Verloren Bruid Meets Cynthia.. (+SHOCKING PICTURES!)

Trouwen, dat wilde ik nooit doen, maar liefde maakt blind. Soms ga je letterlijk en figuurlijk door het vuur voor een ander. Wist je dat zo’n 1 op de 5 vrouwen en 1 op de 10 mannen te maken krijgt met huiselijk geweld? Geweld binnen relaties is iets wat wordt weggestopt, totdat iemand de knoop doorhakt, vertrekt of in de relatie blijft, waar weleens de keus wordt gemaakt wie er uiteindelijk zal overleven. De Verloren Bruid Meets Cynthia..

IMG_7488

Voor de moordpartij van je partner gaat nog een hele overlevingsstrijd, want wie gaat er verliezen? En wie wint er? Wie zal het met de dood moeten bekopen? En wat gebeurt er als de daad is verricht? Hoe ontstaat het? En hoe kan je zo’n situatie herkennen in je omgeving? Misschien bevind jij je op dit moment wel in zo’n relatie? Tijd om te maken dat je weg komt, want deze eindigen nooit plezant.

IMG_7459

Hoe begint zo’n relatie? 
Het zijn leuke mensen die nooit in het slechte daglicht worden gezet, waardoor vrouwen en mannen moeilijker geloofwaardiger worden. Geweldig naar de buitenwereld en geweld in het andere wereldje wat zij met jou leven. Zij dringen zich vaak op, willen snel een relatie voorzetten, samenwonen, zodat ze je in de gaten kunnen houden en meer.

IMG_7468

IMG_7463

Later zal je partner zich meer gaan opdringen aan je, contact met anderen wordt verboden en dingen/activiteiten van je afpakken. Hierdoor ontstaat het geïsoleerde leven, waardoor men nog moeilijker uit te relatie zal stappen, omdat er geen backup is die hem/haar zal opvangen. Je partner kan je zowel geestelijk als lichamelijk, maar ook je seksueel mishandelen.

Hoe herken je een gewelddadige relatie bij jezelf? En bij een ander?
Er zijn verschillende symptomen die jijzelf kan herkennen in jouw relatie, dat is namelijk:
– Bespioneren/stalken
– Bedreigingen
– Verbieden van vriendschappen
– Het indelen van jouw dag(= jouw tijd bepalen)
– Het dwingen van drugsgebruik
– Beschuldigen van vreemdgaan(= als een ander in jou geïnteresseerd is of vriendelijke toenaderingspogingen doet)
– Lichamelijke mishandeling
– Verkrachting
– (Enorme) Jaloezie
– Geeft anderen de schuld van zijn problemen
– Mood swings
– Snel aangebrand
– Gewelddadig tegen kinderen en dieren
– Verbale mishandeling

IMG_7499

Hoe herken je het bij een ander bijv. vriend(in)?
– Zichtbare verwondingen
– Slechte verzorging
– Wordt niet alleen gelaten door partner
– Isolatie
– Nauwelijks tot geen oogcontact met anderen
– Schrikachtig
– Opgeven van hobby’s/dagelijkse bezigheden
– Angstig
– Niet nakomen van afspraken
– Beschikt niet over financiële zaken
– Nauwelijks contact met vrienden of familieleden

Hoe kan je jezelf helpen en een ander uit de situatie?
Men ontkent vaak uit schaamte, maar ook uit angst voor de gewelddadige partner dat er iets aan de hand is in de relatie. Het beste is om contact op te nemen met familie, omdat zij jou niet snel in de steek zouden laten. Misschien heb je nog een oude vriendin? Vriend? Een collega? Of iemand anders uit je omgeving die je kan toevertrouwen. Probeer erover te praten, zowel met de omgeving als met professionele hulp, want dit gaat niet in je koude kleren zitten. Daarnaast kunnen zij hulp bieden bij het verlaten van de relatie, een nieuw begin te maken, maar ook om afstand te nemen van jouw partner.

IMG_7505

Er zijn verschillende instellingen en telefoonnummers waar je naar toe kan bellen. Zoek het op of laat een ander dit opzoeken, zodat jij het nummer uit jouw omgeving kan opspeuren. Hierdoor kan er meteen worden ingegrepen. Er kan een huis- en contactverbod komen.

IMG_7500

Wat kan de politie voor jou betekenen in de situatie?
Als de politie wordt ingeschakeld vervolgen zij de gewelddadige partner. Dit wordt zowel door een  strafrechtelijk aanpak gedaan als een aanpak speciaal met hulpverlening. Zij werken nauw met instanties o.a. het OM, de reclassering, maar ook daderbehandelaars en gemeenten.

IMG_7494

Laat je niet inpakken door de lieve verontschuldigen en de cadeautjes, nadat deze opdoken omdat men zich schuldig voelde, omdat hij/zij jou iets aandeed. Van een geweldige echtgenoot of echtgenote tot aan de hel op aarde waar jij denkt niet uit kunt komen. Het is mogelijk! Moeilijk, heel moeilijk, maar het is nog niet te laat! Wees er op tijd bij en schakel de hulp in, voordat het niet meer mogelijk is.

Ter nagedachtenis aan K. Uit het oog, maar niet uit het hart. <3 

Hoe vier jij vandaag Valentijn?

Bekijk ook het artikel over hard drugs.


25 Comments

 • Natascha

  14/02/2015

  Wauw ladie, heftig maar wat heb je dit weer goed gedaan!

  Reply
 • Miranda

  14/02/2015

  Jeeetje Cynth , wat ben je toch een topper. De foto’s zijn inderdaad best heftig, maar elke keer weet je er weer wat van te maken.

  Reply
 • Kiss & Make-up

  14/02/2015

  Wow, ik weet niet wat ik het indrukwekkendst vind: je foto’s (die echt UH-mazing zijn weer) of het feit dat je zo goed aandacht besteed aan dit onderwerp.

  Reply
 • Mams

  14/02/2015

  Ik ben zo trots op jou !!

  Reply
 • Irma

  14/02/2015

  Indrukwekkende look met een heel belangrijke boodschap. Goed gedaan, Cynth!

  Reply
 • Kirsten

  14/02/2015

  HOLY SHIT ;D PRO <3!

  Reply
 • Amelie

  14/02/2015

  Wauw, bijzondere blogpost! Gave special effect make-up mét een boodschap!

  Reply
 • Teddy

  14/02/2015

  Wauw wat onwijs gaaf gedaan, ook nog eens met een belangrijke boodschap!

  Reply
 • Stephanie

  14/02/2015

  Pfoe heftig artikel, niet qua foto’s, maar wel qua tekst! Lijkt me echt moeilijk als je merkt dat een vriend of vriendin in zo’n situatie zit. Goede en belangrijke boodschap, tof dat je het zo in een artikel hebt verwerkt.

  Je look vind ik trouwens ook tof :)

  Reply
  • CynthiaKoning

   17/02/2015

   Dankjewel Stephanie! Mhmh, dat is het ook. Jij maakt namelijk niet de keuze of zij uit elkaar moeten gaan, dat moet zij of hij beslissen. Hier heb je helaas ook geen invloed op, omdat men vaak helemaal in to the guy of girl op dat moment is. Thankyouuuu! <3

   Reply
 • femketje

  14/02/2015

  respect <3

  Reply
 • Wat een bijzondere blogpost, het raakt me ontzettend! Vooral omdat ik zelf in een moeilijke relatie heb gezeten. Ik ben zo blij dat ik daar uit ben en nu een vriend heb die me met respect behandeld!

  Reply
  • CynthiaKoning

   17/02/2015

   Dankjewel! Dat is vervelend, goed dat je eruit bent gestapt, maar ook dat je een nieuwe relatie weer bent aangegaan met een nieuw persoon. PROPS! Zo hoort het ook!

   Reply
 • Deb

  15/02/2015

  Wat een heftig thema en een nog heftiger look! Amazing.. hoe krijg je het in vredesnaam voor elkaar.. Queen of Grime! Wat betreft dit onderwerp, goed dat je er stil bij staat. Deze vrouwen kunnen een “hart” onder de riem zeker gebruiken!!!

  Reply
  • CynthiaKoning

   17/02/2015

   Haha, dankjewel Deb! <3 Geweldige woordspeling ook weer. :') QUEEN OF GRIME.. I like it!

   Reply
 • Kaylani

  16/02/2015

  Godsamme Cynth, heftig weer! Heel veel respect voor de tekst in je artikel. De foto’s en je werk zijn, zoals altijd, amazeballs!

  Reply

Geef een reactie