ZOMER TIP: Bewaar je foodies zoals chips in de koelkast!

Het heeft niks met beauty te maken, maar gouden tips, die moet je delen met je broeders van andere moeders! Jaren geleden schreef ik al over mijn goddelijke sandwiches die ik combineerde met crunchy wokkels, naturel chips of een ander soort. Het was één van mijn rare eetgewoontes en perfetto voor in de zomer! Met de hoge temperaturen die eraan komen moet je je chips in de koelkast doen!

Het wordt deze week in Nederland weer wat warmer, waardoor iedereen massaal in paniek raakt, ondanks dat we al vorige week een tropische dag te pakken hadden. Hoe warmer het wordt, hoe minder lekker je eten kan gaan smaken, fruit wordt oud, chips wordt taai en de chocolade smelt in de verpakking. Pak al die items en gooi het in de koelkast!

Niet iedereen bewaart fruit in de koelkast, maar in de schalen op tafel. Don’t do that! Niet in de zomer, want je peren zullen zich omzetten naar alcoholise versnapperingen. Wacht je te lang, dan heb je letterlijk een omhulsel van een peer en water wat erbij komt. Leg al je fruit in de koelkast – voor wat in de koelkast mag – of vries het in. Wist je dat bevroren druiven goddelijk zijn in de wijn? En dat geldt voor meerdere bevroren fruitsoorten in drankjes, bijvoorbeeld frambozen in je limonade!

Het idee om dit artikel te schrijven kwam door de CHIPS! Onbewust had ik het in de koelkast gelegd, want ik lette niet op en toen ontdekte ik hoe lekker uienchips – ja, dat eet ik. SOOOORBETTT.. –  was als je het koud at. Vervolgens legde ik vaker mijn chips in de ijskast en merkte op dat je chips langer goed blijft als je het koel bewaard! Cheetos, naturel, paprika and much more blijft langer dan een week goed! Zo kan je kleine porties eten en blijven genieten.

Bewaar dingen zoals chocolade en koekjes ook in de ijskast, haal deze enkele minuten van te voren eruit, hierdoor breken je tanden niet af als je een hapt wilt nemen, maar is alles lekker vers! Het is de truc die ik bij veel van mijn foodies uithaal, omdat je er langer van kunt genieten. Dit is ook ideaal als je alleen woont, omdat je sneller geneigd bent om dingen weg te gooien of kleinere porties te halen wat duurder is. Geweldig voor in de zomer, in plaats van dat warme slappe voedsel!

Heb jij nog tips voor foodies die je in de koelkast kunt bewaren, maar wij nog niet weten?

PS. Het is ook mogelijk om in warme periode make-up producten in de ijskast te stallen!

2 Comments

  • Irma

    14/06/2015

    Handig! Als ik op kamers ga, ga ik ook gebruik maken van deze tip!

    Reply
  • Handige tip! Fruit doe ik sowieso in de koelkast, veel lekkerder!

    Reply

Geef een reactie