TALK: Wat ik jaren geleden niet kon, maar nu wel op make-up gebied!

Er zijn best veel make-up technieken die ik niet onder de knie had, maar uiteindelijk mijzelf heb kunnen aanleren. Nepwimpers plakken? Een jaar geleden zat ik met mijn handen in het haar, want toen had ik de skills nog niet. Wat dacht je van mijn haar krullen? Halve manen die nog niet waren gedaan? Who cares, een deel was gekruld.. Vijf dingen die ik mijzelf in de loop der jaren heb aangeleerd, dankzij mijn blog!

IMG_3784

Het aanbrengen van een fatsoenlijke eyeliner leerde ik inderdaad door het maken van mijn make-up foto’s. Ik zag hoe belabberd de eyeliners waren en toen maakte ik nog geen gebruik van wings. De wing kwam er laten erbij, eerst was deze heel sierlijk in een krulletje, nog steeds, maar nu wat strakker en rechter. Ja, eyeliners dat waren niet mijn ding, nog steeds is het een battle. Het gaat mij wel beter af dan voorheen.

10

Bronzer? Dat eindige echt overal en nergens. Ik wist dat het onder je jukbeenderen moest, maar het zag er nooit elegant uit toen ik na jaren mijn foto’s terugkeek. Inmiddels kan ik mijn jukbeenderen zo vormen dat ze echt naar voren komen, uitsteken en ze verhogen door middel van bruin poeder.

IMG_5102

Nepwimpers? Ik haatte die zooi, de lijm was een pure hel, het zat overal en dan moest je die ellendelingen ook nog eens inkorten met de schaar. Natuurlijk knipte je ze tekort of waren ze te lang en zaten er al opgeplakt. Ze lieten los aan verschillende kanten, bleven niet zitten, maar nu kan ik ze zo in mijn wimpers blenden dat je niet eens door hebt dat ik falsies draag.

IMG_8055-1024x703

Ik duimde tot een aardige leeftijd in mijn leven, waardoor ik geen fatsoenlijke lijn had in mijn lippen. Hierdoor trok ik mijn lipstick gewoon aan één stuk door, kortom geen cupidoboog, maar de Miley Cyrus lippen. Toen ik stopte met duimen, dook ineens mijn cupidoboog op, maar wat moest ik ermee? Gelukkig vond ik deze al in 2014, want het omlijnen van mijn lippen gaat mij ook goed af!

IMG_7686

Het blenden van oogschaduws! Wist je dat ik gewoon keiharde randen erin had zitten en dat niet door had, totdat ik mijn blog startte en totaal niet tevreden was over het eindresultaat. Blenden, blenden, blenden. Nieuwe kwasten, nieuwe trucjes en nu kan ik blenden als boter! Ook al is dit soms nog een pain in the ass.

Het zijn kleine dingen die je onder de knie moet krijgen, voordat je verder kan, althans voordat ik verder kon met de looks die ik wilde gaan maken. Je zet ook niet zo 1, 2, 3, een make-up look in elkaar, dat kon ik niet. Dit leerde ik gedurende het proces der jaren in mijn make-up carrière. Dubbele eyeliners, dat is moeilijk, maar so fancy! Ik wil nog zoveel meer kunnen!

Wat kon jij niet op make-up gebied, maar ben je nu pro in?


10 Comments

 • JoanyM

  17/04/2015

  Leuk om te lezen! Ik hoop ook door mijn blog uiteindelijk zo goed te worden! Eyeliner is het eerste waar ik op ben gaan oefenen, dat lukt nu aardig. Volgende stap, blenden! Dit is even een lastige om echt goed jezelf aan te leren. Vind je looks altijd super mooi, leuk om te lezen dat je dat dus allemaal zelf hebt aangeleerd!

  Reply
 • Kaylani

  17/04/2015

  Leuk om te lezen zeg! En ook grappig om te beseffen dat je door je eigen hobby ook beter kunt worden in bepaalde dingen ;)

  Reply
 • Irma

  17/04/2015

  Ik kan overal nog wel wat oefening voor gebruiken, maar nepwimpers zijn echt een pain in the ass! Ik ben wel goed geworden in mijn lippen tekenen :)

  Reply
 • Floortje

  17/04/2015

  Dit soort artikelen geven me altijd hoop :’) Goed om te zien dat niemand geboren is met makeup skillz en het gaat door trial en error. Grappig dat het door je blog komt. Zo zie je maar weer dat je blog nóg een goede functie heeft :)

  Reply
 • Rachel

  17/04/2015

  leuk om te zien hoe jij er allemaal over dacht.. ik had hetzelfde moest zelfs eerst niets weten van oogschaduw en lipstick nu kan ik niet meer zonder de deur uit! vind mijn gezicht net een wit doek ik maak er iedere ochtend weer iets moois van.. en ik vind het leuk dat is het belangrijkste! Nikkietutorials is echt mijn droomvrouw qua make-up ik wil zoals haar worden.. steeds beter en beter!

  Reply
 • beautifulday4makeup

  17/04/2015

  Ik heb ook een paar dingen bijgeleerd door mijn blog, dus dit artikel is zeer herkenbaar :)

  Reply
 • Jasmine

  17/04/2015

  Owh ik vond je altijd al een Baas in alles! Zeker die eyeliner van je zit super strak en perfect. Mm ik moet nog eens een jaartje oefenen op het plakken van wimpers, moeilijkdoeners.

  Reply
 • Ilse

  17/04/2015

  Ah, super leuk om te lezen! Ik ben in de loop der jaren toch wel een pro geworden in winged eyeliner, als je dat eenmaal onder de knie hebt is het eigenlijk zo simpel haha.

  Reply
 • Wat leuk om te lezen! Ik zou nooit gedacht hebben dat eyeliner zetten voor jou een battle was en nog steeds is. Ik vind jouw eyeliners namelijk echt zo perfect, love them!

  Reply
 • Nicky

  10/05/2015

  Oh, nepwimpers, dat durf ik zelfs niet aan!

  Reply

Geef een reactie