Mystique Meets Cynthia!

We lijken op elkaar, want de blauwe dame neemt elke gedaante van een ander over die ze maar wilt zijn en ik stap elke zaterdag weer in een huid van een celebrity, voorwerp of een andere activiteit die op dat moment trendy is. Qua uiterlijk hebben we niets gemeen, want Mevrouw heeft rode manen, reptielen huid en gele ogen. Oh, ien natuurlijk haar superpowers.. BA DUM TSS… Mystique Meets Cynthia!

111111

Van een egale blauwe huid naar een schubben achtige variant, omdat ze in 2001 aan teveel radioactiviteit werd blootgesteld toen ze Toad wilde rennen. Hierdoor verschenen de schubben op haar huid en dat was ook het eerste waarmee ik begon. Met de Mehron Liquid Latex maakte ik overal de kleine dotjes, zowel op het voorhoofd, als op mijn wangen, schouders en armen, inclusief mijn decolleté.

IMG_8529

Om dezelfde huidkleur als Mystique, die werd gespeeld door Jennifer Lawrence in de laatste film, te krijgen, gebruikte ik de facepaint van Grimas in het donkerblauw. Met een schmink spons en wat water activeerde ik de blauwe kleur, bracht deze aan vanaf van haargrens tot aan mijn decolette in meerdere lagen.

IMG_6297

IMG_8502

Voor het glansje op de lippen, gebruikte ik Cosmic Blue uit de Lumiere Stack van Ben Nye, een zijdeglans, net zoals de mutant! Een blauw oogpotlood van Max Factor, de Excess Intensity Longwear Liner 02, op de waterlijn, zodat het in de blauwe waas opging. Voor meer definitie van de schubben en het gezicht koos ik voor de matzwart uit de 120 Palette, ook blendde ik de kleur in de outer v. Niet te vergeten de wenkbrauwen!

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Mystique heeft een puntige haarlijn die doorloopt op haar voorhoofd, vandaar dat ik dit terughaalde met de rode schmink van Grimas. Met de rode aanzet, omdat ik de schmink deels vervaagde in mijn haar, sprayde ik mijn blonde lokken in brandweerrood met een haarspray. Binnen een handomdraai zaten ook mijn gele lenzen van Fashion Lentilles erin.

IMG_8511

Het is en blijft een aparte ervaring om zo ver te gaan met make-up, omdat je een totaal ander persoon ziet als je in de spiegel kijkt. Net zoals hevig contouren zoals Kim K.. gurl, je gaat schrikken! Stiekem had ik de neiging om met mijn kop de rode smurk in te gaan, redhead! Misschien is een pruik handiger in dit soort situaties. Hierdoor krijg ik wel de neiging om comics te lezen!

Lees jij comics? En welke superheld/figuur is jouw hero?


13 Comments

 • femketje

  02/05/2015

  Love it :D haha het geeft ook af als de neten :’) geweldige uitspraak zo tussendoor xD

  Reply
 • Mega gaaf!!! Mystique is zeker een van mijn favoriete superhelden. Zo gaaf dat ze van gedaante kan veranderen :3 Zou ik ook wel eens willen!

  Reply
 • Izzy

  02/05/2015

  Wow, echt heel knap gedaan! Mystique is gaaf, er zouden meer vrouwelijke superhelden moeten zijn :-)

  Reply
 • Sabine

  02/05/2015

  Aahh wicked wicked!! Mijn favo character van X-men. Nailed it!

  Reply
 • Kiss & Make-up

  02/05/2015

  Ik blijf echt ZWAAR onder de indruk van deze ‘look’, je hebt dat echt perfect gedaan gewoonm echt echt ECHT knap. *golf clap*

  Reply
 • carolina g. ticala

  02/05/2015

  Nice pics!!I like your blog!!!kiss

  Reply
 • LifeOfBun

  02/05/2015

  Oh dear. Blij dat ik terug op bloglovin’ zit. You blow mah mind. Nice even painting, nice texture, en nice overgang into the wig at the top!

  Reply
 • Trudy

  04/05/2015

  OH MY GAWD dit is toch gewoon piece of art. Wat jij allemaal met make-up doet is gewoonweg mind blowing! Keep up the good work Cyn!

  http://www.theycallmetrue.com

  Reply
 • Deb

  05/05/2015

  Jij bent amazing! Ik zag je post zaterdag al en dacht toen al van wow, she did it again. Shame on me dat ik nu pas reageer, maar ik heb soms het idee dat ik in TGV vaart door de week dender. Ik was laatst al enorm onder de indruk van jouw creatie van Jack Skellington, maar Mystique overtreft alles (wat je tot nu toe hebt gemaakt.. maakt mij alleen maar nieuwsgieriger naar wat er nog gaat komen ;-) )

  Reply
 • Nicole

  06/05/2015

  Wauw echt ongelofelijk goed gedaan!

  Reply
 • Andreia Malta

  16/05/2015

  Awesome work!!!
  xx

  Reply
 • Els

  18/06/2018

  Dit is echt een supertoffentutorial! Ik heb binnenkort een feestje, heb net een mystique onesie besteld, was op zoek naar een make-up tutorial, I found mine!
  Vraagje; de schmink van Grimas, scheurt deze? Of blijft ie goed zitten en houdt je een mooie dekking? Ik twijfel namelijk uit creme schmink of waterbasis…
  Voordeel, mn onesie heeft een turtleneck, dus ik moet alleen mijn hoofd insmeren ;)

  Reply
  • CynthiaKoning

   21/06/2018

   Dankjewel! De blauw breekt. niet echt, alhoewel de wit dat wel weer extreem doet. Zelf ben ik meer een fan van Snazaroo, zij hebben ook een ruim assortiment, wordt verkocht in de UK bij Party Delights en is dierproefvrij + beter voor mijn huid. :)

   Reply

Geef een reactie