Jack Skellington “The Nightmare Before Christmas” Meets Cynthia!

Het magere witte mannetje wat werd ontworpen door Tim Burton, de geniale man achter meer van dit soort figuren. Dé kerstfilm die niet alleen in huize Koning goed bekeken aan het einde van het jaar, van de Tim Burton aanhang is groot! Dan hebben we nog niet gesproken over Johnny Depp, maar hij is niet de nachtmerrie net voor kerstmis, dat is Jack Skellington Meets Cynthia!

7

Veel nummers ken ik uit mijn hoofd en dat is zeldzaam, want de lieflijke Disney-liedjes kan ik niet onthouden. Tim Burton’s creaties zijn uniek, pakkend en totaal iets anders dan de medemens verwacht. Het waren maar twee producten die ik nodig had, maar met de zwarte schmink van Grimas trok ik de lijnen op het gezicht.

Het is de basis voor de look, maar ook om inzicht te krijgen over het totaal plaatje. Ik maakte als eerst de ‘mond’ van Jack, tussen mijn bovenlip en neus. Mijn ogen kregen ook een zwarte kleur en al snel stapte ik over naar de witte Grimas schmink, want dit is de kleur van Jack. Ik begon halverwege op mijn voorhoofd, nam mijn neus, wangen en lippen mee. Ook een strook van mijn kin naar beneden. Niet te dik, dit dient als zijn nek.

2

Zijn hoofd is vrij rond, vandaar dat ik deze vorm aanhield. De rest vulde ik in met de zwarte schmink, ook nam ik mijn haarlijn mee en deels de haren. Mijn blonde lokken stopte ik verder in een haarnetje die alles strak naar achter plakte. Om zijn hoofd zo rond mogelijk te krijgen, trok ik een lijn vanuit de mondhoeken omhoog. De dunne nek hield ik aan op mijn hals en creëerde zijn overhemd op mijn decolleté.

Met de zwarte schmink maakte ik de vleermuis die hij draagt als een das met de piekerige veren. Mijn schouders, nek en armen maakte ik nachtzwart, zodat je mijn lijnen niet zou zien. Mixte de twee kleuren samen voor wat meer definitie in de das en maakte twee witte stipjes als ogen voor de vleermuis.

3

4

De schmink had meerdere lagen nodig voor de volledige dekking, werkte de wenkbrauwen weg en maakte meteen de ogen van Jack Skellington erop. Het zijn omgekeerde waterdruppels die op hun zij liggen. Op mijn neusbrug zette ik twee dotjes, zodat ik de neusgaten van hem kon namaken en met een lijn onder mijn neus maakte ik de mond compleet met verticale strepen.

1

Met de Yves Rocher Kajal Pencil maakte ik de waterlijn nog even zwart, voordat het echte werk kon gaan beginnen! Oké, dat was alleen het sluiten van de ogen, zodat je een geweldig contrast krijgt! Je hebt in totaal maar twee producten nodig, wat ook een ideale én goedkope Halloween look maakt! Jack Skellington is mijn favoriet in the Nightmare Before Christmas én ik kan niet wachten tot het kerstseizoen aanbreekt, maar is de SUMMER! 

Heb jij de film al gezien? En wie is jouw favoriete personage van Tim Burton?


10 Comments

 • Deb

  18/04/2015

  Meesterlijk werk!! Echt geweldig hoe jij dit soort kunstwerken ( want het is pure “art” wat jij creeert) voor elkaar krijgt!
  Ik ken de film nog niet, maar was rond Kerst in Disneyland en toen zag ik Jack wel handtekeningen uitdelen ;-) ik ga de film zeker zien. Nu helemaal!

  Reply
 • Floortje

  18/04/2015

  Ik had de Youtube video al naar mijn vriend gestuurd, want wij waren vorig jaar Jack Skelleton en Sally! :) Jouw versie is echt 10x beter dan hoe wij het hadden gedaan, haha! Met optische illusies en alles, complimenten! Ach, dit jaar weer een kans.

  Reply
 • maroussia

  18/04/2015

  Wat creepy! Maar oh wat getalenteerd ben je!!! Van jou looks kan ik zo erg genieten. x

  Reply
 • Kiss & Make-up

  18/04/2015

  Wow, this is INSANE! Je beste werk tot nu toe denk ik, of toch een van de beste. Ik ben echt zwaaaaaar onder de indruk, well done! *staande ovatie*

  Reply
 • Miranda

  18/04/2015

  Zo gaaf gemaakt!

  Reply
 • Wauw, hoe gaaf zeg! Wat heb je dit weer awesome gemaakt! Ik was vroeger trouwens helemaal gek op The Nightmare Before Christmas haha, fantastische film!

  Reply
 • femketje

  19/04/2015

  super awesome ;D

  Reply
 • Irma

  19/04/2015

  I loooove Tim Burton. Zijn films zijn altijd een feestje om naar te kijken.
  Looking good, Cynth!

  Reply
 • JoanyM

  19/04/2015

  Super gaaf! Mooi ook dat het zwart is in je achtergrond, zo springt het witte er nog meer uit. Dit is een save voor halloween!

  Reply
 • Lieke

  20/04/2015

  Omg, dat is echt super vet <3 The Nightmare Before Christmas is één van m'n favoriete films :D

  Reply

Geef een reactie