TALK: Tandtradities, punttanden en veel pijn!

Het is je visitekaartje waar vaak jeugdtrauma’s aan zijn vast gekoppeld. De kaarsrechte tanden die jarenlang in de beugels waren geketend, het trekken van onnodige kiezen of het wegsnijden van verstandskiezen om ‘ruimte’ te creëren. We gaan door de grond van de pijn, maar aan het einde van de lange weg heb je meestal rechte tanden. Niet iedereen is daar blij mee!

9-WET-N-WILD

Een bleeksessie bij de lokale tandarts is tegenwoordig normaal, want voor enkele tientallen euro’s kan jij de boel een aantal tinten lichter maken. Het plaatsen van diamantjes op de hoektanden wordt ook bij jouw tandarts gedaan, toen kwam de trend met de gouden tand en zelfs het slijpen van enkele voortanden. Stevige punten zodat je op Damon of Klaus lijkt, het verlengen van je voortanden voor een elegantere blik en nu ook het slijpen van alle tanden in punten.

Mentawai Woman with Filed Teeth

In Indonesië staat het slijpen van je tanden voor het schoonheidsideaal, afkomstig vanuit de Mentawai eilanden waar men leeft als jagers en verzamelaars. Zij staan bekend om om hun spiritualiteit, body art en de puntige tanden die zij zelf vijlen. Het maakt je aantrekkelijker als je puntige tanden hebt en voornamelijk gaat het om de zichtbare rij aan voor- en hoektanden.

DSC2073-1

Het vijlen kan zowel worden gedaan met een daadwerkelijke vijl, waarmee je ook objecten kleiner kunt maken, zodat bijvoorbeeld de deur beter in de deurpost valt. Ook maken ze gebruik van beitels en een hamer. Ze zetten de beitel op de tanden en hameren de kleine stukjes weg. Het brengt risico’s met zich mee, zoals spraakproblemen, gebitsproblemen, wat uiteindelijk tot lichamelijke ziektes kunnen lijden zoals hartziektes.

18-1024x768

Ondanks dat doen veel vrouwen het in hun gemeenschap om een man aan te trekken of juist om aantrekkelijker te worden voor hun partner is het een pijnlijke sessie. Daarnaast komen er ook aardige gevolgen bij kijken, waardoor ik afzie van zo’n puntig gebit. Het slijpen van vampierentanden, dat vind ik in sommige gevallen wel wat hebben, maar tot nu toe ben ik wel tevreden met mijn tanden.

Heb jij je tanden laten slijpen? En wat is jouw mening over de traditie?


5 Comments

 • beautifulday4makeup

  01/04/2015

  Ik hou het toch bij mijn eigen ‘normale’ gebit

  Reply
 • Kiss & Make-up

  01/04/2015

  Eek! Klinkt scary. No way dat er iemand met een VIJL of een of ander primitieve tool aan mijn tanden mag komen, haha.

  P.S.: Your pearly whites are lookin’ good, girl!

  Reply
 • Irma

  01/04/2015

  Ik ga denk ik toch maar even niet aan de slag met een beitel en hamer…
  Ik denk er wel al heel lang over na om mijn tanden te laten bleken!

  Reply
 • Birte

  06/04/2015

  That lipstick colour, though …

  Reply

Geef een reactie