Pinokkio.. eh.. Meets Cynthia!

Het lieve houten poppetje wat aan touwtjes zat, gemaakt door Gepetto in de hoop dat het een levende jongen zou worden. Met die gedachten stapte Gepetto het bed in, niet wetend dat er een fee zijn huis zou passeren. Wist hij veel dat het een vals kreng was met pediofobie, de fik in met die knaap! WOAH. Een gebraden Pinokkio Meets Cynthia?!

IMG_9015

Mijn Meets Cynthia’s zijn de afgelopen tijd wat veranderd, want de laatste paar looks bestaan voornamelijk uit bloed, schmink of huidwax! Ditmaal een vervormde variant van Disney, waar ik mijzelf nog bijna ombracht, na mijn vijf uur durende make-up sessie, omdat mijn lamp kapotviel. De gassen van de TL-buis was ik even vergeten.. oeps!

IMG_9030

Voordat ik begon met het huid van hout, creëerde ik een basis met de foundation van Sleek, de Bare Skin Foundation in Shell en highlighted mijn hoogtepunten met de Ben Nye Creme Highlight, zodat de Ben Nye Translucent Powder alles kon setten. Met een lipliner van de Hema in het bruin maakte ik cirkels en lijnen, ook op de plek waar mijn brandwond kwam. Vervolgens ging ik met een donkerbruin van Bourjois over enkele lijnen heen, voor meer definitie en contourde enkele plekken weer met de Ben Nye Creme Highlight! 

IMG_6306

1 pinokkio

Met de Grimas waterschmink in het wit, maakte ik het overhemd van Pinokkio na en voorzag mijn schouders en decolleté van de kleur. Met de gele kleur uit de Master Bruise Wheel van Ben Nye en de Ben Nye Lumiere Stack Sun Yellow maakte ik de rest van de onderkant geel, net zoals zijn pakje. Met de zwarte Grimas facepaint omlijnde ik mijn hals voor het kraagje en golfde ik de zwarte rand onder de kraag die hij draagt. Hierdoor lijkt het net alsof ik echt het pakje aan heb. Met de donkerblauw van Grimas schilderde ik de strik erop, vulde met zwart de contouren in en voegde wat witte vegen toe voor een 3D effect.

IMG_9027

IMG_7138

Over naar het GORE-gedeelte! Gewapend met de Ben Nye Master Bruise Wheel depte ik de lichtrood over de rechterkant van mijn gezicht, herhaalde deze stap met de donkerrood, maar ook donkerblauw. De Ben Nye Flesh Effects Gel smolt ik om tot een vloeibare substantie en goot dit meerdere malen over de ‘brandwond spot’ heen. Dit bleef ik in lagen opbouwen, zodat er druppels rondom mijn kaaklijn en oogkas vormde. Ik wilde het effect creëren, alsof ik was gesmolten.

IMG_9028

IMG_6800-1024x768

Met de Ben Nye Thick Blood vulde ik wat gaten op, inclusief mijn eigen nepbloed en de Graftobian Castor Seal ging daaroverheen voor het glanzende effect. Nog niet genoeg smerigheid? NOPE! Een zwarte oogschaduw uit de 88 Palette zorgde voor het verbrandde eindresultaat op mijn gezicht, dit bracht ik aan met een oogschaduwkwast langs de wond.

IMG_9018

De buikspreekpop mond voegde ik er nog aan toe met het donkerbruine potlood van Bourjois, inclusief zijn glimlach. Met de Grimas Facepaint creëerde ik de witte oogopslag, voegde de blauwe irissen toe + de zwarte pupillen van hetzelfde schmink merk. Het ene oog maakte ik wel wat misvormd, alsof deze was weggesmolten.

IMG_9014

IMG_9038

Een laagje Mehron Spirit Gum op het puntje van mijn neus, met de arganolie op de vingertoppen, smeerde ik de Ben Nye Nose & Scar Wax goed uit, nadat ik een rolletje tussen mijn handen had gefikst voor de langere neus. Ik blende de lijnen, haalde het donkerbruine potlood hier ook over heen, trok met mijn spatel nog extra groeven erin en op het puntje van mijn neus depte ik een grove spons voor meer structuur.

IMG_9037

Mijn haarnetje, pruik en hoedje mag ik natuurlijk niet vergeten! Het hoedje kreeg ik ooit bij een pers event van INGLOT, de zwarte pruik kocht ik op eBay voor mijn SAW look, maar die kwam nu ook weer van pas! Het was Naab haar idee om Pinokkio na te maken, maar het moest van mij in een lugubere variant.. Yeap, Twisted Disney, inclusief een gesmolten Pinokkio.. CHECK!

Welk Disney figuur moeten we een keer omtoveren tot iets lelijks, lugubers of iets vies?


20 Comments

 • Kyra -

  16/05/2015

  Er zit altijd zoveel werk in alles wat je doet en ik waardeer het echt enorm erg, mooi gemaakt deze pinokkio! (:

  Reply
 • alexa

  16/05/2015

  OMG! Wauw, tof man!

  Reply
 • Wat zie je er griezelig uit!! Ik kan je serieus niet herkennen.
  Petje af hoor :D Zelfs mijn vriend vindt het fascinerend hoe je dat doet ;)

  Reply
 • Floortje

  16/05/2015

  Damn, nightmare material! Echt wauw, wederom echt prachtig gedaan. Dat hout met die nerven, mijn hoed gaat er spontaan voor af. LOL bij die intro. Ken je trouwens het youtube kanaal Madeyewlook? Je doet me qua looks en creativiteit erg aan haar denken! :)

  Reply
 • Celeste

  16/05/2015

  Wauw wat een creatie weer! Echt zo gaaf!

  Reply
 • Feng

  16/05/2015

  echt geweldig :D die nerven lijken echt net echt!! :O

  Reply
 • Mariëlle

  16/05/2015

  Gooood you scare the hell out of me haha! Maar je bent er onwijs goed in!!

  Reply
 • Eline

  16/05/2015

  Woooow!! Echt te gek gedaan. I’m impressed!

  Reply
 • petra

  16/05/2015

  OMG Cynthia, you are insane!!!!! Echt super gedaan, helemaal af en scary!!

  Reply
 • Sabine

  16/05/2015

  Holy fuck!! En ik vond Pinokkio altijd zo leuk hahaha, you give me nightmares ;) Echt weer een knap staaltje werk, chapeaux!

  Reply
 • Annabel

  16/05/2015

  WOW! Echt super tof! Knap gedaan.

  Reply
 • Irma

  16/05/2015

  Zo vet! Jij blijft altijd verrassen!
  Die lijnen in het hout zien er zo echt uit!
  Good job, gurl!

  Reply
 • Lisanne

  16/05/2015

  Jeetje, wat ben je toch een kunstenares! Gaaf!!

  Reply
 • priscilla

  16/05/2015

  WOW, dit is best wel freaky! haha. Maar wat knap gemaakt zeg, wauw.

  Reply
 • Neelima

  16/05/2015

  WOW!
  Dit is echt heel tof!!!

  Reply
 • Conchita

  16/05/2015

  je hebt echt weer een te gekke creatie gemaakt. Ik vind het echt heel knap.

  Reply
 • Evelien

  17/05/2015

  Ik schrok hier echt van, toen ik ‘m zag op Facebook! Maar wel echt kick ass zeg, damn! Ik vind die weggesmolten huid echt zó vies om te zien, het is net echt :’) Wat heb je die nerven in het hout gaaf gedaan zeg, heel gedetailleerd ook! Volgende idee.. Assepoester on crack? Haha, geen idee! :’)

  Reply
 • Kaylani

  18/05/2015

  Wow, dit is echt zo prachtig!

  Reply
 • Lieke

  28/05/2015

  Holy &%^* dit is echt geweldig!

  Reply
 • Kristel

  06/06/2015

  Super vet!
  Hmm een Disney figuur omtoveren tot iets lugubers. Even denken. . TinkerBell
  Omdat het mijn favoriet is en iedereen mij altijd zo noemt.
  ideetje?
  Groetjes Kris

  Reply

Geef een reactie