TALK: BULLSHIT IN DE MAKE-UP WERELD!

Toen ik nog een falende schoonheidsspecialiste opleiding deed aan het ROC in hartje Lelystad, kregen wij fantastische … … .. ba dum tss.. … ..make-up lessen van een lerares die mijn coach werd in het tweede leerjaar. De hatelijke vrouw begon af te geven op het dragen van blauwe oogschaduws met blauwe ogen, dan heb je nog de beautybloggers en de MUA’s die jouw make-up regels opleggen.. wat een bullshit.

IMG_6166-1024x740

IMG_9247

IMG_9264

Mijn coach toentertijd zei dat je absoluut geen blauw op blauw kon dragen. Ze ging galspuwen dat het afschuwelijk was, je ogen vallen in het niets en het zag er niet uit. Well, gok jij maar welke kleur ik op mijn oogleden had? BLUE DA BA DIE BA BLUE. Close enough. Lelijke steken onder water, maar dat weerhield mij niet van mijn favoriete blauwe oogschaduw! Ik ben één van de dames en heren dat je blauwe oogschaduw veilig kunt dragen, zonder dat je irissen in de make-up hel belanden.. dus please.. MYTHE 1 ONTKRACHT!

gevolgen van drugs

We zitten in de oogschaduw sferen, dus we blijven in de categorie “oogschaduw”! De rode kleur kan je ook beter niet dragen, want dan krijg je het standaard riedeltje volgens vele, namelijk:
“Heb je net gehuild?” Nee, anders had ik wel een snotaanval erbij.
“Je lijkt op een junk!” Met een verdomd gave huid, maar oké.
“Ben je moe?” Waar zijn mijn wallen dan?
“Ben je stoned?” Nee, want anders kan je de vraag niet beantwoorden, zonder in je broek te zeiken van het lachen.

1-red

IMG_3934-1024x616

Puur rode oogschaduw op het ooglid kan, maar je kunt het ook versoepelen met wat bruine aardetinten, omdat die de boel neutraliseren. Zo deed ik dit jaren geleden met okergeel, rood en zelfs blauw, maar bij een facechart van een bezoeker droeg ik alleen één kleur aan rood en still nailed it! Het is mogelijk om alleen de rode oogschaduw te dragen, maar naar school? Je bent een daredevil, ik houd ervan! MYTHE 2 ONTKRACHT! 

IMG_87551-1024x768

IMG_4031-1024x664

Dit is mijn favoriet, want je kunt geen felle oogschaduw dragen en ook lippen die iets te aanwezig zijn. Het is de combinatie die steeds vaker bij mij verschijnt, want rood met oranje is best tof. Roze met roze ook, groen met roze, Black Metal Dahlia met donkerbordeaux, gewoon omdat het kan. Als jij denkt dat jij het kan verdragen, ga je die shit rocken als een Koning. MYTHE 3 ONTKRACHT.

9-nygi1

De kleurencombinaties! Rood met blauw kan niet, BULLSHIT! Het staat niet eens zo verkeerd, maybe niet de combinatie voor naar je werk, maar het kan zeker wel. Rood en roze niet? Mijn ombre lippen die ik naar de stad droeg rockte mijn sokken. Vreemde combinaties zijn juist de eyecatchers + je moet de ballen ervoor hebben én het gewoon DOEN. MYTHE 4 ONTKRACHT.

Schermafbeelding 2015-06-02 om 23.44.32

Het is een hoop gelul, want jij moet tevreden zijn met de looks die jij wilt dragen. Jij bent degene die het aanbrengt, het zal dragen en het uiteindelijk ook weer verwijderd. Of niet en heb je smokey eyes de volgende dag. Het is pure onzin dat iemand jou wat oplegt, het is bullshit. Fuck de regels, die zijn er om ze te verbreken. Niet met alles, als het op make-up aan komt wel, want er zijn geen regels. Dat brengt ons juist tot de ware masterpieces!

Welke make-up regel vind jij onzin? En aan welke heb jij lak?

PS. er zitten hier foto’s uit 2012 en 2013 bij!

22 Comments

 • Linda Von Diesel

  05/06/2015

  Heerlijk artikel!! Ik ben het er helemaal mee eens. Je kunt overal mee weg komen..als je maar durft.
  Een look is altijd draagbaar te maken met de juiste combinaties.
  Denk je ik heb het dit keer verprutst? Voeg dan voor de grap eens een zwart oogpotlood/eyeliner/valse wimpers toe aan je look.

  Reply
 • Brenda

  05/06/2015

  You go girl! Je hebt helemaal gelijk. Het is juist onwijs leuk om lekker creatief te zijn, en niet te doen wat iedereen doet. Anders wordt het maar een saaie boel. En zo serieus is het allemaal niet, het is maar makeup. Just have fun!

  Reply
 • beautifulday4makeup

  05/06/2015

  Gelijk heb je, ik hou ook allemaal geen rekening met al die ‘regels’

  Reply
 • Mjay

  05/06/2015

  Je hebt volledig gelijk! :-) Ik ben héél blij dat mijn docente visagie ook er ook zo over denkt. Alles kan en mag, we hebben zelfs vorige les een look gedaan met blauwe oogschaduw en rode lippen ;-) Ik geloof persoonlijk niet in de mythe ‘niet iedereen staat met rode lipstick’. Ahh komaan, er zijn zoveel verschillende tinten rood! Ik vind de foto bij je 4de mythe trouwens heel erg mooi :-)

  Reply
 • Kaoutar

  05/06/2015

  Hahaha! In your face docente visagie! Ik was ook altijd heilig van overtuigd dat je blauwe oogschaduw niet met blauwe ogen past! Maar dat heb je mooi bewezen dat het wel mooi staat :D

  Reply
 • Stephanie

  05/06/2015

  Super artikel !!! Gisteren vonden ze mijn lipstick niet bij mijn rozige ogen en rood haar passen. Verkeerd tintje, maar ik vond het mooi. Ik had zo iets van ik draag het op mijn gezicht, jij niet. Het is super dat je alle regeltjes aan je laats lapt en draagt wat jij mooi vind. YOU ROCK no matter how you look ;)

  Reply
 • Floortje

  05/06/2015

  Amen, amen en amen! Over het algemeen denk ik dat de meeste van deze regels ‘gelden’ voor mensen die pas beginnen met makeup en dat die niet gaan zitten uitpakken alsof het sinterklaaravond is. Maar om die regels aan iedereen op te leggen? Oh heeell naw! Voor de mensen met een beetje meer skills *looking at you* is het natuurlijk om in de wind te slaan. En rode oogschaduw is hella vampy en hella cool, niks geen zieke bende.

  Reply
 • alexa

  05/06/2015

  Ach die regels kunnen me wat wat een fantastische looks!

  Reply
 • Lariesa

  05/06/2015

  *applaus* je hebt volkomen gelijk meid! Geen regels in makeup, gewoon doen waar je zin in hebt, lekker out-of-the-box experimenteren. Je bent een BAAS meid. <3

  Reply
 • Jasmine

  05/06/2015

  Crazy talk, waarom zou dat niet kunnen. Kvind blauw jou echt geweldig staan ookal heb je blauwe kijkers en rood is juist DE uitdaging om te dragen! Mm over mythes weet ik niet echt veel, maar hoor wel vaak eerst concealer en dan foundation of geen wenkbrauwen donkerder dan je haarkleur en die spullen.

  Reply
 • Joy

  05/06/2015

  Helemaal mee eens! Alleen omdat iets niet gebruikelijk is betekend niet dat je naar de 7e ring van de hel gestuurd wordt als je het wel doet! Go voor diversiteit!

  -X-

  Reply
 • Ik draag ook heel graag een smokey look. “Daar moet je dan een rustige lippenstift bij doen”.. BAM, knal rood of donker paars :D *en vaak krijg ik dan ook nog complimentjes dat het me echt goed staat*

  Reply
 • Farah

  05/06/2015

  Ben het helemaal met je eens, tof artikel! Ik hoor weleens op mijn werk van klanten ja blond haar en zwarte mascara nou dat kan echt niet.. :P. Ik ga dan helemaal stuk wat een bullshit

  Reply
 • Irma

  05/06/2015

  Ik vind regels in de make-up wereld echt zo’n onzin! Iedereen moet gewoon lekker dragen waar diegene zich goed bij voelt!

  Reply
 • Sabine

  05/06/2015

  *BOKS*
  Kun jij die lessen daar niet even gaan runnen, leren ze meteen wat goeds ;) Eerder werd ook altijd geroepen dat je met rode lipstick bleker leek en gele tanden kreeg, ach gelukkig zijn er nu 100 tinten rood dames en heren moehaha ;)

  Heb binnenkort 2 cursussen..ben echt zeerrrr benieuwd wat wel en not done is.
  Maarja ik ben zo’n eigenwijze draak die toch dr eigen ding doet kwa make up. En dus ook blauw draagt, paars, groen..alle kleuren van de regenboog!

  Reply
 • Sonja

  05/06/2015

  Eindelijk, eindelijk…praise the Lord.
  Mij werd ooit hetzelfde gezegd dat blauw met blauw niet kon. En recent na 30 jaar durfde ik blauw te dragen! Idioot hè?

  Reply
 • Agnetha

  05/06/2015

  Yeah baby! You Rock! Want ik heb ook blauwe ogen en bij mij staat blauwe oogschaduw ook. En mijn lerares heb nooit gezegd dat je het nooit kan dragen. En blauwe oogschaduw met rode lipstick kan ook staan.

  Wel vind ik dat oudere vrouwen ( 65/70+ ) wel mogen nadenken. Vele gebruiken blauwe oogschaduw en roze lipstift en dat staat gewoon niet. Blijven dan zo’n 40/50 jaar hangen en dat is gewoon zonde.

  Reply
 • Tessa

  05/06/2015

  Helemaal waar dit, ik heb van de week visagie les gehad op school en daar werd dit ook z’n beetje allemaal vertelt! Over 2 weken heb ik visagie week en laat ik ze een poepie ruiken :p Ik ga de show stelen met blauwe oogschaduw een rode lippen ;)

  Liefs,

  Reply
 • Rachel

  05/06/2015

  Helemaal waar en met die rode/cranberry kleuren krijg ik dat ook vaak te horen pff.. Wat maak je toch onwijs mooie looks zeg fijn weekend meid en geniet ervan liefs,

  Reply
 • Mandy

  06/06/2015

  Super leuk geschreven! Ik ben ook niet zo van de ‘regeltjes’ wat betreft makeup (of kleding!) en k draag gewoon wat ik mooi vind. Al zul je mij blauwe oogschaduw niet snel zien dragen, maar dat komt meer omdat ik dat bij mezelf gewoon geen mooie kleur vind haha. Rood/cranberry kleuren daarentegen draag ik juist erg graag!

  Reply
 • Stephanie

  06/06/2015

  Tof artikel en jou staat ook echt alles! Ik vind je looks echt gaaf en kijk er met bewondering naar! Ik vind dat mensen ook lekker zelf moeten doen wat ze willen :) als ze zich er maar goed bij voelen!

  Reply
 • lisa heleen

  08/06/2015

  Altijd fijn om te weten dat jij overal maling aan hebt. En zo hoort het ook! (Of mag ik dat niet zeggen, na alle regeltjes die juist worden tegengesproken in dit artikel? :))

  Reply

Geef een reactie