Helena Bonham Carter Meets Cynthia!

Het is een vrouwelijke variant van de meest aantrekkelijke acteurs uit de Verenigde Staten, haar ex-man is niet de degene die voor de charmeur Johnny Depp viel. Zij speelde in veel films van Tim Burton samen, want het gouden duo wist het altijd tot een perfect eind te brengen. Bekend van de rollen uit Fight Club, maar ook Harry Potter was het tijd voor een.. Helena Bonham Carter Meets Cynthia!

IMG_8078

Mevrouw Carter heeft vele gezichten, van hele neutrale en simpele looks tot wat extravagante uitgedoste make-up looks. Dat is wat ik wil, misschien jij ook wel, want twee looks trokken mijn aandacht. Niets op het gezicht, maar alleen een rode lipstick of de paarse ooglook met een rooskleurige lipstick. That’s the one! 

IMG_8077

Samen met de primers stond ik in de startblokken om de look te gaan voorbereiden, als eerst de Essence I Love Stage Eyebase op de oogleden, zodat ik voor de zachtroze van INGLOT een basis kon creëren met het NYX Jumbo Pencil in Milk. Over de zachtroze oogschaduw bracht ik body pigment 180 van INGLOT aan, die zorgde voor het juiste shimmertje.

IMG_6919

Op het wenkbrauwbot ging ik ook voor een crèmekleurige oogschaduw van INGLOT voor als highlighter, maar ook als blendtruc(=hierdoor kun je de oogschaduw makkelijker blenden in de crease.) Uit de 88 Mat Palette greep ik de kleuren lavendel en lichtblauw in de kraag, maar voordat ik deze in de arcadeboog ging vervagen, pakte ik eerst PushUp uit de Too Faced Natural Eye Palette, veegde dit wat heen en weer in de gleuf van mijn oogbol, zodat de rest kon volgen.

IMG_8071

6-vs

Matte kleuren krijg je niet zomaar glanzend, vandaar dat ik weer het Body Pigment 180 van INGLOT erbij pakte, mijn kwast hierin dipte, vervolgens in de donkerpaars en opnieuw in de crease. Grof blenden, met wat lavendel onder het oog en nog wat highlighter van de 180 pigment van INGLOT op het wenkbrauwbot. Als laatste voegde ik de Wet N Wild Gelliner in een winged eyeliner toe, nog even wat mascara van Yves Rocher, zodat de Primark nepwimpers met wat DUO Lash Glue erbovenop konden plaatsnemen. Een verfrissende touch met de highlighting pen I Camille van Anastasia op de waterlijn.

IMG_8092

Mijn basis bleef hetzelfde, vulde de wenkbrauwen in met de Kardashian Beauty Palette in Kim’s Kardazzle, voorzag mijn huid van de Bare Skin Foundation van Sleek met daaroverheen de Wet N Wild Coverall Pressed Powder. Shapen en contouren met de NYX Blush In Taupe en wat highlighter van Silk Teddy uit de Too Faced Palette op mijn neusburg en de jukbeenderen. Voor wat kleur voegde ik een mengsel van de Mineralogie Blush Wallflower toe en de Sleek Blush in Pomegranate.

IMG_8081

IMG_8079

Weet je hoe moeilijk het eigenlijk is om de lippen telkens na te maken in de Meets Cynthia? Iedereen draagt zo’n verdomd unieke kleur, een uitdaging, that’s for sure! Ik begon met het aanbrengen van Sugar Plum Fairy, natuurlijk van Wet N Wild, met daaroverheen de Revlon Colorburst Lip Butter in Berry Smoothie 050 en de Bourjois Effet 3D MAX 8H Rose Watery lipgloss. Helaas miste de moedervlek, het korte haar, wat ik echt geweldig vind, maar de kleurencombinatie is gewaagd, but awesome! De kleuren zijn wat verschillend met die van haar, maar de combo.. it’s all about the combination! 

Welke film vind jij amazing van haar? En wat vind jij van haar rustige make-up look?


10 Comments

 • beautifulday4makeup

  14/03/2015

  Helena Bonham Carter is een supergoede actrice. Je hebt haar look heel mooi gemaakt

  Reply
 • Kiss & Make-up

  14/03/2015

  You nailed it again, gurl! Echt geweldig hoe jij al die looks zo perfect kan kopiëren.

  Reply
 • Irma

  14/03/2015

  Ik houd van Helena! Fight Club en Sweeney Todd zijn favorieten. En wat ziet ze er ook prachtig uit!

  Reply
 • Floortje

  14/03/2015

  Man man man man man, kan jij echt álles namaken?! Grappig, ik zie haar nooit met zo’n look, maarja anders werd het minder interessant om na te maken ;)

  Reply
  • CynthiaKoning

   23/03/2015

   Haha, gekke Floor! Dankjewel dame! Dat klopt, ik zocht er eentje die wat unieker was, omdat ze vrij celeb-standaard-looks draagt. Dat zijn de donkere arcadebogen met de rode lippen. :)

   Reply
 • Renee

  14/03/2015

  WAUW wat een prachtige look! X

  Reply
 • Natasja

  18/03/2015

  Oehh, mooi meid. Met die wimpers ook zo. Bombshell! En dan die volle lippen. Ja hoor. I love it!

  Reply

Geef een reactie