KONINGSDAG 2015 MEETS CYNTHIA!

Het valt dit jaar op een vreemde dag, ik had al gebeld naar mijn broeder W-A, maar ook hij wilde zijn verjaardag niet verplaatsen. Willem-A, was het wel met mij eens, maar uitgaan op een zondag? Dat heb ik al eerder gedaan. Verkleden als een gek? Döh! Het is mijn dag, het is de verjaardag van mijn maat én van BEAUTY KONING. Koningsdag 2015 Meets Cynthia!

123

Leuk hoor al die ooglooks, al die geweldige vlaggen die spontaan uit de grond poppen, maar dit jaar wilde ik het wat extremer aanpakken.  Je kent mij, want als ik extreem bedoel, dan bedoel ik ook over de top, maar gelukkig mag dat met de Nederlandse feestdagen! Daarom blijven we ook met de look in de Nederlandse sferen, want dit is namelijk Compositie No. III van Piet Mondriaan, een welbekende Nederlandse schilder!

IMG_8808

Het heeft de kleuren van de Nederlandse vlag, maar ook de vlakken zitten precies op de juiste plek! Dit had ik pas door toen ik de look ging maken, behalve het gele vlak, die heb ik aangepast in onze kleur, namelijk oranje! Ik begon met het maken van de lijnen, net zoals in het schilderij, hiervoor gebruikte ik het NYX Jumbo Pencil in Milk.

IMG_8807

Je kunt de lijnen dichterbij elkaar zetten, zodat je meer een vlaggen idee krijgt, maar ik wilde mij houden aan het schilderij van Mondriaan. Tijd om echt te beginnen, namelijk met de rode facepaint van Grimas! Hiermee vulde ik het vak in aan mijn linkerkant, stapte over naar donkerblauw, ook van Grimas, en ging voor de rechts onderin.

IMG_8811

Het is van belang dat je als eerst met de kleuren aan de slag gaat, als je schmink gebruikjt, omdat je dit moet activeren met water. Gebruik je teveel water? Dan zal dit uitlopen, krijg je druipers en dat zal de volgende kleur verpesten, namelijk wit! Opnieuw van hetzelfde merk, daarmee vulde ik de rest van mijn gezicht op, zowel in mijn haargrens als iets verder de manen in, mijn neus – ja, er ook in! – mijn oren, hals en decolleté.

IMG_8816

Op mijn waterlijn bracht ik op het rode vlak een rode liner aan van de Etos en aan de witte kant gebruikte ik het NYX Jumbo Pencil in Milk. Verder maakte ik nog de lijnen van het schilderij met de zwarte schmink, ook van Grimas en kleurde het vlak in wat over was. Natuurlijk gebruikte ik daarvoor oranje, maar daar had ik geen facepaint van, daarvoor gebruikte ik mijn all time favorite lipstick, namelijk Lady Danger van MAC! IK smeerde dit eerst op het wit en smudgen de randen.

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Het is eenvoudig, makkelijk te verwijderen en als je niet in contact komt met teveel zweet en water, dan is dit pure perfectie! Ben je niet zo’n fan van deze look? Of wil je niet te buindig zijn? Check dan dit artikel voor ooglooks met de Nederlandse vlag, van eyeliner tot aan de lippen en nagels!

Ik wens je alvast een hele fijne Koningsnacht en Koningsdag!

Wat voor look ga jij maken?


9 Comments

 • Sofie

  25/04/2015

  Wauw, wat gaaf bedacht!

  Reply
 • Irma

  25/04/2015

  Zo gaaf! En heb je nog plannen voor Koningsdag en -nacht?

  Reply
 • Floortje

  25/04/2015

  Yasss, ik zag hem al op Youtube, en ik vind het echt fantastisch bedacht!! Kudos!

  Reply
 • Wauw wat gaaf zeg!

  Reply
 • Jasmine

  26/04/2015

  Going all out! Het hoeft denk ik niet nog duidelijker te zijn :) Strakke zwarte lijnen en even dekking. Fijne Koningsdag voor jou en nog een hartstikke gelukkig 22ste verjaardag!!

  Reply
 • Het Sushimeisje

  26/04/2015

  Wow, die Mondriaan vind ik wel heftig om mee over straat te lopen! Past natuurlijk wel bij de dag ;) Goed bedacht!

  Reply
 • Wauw, awesome! Ik heb er gewoon geen ander woord voor! Erg origineel!

  Reply
 • Feng

  26/04/2015

  super cool :O

  Reply
 • Izzy

  26/04/2015

  Ge-wel-dig! Laat ook de kleur van je ogen goed uitkomen :-)

  Reply

Geef een reactie