CONCEALER, waar je het wel niet voor kunt gebruiken!

Als ik iets onder de knie heb, iets nieuws, dan gebruik ik het ook non-stop. Je ziet het met mijn nepwimpers, wat dacht je van de winged eyeliner? En mijn lipstick combinaties? Toen ik die cupidoboog had gevonden, maakte ik er meteen gebruik van! Zo geldt dat ook voor concealer, want ik gebruikte dit al met de feestdagen, maar het hek was pas echt van de dam toen ik aan de slag mocht met de Creme Highlight van Ben Nye! Niet is concealer top voor onder je ogen, maar het heeft nog veel meer voordelen!

IMG_8756

Het is de truc om je wenkbrauwen nog strakker te krijgen als je het invult met verschillende liners, deze zijn bekend van Anastasia, maar wat vele achterwege laten is, dat zij de randen strakker maken met een concealer. Yeap, je kan je wenkbrauwen als het waren opnieuw vervormen door er een lichtere kleur langs te halen. Blend dit wel goed, anders ziet het er ongemakkelijk uit..

IMG_7685-1024x858

Met behulp van wat plakband krijg je de meest strakke winged eyeliner ooit! Je zal je geliefde ermee kunnen neersteken als hij/zij even niet oplet. Gelukkig zijn wij niet zo, maar met concealer kan jij – als je moordneigingen hebt – dit wel creëeren! Ben je niet goed met een eyelinerstift? Gel? Or whatevs? Dip je kwast in wat concealer en haal deze langs de wing, hierdoor worden de randen schoon en heb je een moordend einde!

IMG_6166-1024x740

De functie waarvoor het echt dient en dat is natuurlijk voor het wegwerken van je wallen. De donkere kringen onder je ogen zijn niet ubersexy, maar kunnen ook een afleider zijn als je een waanzinnige ooglook draagt. Het blokken van die donkere krengen is een uitkomst met een lichte concealer. De huid onder je ogen zal oplichten als sneeuw voor de zon. Halloooo, stralende huid! Hallooo, wakkere blik en hallo Jumbo.

IMG_5588-1024x669

Rode lipstick is een bitch om aan te brengen, maar met een concealer die matcht met je huid (=soms kan het ook mooier zijn om een lichtere te gebruiken) kan je dit proces makkelijker maken. Met een angle brush en een beetje concealer corrigeer je met gemak de buitenste randen van je lippen. De kleur zal nog meer naar voren komen, vanwege het optische effect wat je creëert + het kan een lipstick stoppen van uitlopen én het ziet er retestrak uit!

IMG_8063

Soms heb je van die monsterlijke pukkels of puisten, maar dan heb je net die schoolfoto die genomen moet worden of wat dacht je van een meeting? Iedereen denkt dat ze zich moeten voorstellen aan die joekel op je voorhoofd, kin of op je neus. Hoe verzinnen ze het om zich daar te nestelen? Gelukkig hebben we weer de concealer! Stop de pukkel in, geef hem een dekentje van concealer, set het met een poedertje en jij bent er weer klaar voor! Bye bye oneffenheden!

IMG_8767

Dit doe ik sinds kort, waardoor mijn gezicht nog meer spreekt, namelijk het oplichten van mijn gezicht. Je brengt de concealer onder je ogen aan, maar ook op je kaaklijn, voorhoofd, neusbrug, kin en op en onder je neus. Vergeet niet je mondhoeken en cupidoboog. Iets teveel? Nee, zolang je geen royale lagen aanbrengt, maar alles vrij dun voorziet van een likseltje wat lichter is dan je eigen teint, dan zal je zien hoeveel verschil het maakt! Bekijk deze video om te zien wat ik bedoel!

IMG_8615

Met concealer kan je dingen wegwerken, zoals je oneffenheden, de donkere kringen onder je ogen, maar ook gewoon lijnen in je gezicht. Zijn je lippen niet in evenwicht? Of wil je ze wat groter maken? Pak de concealer, vaag je lippen volledig uit, set dit met een goede laag poeder en teken hierover heen. Daar heb je de Kylie Jenner lips, zonder dat je jezelf verminkt!

IMG_7335

Om in de volle lippen sfeer te blijven, want dat is fenomenaal en iets wat ik sinds kort heb ontdekt en voorlopig niet zal laten gaan, is dat je met concealer je lippen ook kunt vergroten. Niet alleen om eroverheen te tekenen, maar ook om dit in de mondhoeken aan te brengen en op je cupidoboog. Daarnaast werkt het ook als je wat in het middelste gedeelte van je lippen dept, doe dit wel over je lipstick heen, bijvoorbeeld bij nude lippen of als je voor een ombre effect gaat.

6767

En dat dames en heren is hoe je concealer kunt gebruiken! Ik houd ervan als een product multifunctioneel is, dat maakt het voor mij nog aantrekkelijker om het te gebruiken! Het liften, oplichten en corrigeren van mijn gezicht, it’s amazing! Je moet ermee leren werken, ga er daarom even voor zitten, speel met je make-up, geniet van het proces en voordat je het weet zal je één of meerdere van deze stappen gaan toepassen!

Hoe gebruik jij je concealer? En doe jij iets van de bovenstaande stappen?


11 Comments

 • Lisa

  19/05/2015

  Wat een interessant en handig artikel! Sommige dingen wist ik en andere nog niet, thanks :D

  Reply
 • beautifulday4makeup

  19/05/2015

  Je kunt idd erg veel aanvangen met concealer

  Reply
 • Eline

  19/05/2015

  Handige tips! Een concealer is op deze manier echt multifunctioneel!

  Reply
 • Sas

  19/05/2015

  Handige tips. Ik vind de laatste foto erg mooi!

  Reply
 • Bianca

  19/05/2015

  Ik gebruik alleen concealer voor onder mijn ogen als ik dit zo lees kan ik er echt veel meer ermee gaan doen x

  Reply
 • Kiss & Make-up

  19/05/2015

  Ik gebruik concealer meestal op de traditionele manier – om een gemene puist weg te werken – maar om strakke lijnen nog strakker te maken heb ik ’t ook al wel gebruikt.

  Reply
 • Kim

  19/05/2015

  Wat een fijne tips Cynthia! Sommige dingen wist ik echt nog niet. Tijd om weer de badkamer in te duiken!

  Reply
 • Marleen

  19/05/2015

  Ik hou van concealer! Meestal gebruik ik een extra beetje foundation, maar als ik iets bijzonders ga doen pak ik altijd mijn dure concealer erbij voor die extra touch!

  Reply
 • Linda

  19/05/2015

  Wauw echt zo mooi wat jij met make up doet!
  Hier is het ff snel mascara en oogschaduw haha
  Maar oefening baart kunst zeggen ze!

  Reply
 • conchita

  19/05/2015

  Leuk, artikel. Ik wist niet dat je m.b.v. concealer je lippen kan vergroten. Daarnaast, wat heb je weer een mooie foto’s. Je brengt je make-up altijd zo strak aan.

  Reply
 • Lisa Heleen

  21/05/2015

  Handig artikel! Wat kan je concealer inderdaad voor veel dingen gebruiken zeg… Multi functioneel!

  Reply

Geef een reactie