelte van de steiger, waardoor het wat minder nep eruit zag. Opnieuw maakte ik zwart en donkerbruin uit de palette nat, tekende de twee vrienden met een hoed erbij, vulde het zwarte gat op aan de zijkant boven Edvard en deed opnieuw de omlijning versterken.

3

Met een TEEEZ oogpotlood in het zwart maakte ik mijn wimperrand pikzwart, ging hier en daar over de oogschaduw heen, vooral bij het water en de steiger om meer lijnen erin te krijgen. De Dramatic Lash Builder van de Hema aan de kant waar geen water zit, want bij de waterkant bracht ik Platina aan op de wimpers met Foo Foo van Scaredy Cat. Ook een bronstint verwerkte ik op verschillende delen van het gezicht o.a. het voorhoofd, op het hek van de steiger en de steiger zelf.

7

In mijn haargrens bracht ik Screwdriver, Bloody Mary, Tequila Sunrise en de bronskleur van Scaredy Cat aan, wat schmink in het rood en wit, om nog meer kleur bij te voegen. Nog wat van Jade aan de crèmekleurige kant en maakte het meer geel bij de twee vrienden, om het schilderij kloppend te maken op mijn gezicht. Het hoort er niet bij, maar anders kwam ik niet uit met het origineel. Om het kunstwerk meer tot zijn recht te laten komen, maakte ik mijn hals zwart met een zwarte schmink.

4

Weet je hoe moeilijk deze was? Goddamn! Ik vond Starry Night al vol verrassingen zitten, maar de Schreeuw was nog een stapje hoger. Je kan gewoon zien dat ik niet goed ben in poppetjes tekenen, 3D dingen, maar wel weer in het maken van het water en de zonsondergang. Yeap, ik ben meer van het abstracte gedeelte. Ondanks dat vond ik het een heerlijke uitdaging en dit vraagt naar meer!

Welk schilderij moet ik de volgende keer namaken?

Bekijk ook Starry Night van Van Gogh!
Bekijk ook Composition III. van Mondriaan!


20 Comments

 • Marloes

  31/01/2015

  Wauw, ongelooflijk wat jij met make-up kunt. Haha! Ontzettend gaaf gedaan zeg!

  Reply
 • Ceetje

  31/01/2015

  Super gaaf! Net even gekeken of je m al hebt gedaan, maar volgens mij niet: Gustav Klimt de Kus….. Ook wel een lastige misschien, maar er zitten van die mooie goudvlakken in :)

  Reply
  • CynthiaKoning

   09/02/2015

   Dankjewel C! Goddamn, wat een werk weer, but fuck dat, ik ga de uitdaging aan! :D Bedankt voor je suggestie!

   Reply
 • maroussia

  31/01/2015

  Wat gaaf! Je hebt altijd van die mooie werken. Heel knap hoe je dit hebt gedaan! x

  Reply
 • Rachel

  31/01/2015

  heel vet meid! goed weekend!

  Reply
 • Feng

  31/01/2015

  Heeel mooi :O

  Reply
 • WAUW! Gewoon awesome, wat vet! Het schilderij vind ik ook echt gaaf; toen ik dat voor het eerst zag, maakte dat zo’n indruk op mij (waarschijnlijk vond ik het toen gewoon super eng, ik was nog erg jong haha). Wat heb je dit gaaf nagemaakt zeg, super knap!

  Reply
  • CynthiaKoning

   09/02/2015

   Juist’em, dat had ik ook. Ik dacht dat het veel donkerder was, maar dat is het dus niet. :”) Dankjewel dame! <3

   Reply
 • femketje

  31/01/2015

  super awesome! 1 van mijn favo schilderijen is dit!

  Reply
 • Irma

  31/01/2015

  Wow, wat vet! Alweer out of your comfortzone en it’s looking awesome! Goed gedaan, Cynth.

  Reply
  • CynthiaKoning

   09/02/2015

   Haha, en hoe! Goddamn, dit was echt een pittige. :’) Dankjewel!

   Reply
 • beautifulday4makeup

  31/01/2015

  Jij bent echt super getalenteerd!

  Reply
 • Evelien

  31/01/2015

  Mijn hemel Cynthia, hier moet je iets mee doen hoor! Dit soort talent is echt waanzinnig. Ik vind hem gewoon bijna mooier dan het origineel! Wowww!

  Reply
 • Dana

  31/01/2015

  daaaaaamn guuuuurl!

  Reply
 • emily

  13/02/2015

  Ahh ik vind dit echt zo vet! Lijkt me ook super gaaf zoiets te doen met carnaval of halloween of zo’n soort feest. Of gewoon met uitgaan lol :p

  Reply

Geef een reactie